ארוחת צוהריים קלילה עם החברים ב- La Kapuza – לה קפוזה, מסעדה איטלקית באיזור התעשייה בכפר סבא.
הדגש פה הוא על קז'ואל פוד איטלקי, עם פיצות ופסטות, ולצידן מנות ראשונות קטנות ומנות ספיישל.
מטבח המשלב את איטליה וישראל בניצוחו של השף רז דניאלי, שברזומה שלו ג'וז ודניאל והמזנון של אייל שני.
בלה-קפוזה – טרטוריה ופיצה בר, משלב השף רז דניאלי מטבח איטלקי קז'ואלי עם פארם טו טייבל ישראלי. השף מעדכן את התפריט בהתאם להיצע המגדלים המקומי.
התפריט מחומרי גלם ים תיכוניים ועונתיים ממשקים פרטיים באיזור השרון ועמק חפר, ואת הירוקים השף קוטף כל כמה ימים מחקלאי האיזור – הכי טרי ועונתי.
לה קפוזה מחולקת לשני חללים: המטבח הפתוח עם הטאבון ודלפק ההזמנה, וחלל ישיבה סגור עם מגוון מקומות ישיבה, לצד מרפסת עם בריזה שמנעימה את ימי האביב והקיץ.
לצד האוכל מוגש אלכוהול, שגם הוא כמו האוכל קז'ואלי ובוייב קליל, יין איטלקי בפחית ובבקבוקים אישיים, קוקטיילים על בסיס סודה, ברז בירה של פרוני וברקע מוזיקה קלילה להשלמת האווירה.
הגענו אחה"צ והתיישבנו במרפסת הנעימה.
ההזמנה והתשלום בדלפק והאווירה הכי איזי גוינג.
בחרתי יין לבן יבש בבקבוק אישי והחברה שאיתי בחרה בקוקטייל קליל על בסיס ג'ין וסודה:
היינו שלושה וחלקנו הכל:
פוקאצ'ה אוורירית שהייתה מצוינת עם שום קונפי, שמן שום, מלח אטלנטי, מטבל סלסה חריפה.
גבינת בוראטה רכה של מחלבת געש על קרם שרי צהוב ,עגבניות מגי, בצל טאבון, בזיליקום ובלסמי מצומצם.
הגבינה עצמה מעולה, וברגע נעיצת הסכין כולה נשפכה ונזלה על קרם העגבניות – שהיה טעים במיוחד!
חציל לאבנה שרוף, תערובת דואה, פלפל חריף, בצל סגול, ירוק קצוץ, שום, שמן אריסה.
ליבת החציל חמימה ורכה על לאבנה סמיך וחמצמץ עם תערובת דואה – תערובת תבלינים מצרית, פרוסות פלפל חריף בשביל העקצוץ בחך ושמן אריסה.
מנה טעימה מאד – נזללה חיש קל.
גרין קראנץ'- תערובת ירקות ירוקים קראנצ'ים בטעם נפלא: שעועית ירוקה, זוקיני, בצל ירוק, אספרגוס, חמאה, שום, שקדים קלויים גרוסים.
הירקות הירוקים במרקם מושלם – קראנצ'י ונגיס, לא היו סמרטוטיים וטוב שכך – הוקפצו עם חמאה ושום בריח ובטעם משכר.
עכשיו כל שנותר זה להוסיף זסט לימון וזה מושלם!
הפיצות בלה קפוזה הן גדולות – פיצות בגודל משפחתי.
בצק בסגנון נאפוליטני, מרכז הפיצה דק והקצוות שלה אווריריים ותפוחים.
המלצר המליץ בחום על פיצה לבנה – מסיבת טבע – וההמלצה אכן הייתה מעולה.
פיצה עם רוטב שמנת פרמז'ן, שפע של פטריות: מלך היער, פורטובלו ושמפניון, גבינת מוצרלה פרסקה, עלי אורוגולה ושמן כמהין.
פיצה נוספת שהזמנו הייתה קינג פרשוטו – רוטב עגבניות מסורתי, פרוסות דקות של פרושוטו, מוצרלה פרסקה, בצל סגול ואורוגולה.
פיצה אדומה לכיוון המרגריטה עם רוטב עגבניות טוב, פרשוטו במליחות עדינה וגבינת מוצרלה.
הפיצה הייתה טעימה, אבל הפיצה הלבנה הפעם מנצחת.
היה טוב
טוב שהיה (:
לעוד כתבות על אוכל חפשו אותי בבלוג: טועמת ורצה לספר לחב'רה