בשישי בצהריים המוקדמים שזה הזמן המושלם לבראנץ' קבעתי עם חברות בלורנץ ומינץ, בית קפה בסגנון פריזאי בניחוח גלילי לאחר שהזמנו מקום כמובן יומיים לפני (כי אני כזו יקית). מקום שכבר הייתי בו וכתבתי אצלי בבלוג. בית הקפה שוכן באחד המיקומים היפים ביותר בתל אביב בלוקיישן משגע בפאתי נווה צדק השכונה הפסטרולית עם הסמטאות הציוריות, בבניין הטמפלרי המשוחזר בו שכן בראשית המאה הקודמת (1900) קפה לורנץ. איזור שוקק חיים עמוס מסעדות וברים רבים.
בעלי המקום, נילי ואורי כהן-מינץ, היו בעבר הבעלים של קייטרינג בשרי בבית לחם הגלילית ועשו שינוי גדול עם המעבר לתל אביב ופתיחת בית קפה חלבי כשר. נילי מינץ שפית מעולה שיודעת את מלאכת הבישול והאפייה בצורה נדירה.
בית הקפה שוכן בקומה התחתונה של הבניין, מקומות הישיבה בפנים באווירה נעימה בתוך מבנה טמפלרי משוחזר במזגן או במרפסת פתוחה רחבה בחוץ בתוך פטיו על דק מעץ מקושט אדניות עם פרחים, דבר שמעניק חמימות נעימה למקום ושולחנות עגולים קטנים בסגנון צרפתי באוויר הפתוח ומאד נעים לשבת בה בשישי בבוקר בחוץ.
לורנץ ומינץ, מקום המומלץ לכל חובבי המאפים הצרפתיים וארוחות הבוקר הלא שגרתיות שיש פה, ארוחות מפתיעות ומוקפדות, לכל למי שמאס במנות הסטנדרטיות של בתי קפה בעיר. תפריט מגוון ומיוחד כמו אגז בנדיקט על בריוש בעבודת יד, כנאפה מלוחה במילוי 5 גבינות, קראוסון דייגים עם טונה צרובה, לימונים כבושים ואריסה, האש בראונז עם סלמון מעושן וגולת הכותרת זו הקובנה הנהדרת של נילי. עוד בתפריט מגוון סלטים טריים ויש אפילו ארוחה טבעונית.
לא לוותר על המאפים המושקעים והנפלאים והעוגות שנילי מכינה !
תפריט ארוחות הבוקר כולל מנה עיקרית ומבחר טאפסים עונתיים ,סלסלת לחמים טריים שהכל נאפה כמובן בבוקר במקום ושתייה לבחירה: קפה,מיץ סחוט או קוקטייל והמחיר נקבע לפי המנה הנבחרת.
אצלי הדבר הראשון שאני מזמינה זה קפה אז בחרתי בקפה קר:
היינו מספר חברות ובחרנו לחלוק מספר מנות:
תחילה קיבלנו את סלסלת הלחמים שהיו טריים ומעולים, כאמור הכל נאפה במקום בבוקר, הלחם היה עשיר ומשביע.
הטאפסים שקיבלנו לצד ארוחת הבוקר היו קוביות גבינת פטה ושומשום שחור שפוזר מעל, ממרח אבוקדו עם בצל סגול ועגבניות וסלט טאבולה. נשנוש כייפי וטעים לפני הארוחה אבל בזהירות לא להשתולל עם המאפים כי הם טריים וסופר טעימים שיכולים להוות ארוחה בפני עצמה ולא ישאר מקום למנות העיקריות עם הביצים. ממש נלחמתי עם עצמי לא לאכול מהם בשביל לא לשבוע רק מהם.
התפריט בלורנץ ומינץ מגוון ומשולבים בו חומרי גלם ייחודיים בהגשה מוקפדת, אוכל משובח שפוגע בדיוק בטעמים. אט אט הגיעו כל המנות שהזמנו וכך נראה השולחן, מרשים ומפואר, שפע של מטעמים ייחודיים בניצוחה של מינץ.
קראסון דייגים, קראוסן חמאה, לימונים כבושים, אריסה, תפוח אדמה, זיתי קלמטה, קונפי טונה, שמנת חמוצה וביצה רכה. קראסון החמאה כאמור נעשה במקום הוא היה טרי ובמרקם אוורירי וקליל במילוי תפוחי אדמה רכים, אריסה ביתית חרפריפה ומלאת טעם, לימונים כבושים, קונפי טונה אדומה, שמנת חמוצה וביצה רכה. שילוב טעמים ומרקמים שיצרו את הביס המושלם! עם הקראוסון הוגש סלט עלים ירוק טרי ופלפלים חריפים.
מסא'חן, בצק מחמצת ועליו תערובת של עגבניות, בצלים, זיתי קלמטה, זעטר, סומק, גבינת מוצרלה טריה וביצי עין. הגרסה הכשרה למנה הערבית האותנטית אך מאחר ובית הקפה הוא כשר הגרסה פה היא צמחונית ללא עוף ובטעמים מזרח ים תיכוניים. על בצק מחמצת אוורירי הונחה תערובת של עגבניות,בצלים, זעתר וסומק שמעליהם שתי ביצי עין שהותקנו כהלכה, שחלמון הביצה נזל החוצה.
סלט הפתעות, עלים ירוקים, שומר קונפי, פלחי תפוז, שקדים וכדורי גבינת עזים ממולאים, סלט כשמו כן הוא, סלט מלא הפתעות, סלט טרי ורענן שהכיל עלים ירוקים, פלחי תפוז, שומר קונפי מקורמל בטעם מתקתק ומשגע, שקדים קלויים שהעניקו קראנצ'יות בכל ביס וביס וכדורי גבינת עזים רכים מלוחים שמאזנים את המתיקות במנה. סלט מצוין ומומלץ ביותר !
כנאפה מלוחה, ממולאת ב-5 סוגי גבינות וחצילים שרופים. מוגשת עם סלט עגבניות חריף וצזיקי. מנה נהדרת של כנאפה במילוי שופע של גבינות מלוחות וחצילים שרופים בטעם מעודן. המנה הוגשה עם סלט עגבניות חריף ומטבל צזיקי קר ומרענן.
גולת הכותרת בארוחה הייתה ללא ספק שקשוקת החורף. שקשוקת חורף, דלעת, פטריות, ערמונים, קונפי שום, בצלצלים ושמנת, ביצים ומקל פרמז'ן. השקשוקה מורכבת בקפידה והיא מבוססת מערמונים, פטריות ודלעת עם רוטב שמנת עשיר מפוצץ בטעמים שעוטף שתי ביצים רכות כאשר חלמון הביצה הותקן כהלכה, וכל החלמון פרץ ונזל החוצה ברגע שנבצע עם המזלג. כשמדברים על מנה מנחמת מדברים על מנה כזו לחלוטין, רוטב השמנת היה במרקם עשיר וסמיך. מנה מיוחדת שלא תמצאו בכל בית קפה כזה או אחר בשכונה, ניכרת פה יד של שפית מקצועית שיודעת לחבר בין המרכיבים לטעמים. מנה מעולה, אפילו לא נגעתי בלחם פשוט אכלתי וגרפתי עם הכף מתוך המחבת.
ב-בLorenz & Mintz אופים כאמור במקום את סוגי המאפים וחבל לפספס ולא להנות מהם, את חלקם רואים בוויטרינות והם נראים סופר טריים ומגרים שיצאו הבוקר מהתנור והם מונחים על הבר. מאפים ועוגות כמו עוגת גבינה אפויה עם למון קארד וקרם שמנת ,אקליירים במגוון מילויים, שבלולי קינמון, קרואסונים עבודת יד ,עוגות שמרים ועוגות בחושות.
הזמנו תה בריאות עם ג'ינג'ר, נענע ומקלות קינמון והוחלט פה אחד להזמין את עוגת הגבינה האפויה שהייתה מושלמת, רכה ומתוקה בצורה מאוזנת עם תותים טריים ליד. כמו כן לא יכולנו לוותר על פרנץ' טוסט ממולא בקרם שקדים, מוגש עם קרם פרש, פרי עונתי, שקדים קלויים ומייפל. הפרנץ' טוסט כפי שזכרתי מביקורי הקודם היה חלומי ומשגע, קינוח מופתי! פרנץ' טוסט מבריוש במילוי קרם שקדים עשיר ומתוק בזיגוג מייפל. הוגש עם כמות די רבה של קרם פרש שמיסודו AS IS שמן ועשיר, קרמי ומענג, תותים טריים וענבים. אהבנו בטירוף כבר אמרתי כן ? !
כתבה זו נכתבה במקור בבלוג טועמת ורצה לספר לחבר'ה