האם המסעדה כשרה? יד להם כשרות של הרבנות?
הודו זה זכרונות מעורבים מארץ רחוקה, טעמים, ריחות, נופים והאנשים. מה אם היו אומרים לכם שאפשר להרגיש בהודו מבלי לטוס לחצי העולם?
אז ממש כאן בלב תל אביב, יש את מסעדת אינדירה – מוסד קולינרי ותיק שחוגג 31 שנים.
המסעדה שוכנת לצד תאטרון ״צוותא״ האגדי, תציין בחודש הקרוב שלושים ואחת שנים עם מגוון תפריטים המכילים מנות צבעוניות וייחודיות כיאה למטבח ההודי.
אינדירה זו מסעדה הודית שמגישים בה את המאכלים האותנטיים של הודו, תוך שמירה על המסורת. אולי בגלל שמלוין מוריס, הבעלים ומייסד המסעדה הקים אותה בצעירותו בשנת 1991 אחרי שעלה לארץ לבדו מקולקטה שבמזרח-צפון הודו.
כאן עושים הרבה כבוד לתת היבשת האסייתית, עם תפריט קולינרי אותנטי שמציע שפע אפשרויות צמחוניות וטבעוניות לצד שפע זהה לחובבי הבשר, מנות שמתאימות לחלוקה.
מסעדת אינדירה שואבת את הסועדים אל תוך עולם מרהיב ביופיו של צבעים, ניחוחות וטעמים ססגוניים. סממני התרבות ההודית ניבטים מכל עבר, החל ממלצרים הודים הלבושים בבגדים מסורתיים, שירות אדיב ומנומס ועד למוסיקה ההודית החרישית שמתנגנת ברקע.
במסעדה – תפריט הודי מרשים בגודלו, שנותן ביטוי הולם לטובים שבטעמים שיש למדינה הענקית הזו להציע.
בין תפריטי האוכל ניתן למצוא מנות צמחוניות, מנות קשמיריות, מנות בשריות, מנות המשלבות טעמים של הודו וסין.
תפריט על טהרת הפניר – גבינה הודית מעשה יד השף, תפריט עוף צלוי רחב המבוסס על הטנדורי – הברבקיו ההודי, תפריט נאן -לחמים הודיים עשויים בלישה ידנית ואפויים בגחלים ועוד רבות וטובות.
תחילה שתיתי קוקטייל – לאסי מנגו מחוזק בג'ין.
קוקטייל פירותי רענן ,הוגש עם מטריה, דבר שהחזיר אותי אחורנית בשנים ואז אייזיק מ"ספינת אהבה" קפץ לי לראש בגלל הקוקטייל עם המטריה.
לפתיחה בקטגוריית הלחמים הנאפים במסעדה בעת ההזמנה, על תנור גחלים מיוחד הזמנו נאן שום, ונענע.
לצד מתאבנים קלים ומעוררי תיאבון להמשך הארוחה מלווים בשלושה סוגי רטבים: תמר הינדי חמוץ, קוקוס חרפרף, נענע וכוסברה פיקנטי.
מנה שאהבתי במיוחד זו הסמוסה בשר, בצק דמוי פירמידה ממולא בשר, אפונה ועשבי תיבול הודיים.
שתי יחידות של כיסונים מטוגנים, לא שומניים בעלי בצק פריך ודק ועם מילוי חומוס וירקות מאוד מושקע.
מתוך תפריט הגבינות: הפניר, גבינה הודית מפורסמת, נעשית על ידי צוות אינדירה מדי יום מחלב בקר באותן שיטות עתיקות כפי שנעשו בהודו מימים ימימה. הגבינה אינה מכילה מלח ויש בה 0% שומן.
הזמנו פניר פאלק, תבשיל תרד עם גבינת פניר הודית מסורתית.
המשכנו עם מנות שיוצאות מתנור הטנדור מה שמכונה הברבקיו או המנגל ההודי ,תנור חימר המיובא מהודו מלא גחלים לוחשות השומרות על חום גבוה מאוד ומשמש לצליה ועישון במקביל.
הזמנו מיקס של עוף בטעמים שיצאו מהטנדור:
עוף טיקה, נתחי חזה עוף ללא עצמות, מושרות במשך הלילה בתערובת תבלינים הודיים וצלויות בטנדור.
עוף טיקה אפגני, נתחי חזה עוף ללא עצמות מתובלים בעדינות מירבית וצלױים על גחלים.
זעפרני (מומחיות הבית), פילה של עוף מושרה במרינדה מדהימה של פטרוזיליה, שום ופלפל צ'יפוטלה חריף ולאחר מכן צלױ על גחלים.
טיקה מסאלה, נתחי פילה עוף צלויים ומעושנים בטנדור ומבושלים ברוטב עגבניות ותבלינים מסורתיים.
רוטב קטיפתי על בסיס עגבניות, אגוזי קשיו, פירות טחונים ותבלינים קשמיריים מסורתיים, טעים כל כך.
צי'קן מסאלה, הלו גובי, תפוח אדמה וכרובית מבושלים ברוטב ובתבלינים הודיים, טעים מאוד.
קינחנו בגולאב, מיני סופגניות גבינה הודיות מתובלות בסירופ מתוק יחד עם גלידת פיסטוק, היה מצויין!
לעוד כתבות על אוכל חפשו אותי בבלוג: טועמת ורצה לספר לחב'רה
האם המסעדה כשרה? יד להם כשרות של הרבנות?