אחרי העבודה נפגשתי עם חברים באלבי ELBI, טברנה יוונית אהובה שהפכה לסמל של שוק הפשפשים ביפו.
ימי הסתיו הנעימים הם הזמן המושלם לשבת בחוץ, ליהנות מהאווירה של שוק הפשפשים ולפתוח שולחן של מזטים ואוכל יווני לצד כוסית אוזו.
ישבנו בחוץ באוויר הפתוח ונהנינו מאווירת השוק התוססת ומרוח סתווית.
פתחנו את הארוחה עם צ'יסרים של אוזו:
הזמנתי קוקטייל חמצמץ ורענן על בסיס של אוזו:
המסעדה השיקה לאחרונה תפריט חדש, במסגרתו חודשו מנות אהובות והתווספו עשרות מנות חדשות- מנות שרינג גדולות, המפתיעות בטעמן וטריותן, המושלמות לחלוק עם חברים בערב של מועבט. תפריט חדש, שיתוף פעולה בין השף אבישי בדור, היועץ הקולינרי של אלבי ומנהלת המטבח ספיר ליין קונדיטורית בהכשרתה, שתחנתה הקולינרית האחרונה הייתה קונדיטורית במסה.
באלבי מקפידים על חומרי גלם מובחרים וטריים המגיעים מספקים מיפו ,שוק לווינסקי ומוצרים ייחודים היישר מיוון שמעניקים חווית יוונית בלי לצאת מהארץ.
התפריט מחולק למספר קטגוריות, שכדאי מאוד לדגום מכולן:
ארטמיס – 5 מזטים לבחירה (150 ₪)
אפרודיטה -3 מנות ביניים לבחירה (180 ₪)
זאוס – עיקריות, 3 מנות לבחירה (205 ₪)
פתחנו את הארוחה עם מזטים קלאסיים מיוון:
סקורדליה-ממרח שקדים ושום ובצל סגול
עלי גפן עבודת יד במילוי אורז צימוקים על יוגורט שמיר ושרי וזיקי סמיך ועשיר בטעמו.
סלט יווני המאירי, מלפפון ועגבניות חתוכים גס, בצל סגול, זיתי קלמטה, גבינת המאירי-גבינת עזים בעלת טעם עז, זעתר, שמן זית ומיץ לימון.
סיגר דגים, מוסר ים מגולגל בעלי סיגר, פטרוזיליה, נענע , בצל ירוק ואיולי יוגורט, סיגר קריספי במילוי עשיר של תערובת דג שנרצץ ועשבי תיבול.
הנשנוש המטוגן האולטימטבי לצד האלכוהול (:
בקלוואה טלה, תבשיל בשר טלה עטוף בעלי פילו עם צימוקים, פיסטוקים קלויים, טחינה גולמית וסילאן.
עלי סיגר פילו קריספיים במילוי עשיר של בשר טלה קצוץ,מנה מפתיעה וטעימה.
המנה הוגשה עם סלסת עגבניות חריפה לאיזון הטעם המתוק שבסיגר.
מאפה האלים, גבינת קפלוטרי מגולגלת בעלי פילו דבש סילאן וסומסום שחור. מנה קלאסית מהמטבח היווני, שילוב נהדר של טקסטורות וטעמים בין הקראנץ' לגבינה המלוחה והסילאן המתוק.
טרטר פילה בקר, פילה בקר קצוץ על הסכין, בצל סגול, צלפים, קורנישונים, צ׳ילי אדום, רוטב איולי, טוסטונים
גירוס טלה, שוק טלה מפורק בבישול ארוך על 3 פיתות יוונית, טחינה, סלסה עגבניות, טחינה עמבה בצל ירוק, נענע ופטרוזיליה:
קינחנו עם תותי פרוטי, קרם מסקרפונה לבנה, צנוברים קלויים, תותים, גלידת תות ריקוטה ורוטב תות בזיליקום. קינוח מתוק ועדין.
סמורס, עגיית פאדג׳ שוקולד, בננות מקורמלות, בוטנים מלוחים, גלידת בננה ומרשמלו שרוף לחובבי ז'אנר המתוק באקסטרים.
עוד על מסעדות וברים תוכלו לקרוא אצלי בבלוג טועמת ורצה לספר לחב'רה