תל אביב פוגשת את לונדון בפתח תקווה

בייקר סלון הסיבים 49, פתח תקווה

עדי עזרא פורסם בינואר 8, 2023
חיי לילה

זה לא סוד שבגלל יוקר המחייה אני מג'נגלת בין מסעדות שוות ויקרות לבין אוכל רחוב משתלם ותמיד מחפשת דיל שווה שיסגור פינה בדמות Happy Hour משתלם או עסקית שווה. אז הפעם הגענו ל- Baker Saloon בר קוקטיילים כשר ואיכותי בפתח תקווה שמייצר תרבות בילוי שונה באזור בקעת אונו וסביבתה.
הבייקר, נפתח על ידי הבעלים של הבייקרי והביסטרו דרימרי, עידן מיימון, שמביא לעיר מגוריו, את תרבות הבילוי התל אביבית שהייתה חסרה לו באזור.

הבר בוייב לונדוני של שנות ה-20 ,ברמנים לבושים בקפידה, ומוזיקת ג'ז ו-R&B מתנגנת ברקע, בווליום טוב שלא משתלט בחוזקה.
במקום שנדלירים עם נורות צהובות שנותנות אווירה רכה, כורסאות עור חומות נוחות, שולחנות ובר מעץ מהגוני וחפצים שלוקטו במשך שנים בשווקי יד שנייה בלונדון. על הקיר למשל תמונות בשחור לבן של כמה מגיבורי תרבות בריטים כמו צ'רצ'יל וצ'פלין על הקיר.

חווית הבילוי בבייקר מבוססת על שתייה מוקפדת ושירות מסוגנן. כל התמציות עליהן מבוססים הקוקטיילים נעשות במקום, תחת פיקוחו של השף עידן מימון.
תפריט הקוקטיילים נבנה בקפידה על ידי הבעלים של בר הקוקטיילים אימפריאל, תפריט מבוסס על וויסקי, ג'ין או קמפרי.
במקביל קיים תפריט אלכוהול עשיר במותגים המובילים והקלאסיים של ג'ין, קוניאק ווויסקי.

לצד הקוקטיילים, ישנו תפריט אוכל עשיר ונהדר, שלא אופייני לברים, מאחר והוא הנעשה כולו במטבח של המקום, המשותף למטבח של הדרימרי בייקרי.
הגענו ב-Happy Hour שכלל 1+1 על כל הקוקטיילים והבירות, שווה ביותר !

בחרתי בקוקטייל Gin smith, על בסיס ג'ין טנקרי ,סירופ תפוחים ביתי, סלרי וליים.
קוקטייל שנראה אינסטגרמית מעולה, היה חמצמץ ורענן כמו שאני אוהבת.
החבר שאיתי שתה Tequilo sault – טקילה אספלון, קוונטרו ,אגסים, סירופ פסיפלורה שהיה קליל וטעים.

בחרנו בשלוש מנות פתיחה כי אני לרגע חשבתי שאני בתל אביב והייתי בטוחה שיגיעו מנות פיציות אבללל wow כמה שאני טעיתי- איזה כייף לטעות !
אז מה אכלנו?
ברוסקטת דג – סביצ'ה מוסר ים על ברוסקטות ,ירקות קצוצים, עשבי תיבול וטחינה שחורה.
מנת פתיחה ענקית בגודלה, הכל תובל במקום. היה פשוט מצוין.

התחלנו עם פטריות ממולאות על פולנטה, שעועית ירוקה ופרמז'ן.
פולנטה סמיכה וטעימה עשויה מצוין, היה קשה להפסיק לאכול ממנה. ומעליה פטריות בשרניות ושעועית נגיסה עם ענני פרמז'ן מעל- פשוט נהדר!

טטאקי טונה, טופו יפני, מיקס עלים וקריספי בצל.
עוד מנה שציפיתי שתהייה פיצית והייתה ענקית למנת פתיחה.
נתחי טונה אדומה צרובים קלות ומעל רוטב ירוק, סמיך וחרפרף – ויניגרט עשבים מהמזרח. עם אטריות שעועית, מלפפון, טבעות פלפל צ'ילי, שרי, כוסברה, שעועית ירוקה ובצל קראנץ' שהוסיף מרקם נוסף.

בקצה הבר ישנו טאבון לוהט שממנו יוצאות פוקאצ'ות ופיצות:

אנחנו בחרנו בפיצה נהדרת, פיצה פרסקה – בצק מעולה עם קראסט נהדר, רוטב עגבניות טעים ויש ממננו בשפע, קונפי שום ,מיקס בצלים ופסטו.

המשכנו עם פילה דניס, גראטן תפוחי אדמה וירוקים חמים.
על צלחת לבנה שני פילטים של דניס, 200 גרם דג טרי. הדג הותקן כהלכה, בשרו לבן ורך והעור למעלה קריספי ומצויין.הוגש לצד רוטלו תפוח אדמה, ירוקים חמים מוקפצים שמן זית, שום, לימון ובצל מקורמל.
נכון , המנה לא זולה, עולה כ-120 ש"ח, אבל ביחס לתל אביב גודל המנה הוא פי 2. ואני לא מגזימה.
אני מוכנה לשלם את הסכום הזה אבל לפחות שתהייה תמורה למחיר. שאשבע ולא אשאר רעבה. 

את הקינוחים הם מכינים במקום במטבח המשותף לדרימרי.
אכלנו פאי לימון בחמיצות ומתיקות מאוזנת ומעודנת.

מומלץ בחום, הבר כשר.
היה טוב , וטוב שהיה (: 

לעוד כתבות על אוכל וברים חפשו אותי ב- טועמת ורצה לספר לחב'רה

אהבתם? שתפו!
ברבר קוקטיילים
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

בר קוקטיילים בסגנון לונדוני משובח, קוקטיילים מתמציות הנרקחות במקום. תפריט אוכל מגוון, ממש לא אופייני לברים. מנות טעימות ,גדולות ומפתיעות שמלוות את הדרינקים המושקעים במקום. Happy Hour - ראשון-חמישי, 1+1 על הקוקטיילים והבירות משעה 19-20:00 כשר.

8
שירות
9
אוכל
8
אווירה
9
ברבר קוקטיילים
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום