המקום היחיד שתשיגו בו בשר ואגיו כשר


עדי עזרא פורסם ביולי 9, 2023
מסעדות, מסעדות כשרות

בחמישי בערב אכלתי ארוחת ערב עם חברות קרינבוריות ב-Black Iron בלאק איירון – מסעדת בשרים ברחוב אגריפס, הציר הראשי של שוק מחנה יהודה.

המסעדה בעיצוב נעים ואלגנטי, היא בבעלות זוג מקסים, אתי וירון ישפה.

בתפריט מגוון סטייקים ונתחים ייחודים: בשר ואגיו-זן יפני, עגלים שגדלים בצפון בעלי שיוש יוצא דופן המאפשר להגיש נתחים בטעמים עמוקים כמו דנבר קאט פלאט איירון רכים ועסיסיים. יש גם נתחי הולשטיין מובחרים-משק יושב יינון. זו המסעדה היחידה למעשה בכל הארץ אשר מגישה נתחי וואגיו כשרים.
הם למעשה היחידים שמייבאים עגלים חיים במיוחד מאוסטרליה לישראל ומבצעים שחיטה בישראל.
במסעדה מקרר יישון שקוף עם מדפים שעליהם נתחי בשר בוהקים בלב חלל המסעדה עם הנתחים ככה שאפשר להציץ לפני שזה הולך לצלייה בג׳וספר- גריל פחמים.

בתפריט מבחר יינות וקוקטיילים לצד הבשרים, אני בחרתי ביין לבן יבש – שרדונה גמלא.

פתחנו את הארוחה עם טרטר שפיץ שייטל שהונח על סכין בתיבול מינימלי כך שיכולנו להרגיש את טעם הבשר האיכותי ומעליו מעט פרוסות צנון פריכות.

וואגיו קרפצ'יו עם שבבי שומן קריספי על על טוסט חלה.
מנה מיוחדת, קרפציו עסיסי עם שבבי שומן שפוזרו מעליו ונמסים בפה, טעם בשרי ,עם אגוזים, צ'ימיצ'ורי ועלי רוקט.

סלט כרוב פריך עם קרעי אסאדו מפורק בבישול ארוך, צ׳ילי אדום, פילה הדרים ורוטב ויניגרט.
כוכב הסלט הוא לגמרי נתחי בשר אסאדו לאחר בישול ארוך שפורקו לידי שיערות, על עלי כרוב פריכים מהשוק מחנה יהודה, וינגרט קלאסי מתקתק עם פלפל אדום חריף בשביל איזון ומשחק הטעמים.

פאני פורי -כדורים קראנצ׳ים במילוי בשר אסאדו מפורק.
הפאני פורי הוא חטיף מטוגן ועגול הנחשב למאכל רחוב נפוץ במדינות תת-היבשת ההודית. החטיף מורכב מפורי חלול ועגול ככדור, המטוגן בשמן עמוק ופה בגרסה של מסעדת בלאק איירון הוא מולא בבשר אסאדו מפורק.

צ׳וריסוס קצבים עסיסי על מצע פירה ובצל מקורמל, וקורנישונים בצד.

המשכנו עם המנות העיקריות, כבר אמרתי שהגעתי עם חברות גרגרניות קרניבוריות, אז לגמרי התפרענו עם תפריט הבשרים.
נתחי הבשר במסעדה מתיישנים במקרר בין שלושה שבועות לארבעים יום.
דנבר קאט מוואגיו 200 גרם – רמת שיוש גבוהה בעל טעמי בשר חזקים, עסיסי וטעים.

חברה אחרת הזמינה פילה בקר שהפתיע בענק בשל הרכות והעסיסיות של הנתח, הרי שמדובר על נתח רזה ובריא – הטעם היה וואו.

אני כמובן בחרתי באנטריקוט -הולשטיין ביישון יבש 28 יום, מידת עשייה מדיום אדום ורך.

הבשר נצרב  לידי שלמות, בשר אדום, מידת עשייה מידיום, בשר רך ועסיסים , האיכות מורגשת בכל ביס.

אין מה להגיד, בבלאק איירון יודעים מה הם עושים ועושים זאת מצוין.
לצד הבשרים קיבלנו סלט ירוק ורענן וקרעי תפוחי אדמה רכים מבפנים וקראנצ'ים מבחוץ ,ממכרים בטעמם.

קינחנו עם גלידה אמריקאית, קרמל מלוח ,שברי רוגלך רכים וקרמבל קקאו.
הגלידה האמריקאית מיוצרת במסעדה, היא טרייה ורכה, ומעליה קרמל מלוח וחתיכות רוגעלך.
לשמחתי הקינוח מתוק אך מאוזן שזה אחלה.
אני לא חובבת קינוחי פרווה זה ידוע, וזרמתי עם הקינוח רק בגלל החברות ששומרות כשרות.

לעוד המלצות על מסעדות וברים תוכלו למצוא גם פה – הבלוג שלי – טועמת ורצה לספר לחב'רה

אהבתם? שתפו!
מסעדה כשרהמסעדה כשרה בירושלים
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

מסעדת בשרים כשרה ומצויינת בירושלים, סמוכה לשוק מחנה יהודה. המסעדה היחידה למעשה בכל הארץ אשר מגישה נתחי וואגיו כשרים. התפריט מכיל מנות ראשונות יצירתיות המתבססות כמובן על בשר איכותי לצד תפריט יינות וקוקטיילים. ממשיך עם וואגיו בורגר נתחי סטייק כמו פלאט איירון, ראמפ סטייק, פיקניה, סינטה, דנבר קאט וואגיו, פילה בקר, אנטריקוט , פריים ריב ביישון יבש 40 יום ועוד.

8.5
שירות
9
אוכל
8
מגוון
9
מסעדה כשרהמסעדה כשרה בירושלים
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום