שכחתם אותי

גורדוס לה פארק, חולון

אריאל בא פורסם באוגוסט 7, 2019
מסעדות

כמאמין גדול של אכילה עם העיניים וכחצי אמריקאי שארוחות שחיתות של המבורגר ומילקשייק בדיינר, גורדוס בהחלט היה יעד שאליו הייתי חייב להגיע. השילוב בין מנות פוטוגניות, עשירות בבשר, גבינה, דברים מטוגנים ועוד גבינה, וכמובן קינוחי שחיתות ומילקשייקים מבחנתי הם בגדר החובה בכדי להגרר לעיר אחרת בשבילם.

מלבד מבחן השחיתות הרגיל, הפעם בחנתי גם אופציה חדשה- האם נוכל למצוא משהו מושחת אך צמחוני? מיד נדע.

הגענו לגורדוס ביום שבת, ההושבה בשבתות על בסיס פנוי, במתחם הפנימי יש כ15 שולחנות ובר, ובחוץ יש עגלת קוקטיילים ועוד שולחנות. בכל יום אחר, ממליץ לכם להזמין מקום מראש, בטלפון או באפליקציה. האפליקציה של גורדוס נוחה ונעימה לשימוש, ובה מתחבאות הפתעות: הצטרפות חינמית למועדון + מתנת הצטרפות ועוד פינוקים, והתפריט הסודי, אותו לא אספר לכם איך למצוא אך ארמוז- יש לשפשף את האפליקציה בעמודיה השונים עד אשר תמצאו כפתור סודי. ומה מסתתר שם? מנות מושחתות והזויות עוד יותר- המבורגרים בליווי קערת צדר נמס לטבילה, סופלה באסלה ועוד. בהצלחה בחיפוש!

התפריט אכן מאוד מגוון בשחיתות וקוקטיילים, תוכלו אף למצוא מילקשייקים אלכוהולים. אתחיל הפעם בחברתינו הצמחונית שהצטרפה אלינו בחיפוש אחר "שחיתות ללא התעללות" ומצאה עצמה מחפשת בנרות מתפריט העיקריות דבר מה, עד שלבסוף התפשרה על קיסריה (59)- סלט קיסר עם עוף (אותו כמובן ביקשנו להוציא), הכולל חסות טריות וגדולות, קרוטונים מלחמנית המבורגר וכמובן הרבה רוטב קיסר.

לנו לקחנו חצי קילו כנפיים (39) ברוטב סודי ושומשום, עם בצל ירוק מעל לקישוט. לא רק שנתנו לנו צלוחית לעצמות, רטבים ומפיות, הגדילו המלצרים לפתוח עבורינו את המגבונים, שלא נאלתר פתיחה כשידיינו מלאות בברביקיו. הרוטב טעים ומעניין, להערכתי מכיל ברביקיו, טריאקי וצ'ילי מתוק. לטעמי הכנפיים מעט שחו ברוטב אשר טעמו חזק, כך שקנקן המים שקיבלנו היה במקום. הכנפיים היו עשויות במידה, אך הרוטב חם בצורה בלתי רגילה ונכוונו.

ועכשיו לסיבה לשמה התכנסנו: שחיתות. כל שביקשתי היה דאבל טראבל (75)- המבורגר כפול עם המון המון צ'דר, שעטוף בפיצה פפרוני כי מי רוצה לחמניה? ביקשתי גם שוקו-בלאסט (42), שייק שוקולדי עם המון קינדר מכל סוגיו. לצערי שכחו מהזמנתי לחלוטין ורק לאחר שכולם כבר סיימו לאכול ונאלצתי להזכיר להם, הוציאו לי רק שייק, אבל במקום את מה שביקשתי קיבלתי את הקרמלו, שייק על בסיס קרם ברולה, רוטב קרמל, בייגלה, סניקרס לבן, קרם חמאת בוטנים שלא הורגש כלל, שברי בוטנים על גביע גלידה והמון המון קצפת. עודף הטעמים לא היה מוצלח במיוחד, מה גם שהמשקה היה כל כך סמיך שהוא פשוט לא עלה בקשית. בעיקר התאכזבתי אבל משכיחת המנות והחלפתן. כפיצוי קיבלנו את הכנפיים על חשבון הבית. ועוד בנושא האכזבה, הלימונדה שהזמנו הייתה עייפה ודלילה להחריד, הוגשה בכוס קטנה יחד עם עלי נענע עייפים; כנראה שאם לא תקחו מילקשייק מיוחד פשוט לא ישקיעו בשתיה שלכם.

המבורגר המקצ'יז (69) הייתה מוצלחת ביותר- המבורגר עסיסי וטעים על לחמניה טריה, מעליה מצקת של מק&צ'יז בצ'דר ושמנת פרמז'ן. הפסטה הייתה טעימה מאוד ויחד עם ההמבורגר נוצר שילוב מיוחד המזכיר בטעמו את הצ'יזבורגר הקלאסי אך בשדרוג מדהים של המון המון גבינה ושמנת שנשפכת. בצלחת גם היה מיקס של צ'יפס וצ'יפס בטטה אשר היו קראנצ'ים, טעימים ולא שומניים.

כמובן שאי אפשר בלי שחיתות בקינוח! הבבילוניה (69) היא מגדל בבל של טוויל בצק עלים, מעליו עוגת שוקולד ומעליה קרם ברולה קפוא. לצד המגדל יש גביע גלידה עם גלידת קרם ברולה, המון קצפת וכמובן המון שוקולד וסירופ. הערתי היחידה היא על סדר המגדל, הקרם היה קפוא כאמור והקשה מאוד על הכפית שלנו בדרכה לפינו המשתוקק. מלבד זאת, הקינוח היה בהחלט מדהים, עוגת השוקולד הייתה עשירה אך אוורירית, הגלידה מתוקה וטובה והשוקולד שמסביב פוזר בנדיבות אך לא בעודף שעושה לא נעים בפה. אכן סיומת מתוקה לחוויה שנויה במחלוקת זו.

המסעדה נמצאת במתחם נגיש, אך המתחם בקצה (כ5 דק הליכה מסוף החניה).

אהבתם? שתפו!
אוכלאוכל בחולוןגורדוסגורדוס חולוןחולוןמה לאכול בחולוןמסעדה בחולוןמסעדה טעימהפתוח בשבתשחיתות
אריאל בא אריאל, בן 21, מומחה איזי :) ברמן, מלצר, מנהל אירועים ומדריך סיורים לשעבר. קרניבור, חובב אוכל מהמטבח האמריקאי והאיטלקי, בעל ידע בתחום הקולינאריה ואלכוהול, יין וויסקי בפרט. אוהב אוכל טוב, טיולים ולגלות את כל המקומות הנסתרים. מחכה לתגובות והמלצות! לכל הכתבות של אריאל בא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

האמת? ציפיתי להתאכזב מהמנות. הן נראות כל כך מושלמות בתמונות, שפחדתי שהטעם לא יצליח להשתוות לרמה. אוי כמה ששמחתי לטעות! הטעם מתעלה על כל הציפיות. סעו מהר, לפני תחילת הדיאטה!

8
שירות
4
מידות
9
מגוון
4
אוכלאוכל בחולוןגורדוסגורדוס חולוןחולוןמה לאכול בחולוןמסעדה בחולוןמסעדה טעימהפתוח בשבתשחיתות
אריאל בא אריאל, בן 21, מומחה איזי :) ברמן, מלצר, מנהל אירועים ומדריך סיורים לשעבר. קרניבור, חובב אוכל מהמטבח האמריקאי והאיטלקי, בעל ידע בתחום הקולינאריה ואלכוהול, יין וויסקי בפרט. אוהב אוכל טוב, טיולים ולגלות את כל המקומות הנסתרים. מחכה לתגובות והמלצות! לכל הכתבות של אריאל בא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום