שיפודית השף של הצפון

גריל עץ מלון מצפה הימים, צפת

אבישב מיידלר פורסם בפברואר 1, 2022
מסעדות

לא יודעת מה אתכם אבל שאני יוצאת מאיזור המרכז אני תמיד מתחילה להיות קצת בלחץ בנוגע למה אנחנו הולכים לאכול.
לא כי אין מסעדות מדהימות ואולי אפילו אותנטיות ומיוחדות יותר בנקודות אחרות בארצנו הקטנטונת, אבל כמעט תמיד זה דורש חיפוש מורכב בגוגל ולא מעט מזל. כשהבנו שהסופ"ש הקרוב יהיה מושלג בצפון הארץ, כיאה להורים צעירים קפצנו על ההזדמנות ונסענו לנפוש בצפון.

הזמנו מקומות למסעדת "גריל עץ"
החוויה מתחילה כבר בכניסה למלון, כניסה מרשימה מלאה בעצים וירוק מכל הכיוונים.
המשכנו לכיוון המסעדה, שתי מארחות נחמדות הראו לנו את השולחן שלנו, המלצר הציע לקחת את המעילים שלנו ומלצר אחר כבר דאג לכיסא תינוק.
העיצוב במסעדה כפרי מודרני, אגרטלי קרמיקה ושולחנות ענקיים מלאים בפירות וירקות טריים תוצרת משק מקומי פזורים בכל פינה, עיצוב חם אבל פתוח ואוורירי.

לקחנו שתי מנות פתיחה.
סלט מהחווה שבאמת ובתמים הרגיש כאילו כל הירקות נקטפו ונשטפו רגע אחד לפני שהגיעו אלינו לצלחת, קריספיות, טריות ושפע של צבעים.
שני סוגים של זוקיני צהוב וירוק, סלק, שומר, קולורבי והכל מונח במעט רוטב לימוני עם מלח גס, אחרי המנה הזאת התרווחנו בכיסא והבנו שהגענו למקום הנכון.

מסבחה חמה מוגשת במכתש ועלי, לצידה מנקיש עם זעתר ושמן זית איכותי ועליה פלאפל ירוק. חששנו להזמין מסבחה בתחילת הארוחה, זאת בכל זאת מנה כבדה המלצר הבטיח שזה יבוא לנו בול וכך היה- המסבחה קלילה ונימוחה כאילו באמת כתשו אותה רגע לפני הגשת המנה.
אני יודעת, זה תיאור שחוזר על עצמו, למען האמת זאת פשוט ההרגשה הכללית במסעדה- טריות.

המשכנו למנות העיקריות.
הזמנו קבב טלה בלאדי ופורל ורוד שמנמן.
אז הפורל הורוד (לא בטוחה ששמנמן זה תיאור מדויק בשבילו) הייתה מנה מעולה.
שאלוהים יעזור לי אבל שילוב של קריספיות עם רכות במנה זה משהו שקשה לי לעמוד בפניו, לצד המנה הגיע סלט חסות ואפרסמון.

גם הקבב שלנו, כמו כל מנות הבשר במסעדה הגיע בשיפוד ענף עץ מאחד העצים באיזור.
לצד הקבב הוגש "טאבולה קטניות" שזה בעצם עדשים קריספיות עם ירוקים מרעננים.

אז הרמנו לחיים, עשינו הפסקה קצרה וניגשנו לחלק של הקינוחים.
שאלתי את המלצרית איזה קינוחים לא חלביים והיא אמרה שכולם. האמת, זה שימח אותי מאוד, לא כי יש לי פטיש לקינוחים פרווה פשוט כי חלב זה קצת פאסה ומי שמצליח להפוך קינוח פרווה לכזה שאתה חולם עליו בלילה מבחינתי ניצח. אחרי דין ודברים לא פשוט בחרנו כנאפה קרם פיסטוק עם סירופ הל, מאחלב וגלידת פיסטוק.

לא יודעת איך אני אוכל עוד כנאפה בחיי אחרי החוויה הזאת. הכנאפה עצמו היה מתוק מאוד אבל הגלידת פיסטוק איזנה את הטעמים ויצרה ביס מושלם. בבקשה אל תוותרו על הקינוח הזה אם אתם מגיעים לשם!

אהבתם? שתפו!
אוכל בצפוןאוכלי בשרארוחת שף חגיגיתביקור בצפוןגריל עץדגיםחופשה בצפוןמסעדהשיפודים
אבישב מיידלר אהלן, אני אבישב. יש שיגידו שאני נהנתנית, לא מהסוג הפלצני במיוחד. מנת פלאפל יכולה לרגש אותי לא פחות מרביולי סרטנים במסעדת מישלן אבל אני כאן כדי להתרגש. גדלתי בבית שכולו אוכל, אמא תוניסאית שאוכל הוא חלק בלתי נפרד מחיה, אבא בעלים של מסעדה מיתולוגית בחיפה ואח שף שעבד במסעדות הכי שוות בארץ. ואני? אני פשוט תמיד אהבתי לאכול! חוויה אמיתית מבחינתי חייבת לכלול אוכל בתוכה. בואו תצברו איתי חוויות. לכל הכתבות של אבישב מיידלר

3 תגובות לגריל עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

לסיכום, הגענו למקום בלילה חורפי עם ערפל כבד ועדיין היה ברור כמה יופי עומד מולנו. אם בא לכם מסעדת שף טעימה, נעימה עם מנות מושקעות ומלאות במחשבה זאת נקודה מדהימה להגיע אליה בצפון. השירות, הנוף וכמובן האוכל ברמה גבוהה. תהנו.

9
שירות
9
אוכל
8
מחיר
8
אוכל בצפוןאוכלי בשרארוחת שף חגיגיתביקור בצפוןגריל עץדגיםחופשה בצפוןמסעדהשיפודים
אבישב מיידלר אהלן, אני אבישב. יש שיגידו שאני נהנתנית, לא מהסוג הפלצני במיוחד. מנת פלאפל יכולה לרגש אותי לא פחות מרביולי סרטנים במסעדת מישלן אבל אני כאן כדי להתרגש. גדלתי בבית שכולו אוכל, אמא תוניסאית שאוכל הוא חלק בלתי נפרד מחיה, אבא בעלים של מסעדה מיתולוגית בחיפה ואח שף שעבד במסעדות הכי שוות בארץ. ואני? אני פשוט תמיד אהבתי לאכול! חוויה אמיתית מבחינתי חייבת לכלול אוכל בתוכה. בואו תצברו איתי חוויות. לכל הכתבות של אבישב מיידלר

3 תגובות לגריל עץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום