מוצ"ש Girls Night Out יצאתי עם חברה ל- Depi בר קולינרי אינטימי חדש באווירה אורבנית ברחוב דה פיז'וטו פינת יהודה הלוי ,ממש בשוק לוינסקי.
המקום פתוח משעות הערב ומציע בילוי קליל לשעת ערב. בתפריט טאפסים ומנות קטנות שבאות טוב לצד הקוקטיילים, יש גם מנות גדולות יותר, יינות מהארץ ומהעולם, תפריט קוקטיילים מדליק כשברקע מלווה מוזיקה בפול ווליום הנכון. לא מוזיקה כזו מרעישה אלא קצבית וכייפית כזו בווליום הנכון המאפשרת שיחה בנעימות.
עיצוב המקום אפלולי ומינימלסטי, אורבני kind of way, תאורה רכה באווירה נעימה. יש בר ארוך עם מקומות ישיבה.
על התפריט אמון שף משה דביר אשר ניהל בעבר את מסעדת "חלוצים 3" האהובה עליי במיוחד. הוא גם עבד במחניודה ומונא מירושלים ובמסעדות מעוטרות בכוכבי מישלן בלונדון. טכניקות בישול אירופאיות באטנרפציה האישית שלו עם היד שלו ובשילוב תבלינים ירושלמים אותנטיים מנוף ילדותו.
בתפריט מנות מחומרי גלם עונתיים, מה שזמין וקיים כאן ועכשיו.
פתחנו את הערב בקוקטיילים על בסיס ג'ין חמצמציים והזמנו סנקנס, נשנושים שהם מנות ביס, מנות פתיחה לצד הדרינק.
ארנצ'יני מצויין במילוי ארטישוק ירושלמי צלוי עם מטבל עשבוני. כדורי אורז איטלקיים זהבים וקראנצ'יים במילוי עשיר של אורז,ארטישוק ירושלימי וגבינה לצד מטבל ירוק חריף.
סיגר ים, סיגר קריספי במילוי שרימפס סרטנים, פטרוזילה, ליים ואיולי בזיליקום ,הנשנוש והחטא המושלם לצד דרינק אלכוהול, שילוב נהדר. הרי שריח של פירות ים זה ממכר ברמות.
טרטר ירושלמי בתוך טארטלים מבצק פילו קריספי מתפצח במילוי דג אינטיאס קצוץ, קרם פרש, מעט חריף ותוספת קצח. אחלה ביס!
עוד מנת ביס מצוינת בדמות דג כבוש אינטיאס, שמן זית, מלח וצ'ילי עם סלטון ראשד, שומר ועגבניות שרי.
בריוש קובאנה ,בצק אוורירי להפליא במרקם ענני , הפחמימה המושלמת. הוגש לצד מטבל טומאטו וחריף ירוק.
קרפצ'יו דג אינטיאס מעולה, סלסת תפוחים, נענע וליים, פיסטוק ועגבניה. מנה עדינה וצבעונית, דג האינטיאס נפרס דק דק, פרשיות ושקט על הצלחת.
בסקשן הירקות אכלנו כרישה צלויה ביין לבן, מרווה לצד סלט ירוק בתיבול נהדר עם פרוסות תפוחי עץ ושומר, מנה נהדרת.
כרוב צלוי, צ'ימיצ'ורי מרווה, סילאן אורגני ואבן יוגורט. גם מנת ירקות טובה ששמה את הכרוב הצלוי במרכז הבמה, אהבתי במיוחד את החלקים החרוכים שלו בטעמי גריל ומעליו אבן יוגורט חמצמץ.
טורטליני עבודת יד במילוי ריקוטה, פלפל שחור ברוטב חמאה עם אפונה ,מרווה ובייקון. הטורטליני הותקן כהלכה, בצק הטורלטיני דק והכיל כמות יפה של ריקוטה ברוטב חמאה עם אפונה, פלפל שחור , מרווה וקוביות קטנטנות של בייקון.
קינחנו עם ברד פודינג קצת שונה מהטעמים הרגילים שמכירות. הברד פודינג פה הוא עם קרם אמרטו, מסקרפונה רכה ועוטפת ודובדבני אמרנה.
מתוק ומקסים, לא מתוק מדי כפי שאני אוהבת ומעריכה.
ובנוסף, טארט ליים חמצמץ ונהדר, קצפת רכה ופיסטוק שהיה מפנק. בהחלט סיום מוצלח לערב כייפי וטעים.
Girls just wanna have fun
עוד על מסעדות וברים תוכלו לקרוא אצלי בבלוג טועמת ורצה לספר לחב'רה