שישי האחרון בבוקר יפה ושמשי שמנו את פעמינו לפרדס חנה כי היינו במוד קרינבורי לנשנושים בשריים ופחות בקטע של בראנץ' שכולל ביצים וגבינות אז המזווה הוא הפתרון המושלם לאכול בו קליל. המזווה-בוטיק אוכל ממוקם בלב כרכור, מעדנייה כשרה שנוסדה בשנת 2014 על ידי שני שותפים,דור כהן ואור דוייב. דור למד באיטליה את אומנות ייצור הנקניקים בין סמטאות רומא שם נתקל לראשונה באומנות השרקוטרי המסורתית של איטליה ו זו הייתה אהבה ממבט ראשון. מתוך האהבה שלו לאוכל הוא החל לייצר נקניקים ובשרים מעושנים בשיטה מסורתית שעשויים מבשר בלבד ללא כל תוספות.
את השם של דור ועל המזווה שמעתי בקבוצות של פליאו ומעושנים בפייסבוק שמם יצא למרחקים על בשרים ונקניקים איכותיים שהם לא מעובדים. המזווה מתמחה בייצור ועישון בשרים ונקניקים בשיטה מסורתית, ללא חומרים משמרים, ללא גלוטן וללא צבעי מאכל, פשוט בשר – מעושן, מבושל, מיובש, מיושן.
כל הבשרים במזווה עשויים מבשר טרי, איכות,ולא מעובד וללא חומרים משמרים, הבשר עובר תהליך של כבישה בת כמה ימים ללא חומרים משמרים וללא תוספות. לאחר הכבישה,הבשר עובר תהליך של עישון (חם או קר) או של סו- ויד. (סו-ויד – בישול בטמפרטורה אחידה בוואקום לאורך זמן). כך הבשר שומר על צורתו ועל צבעו, הטעם העז של הבשר נשמר ואין צורך בחומרי טעם. כל הבשרים מתאימים לתזונת הפליאו והם עשויים 100% בשר ושומן בלבד!
בוויטרינה פה תמצאו מבחר בשרים: בקר, עופות וצאן טרי מיוצרים בתהליך הכנה מסורתי וייחודי בארץ ובהשראת מדינות העולם. רוסטביף – עשוי מנתח כתף ועובר אפייה תנור עצים נפוליטני. סלמי פרח – נקרא כך בגלל צורתו, עשוי מהודו, עגל ושומן אווז. קבנוס הודו – עשוי מבשר הודו, עגל ושומן אווז.עובר תהליך של יישון, עישון וייבוש בטכניקה איטלקית מסורתית. קבנוס עגל – עשוי מבשר עגל ומשומן טלה. עובר תהליך של יישון, עישון וייבוש בטכניקה איטלקית מסורתית.
אסאדו מעושן – פשוט נתח של אסאדו נקי מעצם.
חזה אווז מעושן – בתיבול של טוסקנה.
עופות שלמים – עוברים תהליך של עישון חם, עסיסיים להפליא.
קונרדביף – עשוי בשיטה מסורתית שמקורה בארה"ב. צלעות בקר – נתח עסיסי ושומני שעובר תהליך של עישון קר ובכך מקבל טעם עז של בשר ועשן. חזה הודו – מעושן מקורמל בסילאןמתובל בצ'ילי חריף. מעדן אווז – עשוי מחזה אווז, ירך אווז ושומן אווז שיחד עוברים תהליך של עישון חם. חזה אווז – אחד הנתחים האהובים על חובבי הז'אנר, מגיע שלם, עובר תהליך של עישון קר וסו-ויד. כתף עגל – נתח כתף שעובר תהליך של כבישה ארוכה וסו-ויד. סלמי סרוולד – עשוי מבשר עגל ושומן עגל. עובר תהליך של יישון וייבוש בטכניקה איטלקית מסורתית. סלמי אנגלי – עשוי מבשר עגל ושומן עגל. בתוספת של פלפל אנגלי טהור.
אפשר להצטייד במזווה ולקנות בשרים ונקניקים הביתה במשקל או פשוט לעצור במקום כמונו ולהנות מסנדוויץ' בשרי מושקע או להנות מפלטה מפנקת של בשרים ונקניקים בליווי חמוצים טובים. אנחנו נהנינו מפלטת בשרים עשירה שכללה 500 גרם בשר מעושן ונקניקים בייצור עצמי, שוב ללא סוכר וללא תוספים.
אכלנו קונרביף – עשוי בשיטה מסורתית שמקורה בארה"ב נהדר וצלעות בקר -נתח עסיסי ושומני שעובר תהליך של עישון קר ובכך מקבל טעם עז של בשר ועשן,קר מעושן, כתף עגל–נתח כתף שעובר תהליך של כבישה ארוכה וסו-ויד,בריסקט-חזה בקר מעושן ואסאדו נקי מעצם שעברו עישון של 16 שעות. טעמי הבשר היו עדינים ולא היה שום צורך להוסיף דבר.
מחיר 15 ש"ח ל100 גרם, מחיר זול למדי ביחס לנקניקים ובשרים מעושנים בייצור עצמי !
את הפלטה ליווינו עם ג'בטה טרייה וחמימה, פנכות של חרדל דיז'ון, צ'ימוצ'ורי ולימון כבוש ופלטה של ירקות טריים: עגבניה, חסה,בצל סגול,פרוסות מלפפון חמוץ, עלי גפן וכרוב ממולא:
כמו כן ניתן לקנות כריכים אשר עשויים מהבשרים המשובחים של המזווה מלחמי מחמצת הנאפים במיוחד למקום עם מגוון ממרחים של המעדנייה, ירקות טריים וחמוצים. הכריך מגיע חם ובשלושה גדלים: S – 100 גרם בשר M – 150 גרם בשר L – 200 גרם בשר
במזווה תוכלו למצוא מגוון רחב של מוצרים למזווה הביתי,מוצרים שנאספו בקפידה מכל מדינות העולם החל מהפסטות הייחודיות של איטליה, דרך שמנים מיוחדים מספרד, זיתים מיוון ויינות בוטיק מיקבים בצרפת. כל המוצרים כשרים ואת חלקם לא ניתן להשיג במקומות אחרים בארץ אלה רק במזווה-בוטיק אוכל. כמו כן ניתן למצוא במזווה גם מוצרים המתאימים לתזונת הפליאו.
במקביל למעדנייה הבשרית ישנה מעדנייה נוספת חלבית מעבר לפינה עם שלל גבינות מקומיות ומיובאות, שימורי דגים ומיני פסטות. הגבינות רובן מתוצרת הארץ אך לא רק, גבינות בוטיק ישראליות בסגנונות שונים: גבינות קשות, גבינות רכות, גבינות מעובשות, גבינות בטעמים שונים ועוד.
נכתב במקור בבלוג שלי – טועמת ורצה לספר לחב'רה: http://adiezra.co.il/?p=14527