מסעדת דגים ים תיכונית בירושלים - מלון ממילא

הפי פיש אלרוב שדרות ממילא, ירושלים

עדי עזרא פורסם בנובמבר 28, 2021
מסעדות, מסעדות כשרות

ביום כייף שלי עם אמי בירושלים אחרי שחרשנו ונהנינו מכל השפע במחנה יהודה לקחתי אותה למחרת לארוחת צהריים במסעדת הפי פיש Happy Fish,
מסעדת הדגים של מלון ממילא לצד נופי ירושלים המרהיבים.

המסעדה ממוקמת במעלה המדרגות של מדרחוב ממילא בירושלים באווירה קסומה בטרסה מרווחת ומעוצבת הצופה אל השדרה ובה בוסתן קסום ונסתר תחת כיפת השמיים התכולים. 

המסעדה שוכנת במלון ממילא המפואר בעיצוב מוקפד ויפיפיה. המסעדה מרווחת, הקירות מצופים באריחי קרמיקה מרהיבים בגוון תכול-לבן, במקום שולחנות ארוכים בעלי ציפוי קרמיקה לבן מבריק מסודרים עם מפות לבנות וערוכים אסטתית לסועדים/ות הבאים למסעדה. ביחד מקנים למסעדה מראה של טברנה יוונית אותנטית.

במסעדה טרסה גדולה ויפהפייה עשירה בצמחי תבלין ואווירה מקומית מיוחדת.

תפריט ים תיכוני עשיר ואיכותי בניצוחו של השף קובי בכר, דגים ים תיכוניים שלמים וטריים שנבחרו בקפידה המוכנים בשיטת בישול לבחירת הלקוח, עשבי תיבול שנקטפו מגינת המלון, לחמים שנאפו במאפיית המסעדה לצד סלטים צבעוניים ועשירים.
פתחנו את הארוחה עם דרינקים, אמי שתתה יין אדום ואני בחרתי בקוקטייל עם שם תנ"כי כיאה למסעדה בירושלים בשם נבל דוד; ג'ין, סירופ סלרי ולימון שהיה חמצמץ בדיוק כמו שאני אוהבת.

יחד עם המשקאות הגיעו פרנה -לחם מרוקאי טרי וחמים ומבחר מאזטים טריים סטייל פתיחת שולחן. כל אלו מגיעים בהזמנת מנה עיקרית.
סלט סלק סגול חמצמץ, כרוב טרי, חומוס סמיך עם טחינה וגרגירי חומוס מעל. ניכר כי כל הסלטים היו טריים מאוד. מה שהכי בלט בטעמו ואהבתי במיוחד זו המטבוחה החרפריפה.

למנת פתיחה הזמנו שווארמת דגים; פלייקים של דג מוסר, טחינה יוגורט, חציל שרוף; בצל מוחמץ ועמבה.
מנה טעימה ועדינה, אהבתי את הטוויסט לשווארמת בשר שפה זה הגיע עם חתיכות דגים, מתובלת היטב עם כמון, בצל סגול מוחמץ וסומק.
המנה הוצבה במרכז הצלחת על מצע של טחינה סמיכה וחלקה ויוגורט.

בנוסף, הזמנו מוסאקה דגים שבנויה משכבות של פילה דג לברק טרי שהותקן כהלכה; חציל ורוטב עגבניות ומעליו גבינת פטה מגוררת.

למנה עיקרית הזמנו מנת דג אחת כי כבר אמי הייתה שבעה.
בין מנות דגים הטריים המוגשים במסעדה ניתן למצוא ברמונדי, פילה דניס, פילה סלמון, פילה מוסר, לברק ובס.
הדגים עשויים בצורות שונות, אפייה; טיגון וגריל, דבר המעניק למנות הדגים מנעד טעמים רחב ומעניין במיוחד.
אני בחרתי בדג לברק שלם, טרי ועסיסי בתנור, עם פרוסות שום ועשבי תיבול לצד פנכה עם רוטב לימוני ועשבי תיבול שהוסיף טעם לדג כמובן.
הדג הוגש עם מנה גדולה של פירה חמאתי.

קינחנו בפאי לימון נהדר, חמצמץ עם מרנג מפואר, חלבי.

עוד על מסעדות וברים תוכלו לקרוא אצלי בבלוג טועמת ורצה לספר לחב'רה

אהבתם? שתפו!
מסעדה במלוןמסעדה ים תיכוניתמסעדה כשרה בירושליםמסעדת דגיםתפריט דגים
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

מסעדת דגים ים תיכונית כשרה בלוקיישן מושלם, בטרסה מרווחת וירוקה תחת כיפת השמיים הצופה לשדרות ממילא ולהמולה שמתרחשת מטה. תפריט דגים ,שימוש במרכיבים טריים ואיכותיים; שירות מצוין; אווירה נעימה; מוסיקת רקע יוונית נעימה, המאפשרת לדבר תוך כדי הארוחה. המסעדה ממוקמת במרחק הליכה מהכותל המערבי וממרכז העיר ירושלים.

מסעדה במלוןמסעדה ים תיכוניתמסעדה כשרה בירושליםמסעדת דגיםתפריט דגים
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום