בר בצפון תל אביב ליתר דיוק ברחוב דיזינגוף 306 (פינת ירמיהו) איפה שהיה עד לא מזמן בית הקפה ג'רמיה שעבד למעלה מעשור. הבעלים החדשים של המקום (כולם מהתעשייה) ריעננו את המקום והפכו אותו מבית קפה לבר אוכל עם קוקטיילים, נטול מניירות. בתפריט קוקטיילים מצויינים שלא תמצאו אותם בתוך כוסות מיוחדות ובריבוי גימיקים כמו גולגלות וכדומה, לא מביאים פה שום טרנד. הרעיון פה הוא לשמור על הפשטות, שיהיה טוב אבל פשוט, סימפל אנד פיין.
הצפון הישן משלב אווירה טובה, תפריט יין וקוקטיילים רחב ומנות אוכל לחלוקה, cause sharing is caring. כי הרבה יותר כייף לחלוק אוכל עם חברים לצד משקה אלכוהול מגניב. כאמור, כל התפריט הוא שיתופי, כל המנות הן מנות חלוקה. חלקן אפילו טפאסים קטנים כאלו עם מנות טעימות שכך אפשר לגוון ולהזמין נגיד 3 ב51 ש"ח. וכך קבוצות חברים יוכלו לשבת וליהנות ממגוון רחב של טעמים. על התפריט אמון אסף פרבר שהגיע מקפה פופולר ובעברו היה גם בטוטו ובהרברט סמואל.
בתפריט מבחר יינות ושישה סוגי קוקטיילים, חברתי בחרה במשה דיין -וויסקי, וויסקי מעושן, נגיעה של אננס ומיץ לימון, קוקטייל חזק, מבחינה אלכוהולית ועדיין היה טעים וקליל. אני בחרתי ב-קפיצה לתיאלנד- וודקה פילנדיה, ג'ינג'ר ביר, מחית מנגו, מי דבש, צ'ילי, כוסברה, אנגוסטורה ומיץ לימון, קוקטייל חמצמץ ורענן. שתינו אהבנו מאד את הקוקטיילים הן מבחינת ההגשה שהיו אסטטיים למראה והן בטעמים שקלעו בול לטעמינו.
מתוך הסקשן של של הנשנושים שהם בעצם מנות טאפס בחרנו במנת מנשנשים, 3 מנות ב-51 ש"ח (כאשר מנה אחת בלבד תעלה 19 ש"ח).
ארטישוק איטלקי צרוב על צזיקי, ארטישוק רומאי בשרני צלוי על הגריל שהונח על צזיקי חמצמץ וסמיך. זוקיני פריך על לאבנה, קוביות זוקיני נימוכות על מצע של לאבנה וברוקולי צרוב על תום, ברוקולי על מצע של גבינת תום, רוטב לימוני משגע בטעמו ושקדים קראנצ'ים. שלושת המנות היו טעימות והן לוו לצד חלת שבת מתוקה לניגוב.
בנוסף בתפריט, מנות ביניים שהן העיקר: צ'יפס פולנטה עם רוטב טרטר, ארנצ'יני חצילים וגבינות על צזיקי נענע וסומק, סלט שוק עם כנאפה בולגרית, סלט קיסר עם פרגית, ברוסקטה עם טרטר בקר, שיפודי פרגית/סינטה, מעורב ירושלמי על טחינה וכריך BLT. אנחנו הזמנו את הצ'יפס פולנטה עם רוטב טרטר, חתיכות צ'יפס עבות וקראנצ'יות מפולנטה חמימה, נימוחה ומנחמת ועם ענני פרמז'ן מעל. המנה הוגשה עם רוטב טרטר, אוחח פולנטה זו אחת החולשות שלי.
בנוסף, סליידר בשר מפורק, בשר מפורק בבישול ארוך, איולי וקטשופ משמש. לחמניית בריוש במילוי כמות יפה של בשר בקר מפורק בבישול ארוך עם איולי וקטשופ משמש ומעל הבריוש הונח בקודקוד הסליידר קורינשון. המנה הוגשה עם סלט רענן שהכיל חסה, עגבניות שרי ופלפל ירוק ברוטב פשוט וטעים של שמן זית, לימון, מלח ופלפל.
קינחנו עם קראק פאי משגע שהוגש עם קרם פרש, סיום מתוק לערב כייפי, טיפה משכר בגלל הקוקטיילים והצ'ייסרים של הוויסקי ששתינו ומנות אוכל שוות וטעימות !
מצ"ב התפריט:
על הצפון הישן- בר אוכל כתבתי בהרחבה בבלוג שלי: http://adiezra.co.il/?p=830