תל אביב נחשבת לבירת הקולינריה בישראל, וכשאומרות קולנריה לא רק מתכוונות למסעדות גורמה אלא גם לאוכל רחוב כזה מנחם ומשביע. אוכל פשוט ועממי שנושא איתו טעמים אותנטיים, מבוסס על מתכונים שעוברים מדור לדור או אוכל רחוב בפרשנות מודרנית, מה שנקרא בטוויסט. אחרי העבודה מה שמעניין אותי זה להגיע לאחד מדוכני אוכל הרחוב Street food שבד"כ מציעים אוכל זול שנאכל בעמידה, תוך כדי הליכה, או בישיבה קצרה בסמוך למקום. אז קפצתי עם חבר לאכול ב- התנור, סטריט פוד חדש בככר דיזינגוף תל אביב עם מנות בשר וירקות שיוצאות מתוך תנור ג'אספר, תנור פחמים מיוחד.
המקום ממש חמוד, עם שולחנות וכסאות צבעוניים על רחוב דיזינגוף ההומה, הרבה עציצים מסביב וקערות מתכת עמוסות בירקות טריים ורעננים. במקום תנור ג'וספר- תנור המדמה בישול על גחלים. למראית עין זה נראה כמו תנור פשוט, הוא מאפשר להכניס את הטעם של שיטת הבישול הכי עתיקה שקיימת, על גחלים.
בתפריט מנות בשר וירקות אשר מוגשות בתוך פיתה או במגש שהכל כאמור נעשה בתור הג'אספר, תנור הפחמים.
מנות פתיחה: ירקות צלויים בתנור פחמים, תפוח אדמה עם קרם לאבנה, כנפיים ברוטב ברביקיו חריף, כרובית על לאבנה וגם חציל עסלי על טחינה לבנה, ירקות וגרידת אבן יוגורוט.
מנות בפיתה: קבב טלה וטחינה לבנה, סטייק אנד אגס, כבדי עוף, אסאדו- בשר מפורק, טחינה עריסה, בצל ועגבניות בתנור, פרגיות ועוד.
יש גם אופציה צמחונית – כרובית פריכה, חציל קלוי עם קרם לאבנה עשבים ואגוזים ובצל כבוש.
תחילה הזמנו ערק מחייה עם רוזטה-משקה ממותק המבוסס על רכז שקדים, הוגש עם קוביות קרח, והחבר שאיתי בחר בבירה צוננת.
למנת פתיחה הזמנו כרובית מטוגנת קריסיפית עם לאבנה, בצל כבוש, עשבים וחריף ירוק. הכרובית הייתה קראנצ'ית כלפי חוץ וחצי רכה מבפנים, השילוב עם הלאבנה והבצל הכבוש היה מצוין ויחד עם חריף ירוק בכלל הקפיץ את כל הטעמים.
הזמנתי פיתה -"האסאדו העממי", בשר מפורק בבישול ארוך, טחינה עריסה, בצל ועגבניות בתנור פחמים. ממש "עפנו" על הפיתה הזו שהייתה עסיסית עם בשר אסאדו מפורק, טחינה עריסה פיקנטית כזו שעושה חשק לזלול עוד, בצל ועגבניות צלויים כאמור יצאו מתנור הפחמים וקיבלו את טעם הגחלים.
הפיתה עצמה רכה ופלאפית והבשר המפורק ג'וסי וטעים.
החבר שאיתי בחר במנה במגש עם כבדי עוף מצויינים, רכים ועסיסיים עם ירקות בטעמי מדורה-קולרבי, תפוח אדמה, עגבניה ובצל, יחד עם טחינה לבנה וסלט רוקט טרי ורענן, עם תערובת עשבי תיבול קצוצה מעל.
מצ"ב תפריט: