נעים מאוד שמי קרן ואני מכורה ללחם בצל, לא סתם לחם בצל אלא לחם בצל מ"לשה".
אהה דבר נוסף אני גם ממש לא צרכנית גדולה של גלוטן, למעשה הגלוטן הכמעט יחידי שאני צורכת הוא מ"לשה".
לא יודעים מה זה לשה? מעולה, בדיוק בשביל זה אני כאן.
הכל התחיל כשהדס עזבה את חיי העיר בגיל 40 וחיפשה לה ולביתה מאיה מקום עם יותר רוח ומשמעות.
הדס ומאיה עוברות למדבר, לא סתם למדבר למצפה רמון!
מתוך החיפוש הזה הדס התחילה לאפות ולאחר ארבע שנות אפייה של בייתית פתחה מאפייה מקצועית, כל חלומה הייה להיות הבעלים של תנורי אבן, שולחן עבודה ענק מעץ בוק ושמחת עשייה.
הדס הקימה את "לשה – אפייה במדבר" – מאפיית בוטיק, המתמחה בלחמי בריאות, מחמצות, קמחים מלאים תוך כדי הקפדה על שימוש בחומרי גלם משובחים. לא עבר הרבה זמן והמאפייה הפכה למקום לעלייה לרגל במצפה רמון והדס החלה להעביר במקום סיורים לקבוצות המגיעות מהארץ ומחול, קורסים מעמיקים וסדנאות בנות שעות שוות במיוחד מנסיון. (תאמינו לי הידע שלי באפייה היא עוגת שוקולד עם 5 מרכיבים וגם היא תמיד נופלת לי..)
כל יום חמישי ושישי המאפייה הופכת לחנות ומציעה את השלל הגדול שלשה יש להציע לנו'ולי ולילדים יש הסכם שכל יום חמישי אחריי ביה"ס אנחנו הולכים ומתפנקים בקינוח איכותי.
עמליה שהיא ילדה אנינת טעם בוחרת לה כל פעם משהו אחר אבל מאוד אוהבת את השנק – מאפה מלוח ממולא בגבינות צאן ובצל מקורמל ועברי כמו כל ילד שמבין עניין מכור למאפה ממולא בפטיסייר שוקולד..
ואני-תמיד מתלבטת בין ממולשה – מאפה ממולא בתבשיל ירקות שורש וקשיו עם חלב קוקוס לבין פוקאצ'ה פלאפל – שכבת טחינה, מעליה חומוס הנטחן במקום, ונגיעת סלסה פיקנטית.
לפרטים נוספים- https://www.lashabakery.com/