את שף לירן בלו ממסעדת המקדש אני מכירה כבר המון שנים עוד כשהייתה לו מסעדה ברחובות לפני עשור.
הפעם הגענו למסעדת המקדש בלוקיישן חדש שנפתח לפני שנה בפתח תקווה- מסעדת בשרים טובה עם מנות בשר מגוונות בטכניקות שונות בטוויסטים מודרניים.
המסעדה יצאה בקונספט חדש של ארוחת טעימות יצירתית וחד פעמית של השף שנבנתה על בסיס תקופות שונות בקריירה שלו ודגש על התקופה שבה גר ועבד ביפן. הארוחות מתקיימות פעם בחודש בחלל פרטי לאירועי בוטיק בקומה העליונה.
הזמנה מראש 350 ש״ח לסועד.ת כולל יין – מחיר הגון ביותר.
תפריט טעימות בין 12 ל-14 מנות פיוז׳ן, השפעות מהמטבח הישראלי ועד יפן- מנות שמלוות את השף לאורך הקריירה שלו בעיקר בתקופה שגר בה.
הרבה מחשבה,יצירתיות ומרכיבים על הצלחת במיוחד המשחק הזה עם הטבעונות והתחליפים הכשרים שהכל מוכן במסעדה.
פתחנו את הארוחה עם יין לבן וצונן:
ואלו המנות:
פסיפס של כרישה שבושלה בציר הדרים, עטופה באצת נורי, מעליה דמי גלאס טבעוני על בסיס אספרסו, פרח דבש ותערובת של אצות, וואסבי מיובש וקרם קשיו.
האמת בביס הראשון הייתי בטוחה שזה חציל רך בטעמים אסייתים, רק בביס השני נרגשתי את הטעם הבצלי של הכרישה המתוקה ומעליה רוטב דמי גלאס טבעוני , מלוח, אוממי וטעים!
צ׳יפס כרוב סגול וקראנצ׳י ומעליו ברזאולה חזה אווז כבוש-עסיסי ושמנוני ,קרם גזר,זרעי חרדל כבושים וג׳ינגר. ביס טוב!
עלה כרוב סיני ממולא בטרטר שייטל מיושן, גרידת חלמון כבוש, קרם פלפלים מותססים וענף ואסבי.
טרטר בשר מצוין עם חריפות קלה ומעקצצת בהשפעת הוואסבי.
טרטר טונה אדומה, עלה שיסו, קרם פרש טבעוני (המסעדה כשרה),סלסה אפרסמון ותפוח עץ,פרח דבש ועלה מנטה.
מנה עדינה וטעימה.
סשימי מוסר ים מעושן בעצי חרוב, לצד אבטיח כבוש בוואקום,ענבי בוסר, שמן זית ,ג'ינג'ר, קרם יוגורט טבעוני מקליפות אפונה מותססות שעוברות תהליך של ייבוש וסחיטה.
מנה קלילה, מעט מתוקה, היה חסר לי קצת חריפות וחמיצות.
כיסונים עשויים מקולורבי עדינים במילוי דג לברק ,עירית ושומשום מותסס על ויניגרט עגבניות שרי צהובות ,משמש, שמן שומר,גרידת לימון ועלה סצ׳ואן חריף.
המנה יפיפיה ואסטטית למראה בזכות קיפולי הכיסון שנעשו מקולברי ולא מבצק רגיל, אבל היה חסר טעם במנה, היה די שטוח והיא לא המריאה.
ממשיכים עם מרק מיסו מעולה – זכורנותיו של השף בבקרים ביפן שם היה פותח את הבוקר הקר והמושלג עם מרק מיסו.
מרק מיסו קוג'י על סויה, בצלי שאלוט, ג'ינג'ר וסאקה.
בקערונת חיבוק חיכו כל המרכיבים הבאים: מיקרו בזיליקום וכוסברה, קולורבי כבוש קצוץ ,פרוסות דקות של סינטה, קרם פרש ,ג'ינג'ר וצ׳ילי
ואליה נמזג מרק המיסו, מרק בעל ציר עמוק, מלא טעמים ובחריפות טובה.
ממשיכים עם עלה מנגולד חלוט ביין לבן, מעליו דלעת יפנית כבושה בסויה, גזר בחומץ תפוחים, מלפפון במירין ומעליו קראנץ׳ אווז -שוק אווז צרוב בשומן של עצמו – מפורק לידי שיערות, בוטנים קראנצ'ים, ויניגרט ג'ינג'ר, חריף וסומק.
מנה שכייף לזלול אותה ביד, הבשר קראנצ'י, הירקות חתוכים דק ונגיסים בטעמם והתיבול אסייתי שזורק אותנו למחוזות רחוקים.
מנת מרק פו – הגרסה הישראלית של השף אחרי שהיה בפריז בטיול ואכלת במספר מקומות שונים מרק פו.
מרק פו על בסיס ציר עצמות שהתבשל 48 שעות, בשר אנגוס מפורק -בשר כתף בבישול ארוך שהיה רך מאד,בצל, ג׳ינג׳ר, סויה, קינמון ואניס מפורק שנמזג לקערה עם אטריות אורז, נענע ובזיליקום תאילנדי טריים.
הכי אוממי וטעים -מנה עם די הרבה בשר.
הוגש עם לחם מחמצת עטוף בשומן אווז, לצד חמאות כשרות: ״חמאת״ שקדים מעושנת ו״חמאת״ שום שחור שהוכנו במסעדה.
היה כייף לטבול בו בתוך המרק.
קרם תירס עם גבינה טבעונית שהוכנה במסעדה, סלסה של שלושה סוגי תירס עם ג׳ינג׳ר וצ׳ילי וספריבס טלה מעושן שנטבל בדמי גלאס.
ספריבס טלה מעושן מאד שומניות, עסיסיות וטעימות, בטעם מושלם ברוטב דמי גלאס -הכי אוממי שיצר ביס טוב והתפרק בקלות בנעיצת המזלג.
הן הונחו על קרם תירס עם גבינה טבעונית שהיה עדין מדי וחסר בו קצת טעם.
קינחנו עם פאי לימון ונגיעות קרמינו שוקולד שהו טעימים.