במוד לארוחת דגים, התארגנו על מפגש חברים בפיש קיטצ׳ן בתל אביב – ברחוב התעשייה באיזור המסגר.
מדובר במסעדת שף כשרה, בניצוחו של השף אלעד לוי שהוא גם שף המיט קיטשן. מנות מהדגים הטריים והאיכותיים ביותר – הבנתי מהמלצרית שהדגים מגיעים אפילו פעמיים ביום מהספק באשדוד למסעדה. הדגש העיקרי הוא על מנות קלאסיות מהמטבח האירופאי והים תיכוני, בשילוב תבלינים וחומרי גלם מקומיים. הסגנון מתכתב בהצהרתו עם קולינריה תל אביבית עכשווית.
לא מדובר בעוד מסעדת דגים מהז'אנר הפשוט בו מגישים דגים על הגריל או מטוגנים, אלא מדובר על מסעדת שף עם תפריט העשר במבחר סוגים של דגים בטכניקות בישול שונות: מדגים נאים ועד תבשילים ומנות ספיישל רבות, לפי מה שעולה באותו היום ברשת.
עיצוב המסעדה נעים וחם, המסעדה מעוצבת בסגנון אורבני מודרני בתוך חלל יפה ומעוצב.
במסעדה, כמו כן, חדר פרטי לאירועים משפחתיים בקומה השנייה של המסעדה.
זה נכון שיש עניין עם נושא הכשרות ושיש מעין תפיסה כזו שאוכל במסעדות כשרות הוא פחות טוב. אבל אחרי שאכלתי במסעדה פה לגמרי נוכחתי לגלות שהאוכל פה יצירתי, טעים וכשר. המסעדה מצליחה להציג טכניקות בישול מרשימות מהגבוהות בארץ, הבאות לידי ביטוי בשילובי טעמים ייחודים, חומרי גלם איכותיים וטקסטורה יוצאת דופן ומרשימה. התפריט כאמור כשר ומגוון, החל ממנות ראשונות, סלטים טריים ועד לפסטות, מנות דגים וקינוחים.
במסעדה מיקסולוג, שמרכיב ללקוחות קוקטיילים, לצד מבחר גדול ומרשים של יינות מהטובים בעולם.
תחילה הזמנתי קוקטייל חמצמץ ורענן על בסיס ג'ין:
פתחנו את הארוחה עם פוקאצ'ה עם מתבלים: סלסלה עגבניות, פלפל צ'ילי מוחמץ, שום קונפי, איולי לימון כבוש וחמאה רכה.
הפוקאצ'ה הנאפית במקום, יצאה חמימה וטעימה ולצידה חמאה, סלסת עגבניות , פלפל צ'ילי מוחמץ ושום קונפי.
חלקנו מספר מנות ראשונות:
טונה אדומה צרובה, גספ'צו עגבניות צהובות, בייבי מלפפון, צ'ילי אדום, אוכמניות טריות, צנונית, נענע, כוסברה, למון גראס, ברס אגוזי לוז.
זה לא רק נראה יפה וצבעוני על הצלחת, אלא זה היה גם טעים, קייצי ופרשי. בוראטה, בייבי אורוגולה, אגסים צלויים, סלק מזוגג בחמאה, שרי מנומר, אוכמניות, גספצ'ו דלורית, אגוזי מלך, שברי פיסטוק וספרות של בלסמי.
במרכז הסלט ניצבה בגאווה המלכה – הלא היא גבינת בוראטה – שמעליה פוזר סומק. הגבינה הונחה במרכזו של סלט ירוק ורענן עם אגוזים ופיסטוקים המעניקים מרקם קראנצ'י, ומעל הכל נמזג רוטב בלסמי.
סלט מצוין עם שילוב טעמים מצוין!
הזמנו גם סשימי טונה אדומה שהגיע עם גראנד סמית, שומר, טוביקו שחור, זוקיני בייבי, עלי נענע, מלפפון בייבי, קרם יוגורט פחמים, ויניגרט אגוזי לוז, שברי לוז ואבק חציל חרוך.
מנה נהדרת, דג טרי, כל המרכיבים יצרו ביס נהדר שנזלל בשנייה.
בחירה שהתגלתה כמוצלחת, עדינה ונעימה לחיך.
המשכנו עם המנות העיקריות:
פילה דניס עם קרם ערמונים, טורטליני שום, קוביות דלורית ופקאן בחמאת שום.
שני חצאים מפולטים של פילה דניס צרובים על הפלנצ'ה בצורה מושלמת, הוגשו על קרם ערמונים מתקתק, טורטליני שום, קוביות דלורית ופקאן בחמאת שום.
מוסר ים עם זוקיני, עגבניות לחות, תרד, בצל סגול, ביצת שניצל וקרם יוגורט.
נתח של דג מוסר ים טרי ועסיסי שנצרב על הגריל לידי שלמות. הדג הגיע בליווי זוקיני, עגבניות לחות, תרד, אגוזי לוז וקרם יוגורט.
מרכיב מפתיע במנה היה ביצת השניצל, הביצה הגיעה חצי קשה חצי רכה, כשהיא מצופה בפרורי לחם כמו שניצל. ברגע שבוצעים את הביצה כל החלמון נשפך ממנה וצובע את המנה בצהוב שמשתלב נהדר לטעמים של הזוקיני, העגבניות הלחות והתרד.
המשכנו עם לוקוס, שהוא כידוע מלך הדגים.
סטייק לוקוס, קרם פולנטה מתירס טרי, ראגו פטריות, שאלוט חרוך, אגוזי מלך, פרמזן ושמן כמהין.
נתח הדג עסיסי, נצרב כהלכה על הפלאנצ'ה, בשרו לבן ועסיסי והעור שלו קריספי. הדג הונח על פולנטה חמימה וסמיכה עם ראגו פטריות בשרניות.
התפריט כשר, מרתק וטעים להפליא, מבוסס על מנות שבושלו בטכניקות שונות.
התפריט יצירתי, מלא בטעמים ובצבעים שהפכו את הארוחה למסע גסטרונומי מרתק.
לעוד כתבות על אוכל אפשר לקרוא אצלי בבלוג: טועמת ורצה לספר לחב'רה