נתחיל מזה שאני די אוהבת את שף יובל בן נריה מטאיזו ויאפן שנסגרה, המנות שלו יצירתיות ומוקפדות. אחרי כל הדיבור והבאז על המסעדה החדשה שלו בשם המאד מינימליסטי a הצלחתי להשיג מקוממות על הבר דרך הטלפון. חבל לכם על הזמן לנסות להשיג מקומות באינטרנט כי זה לעוד מספר חודשים קדימה.
המסעדה בסטנדרט שלא היה כמוהו בישראל ואת זה אפשר להבין כבר בכניסה. המסעדה ממוקמת במגדלי שרונה עזריאלי בתל אביב, וכרגע היא החלק הפעיל היחידי באגף המסחרי של המבנה. קצת הלכנו לאיבוד עד שהגענו למסעדה היפיפיה בקומה השניה שכבר נפתחה.
המסעדה בעיצוב מינימלסטי, נקי, מוקפד, מהונדס לפרטי פרטים ומושקע בטירוף.
בכניסה יש את רחבת הלאונג', מקום שקט, מוקפד ומנומס:
בהמשך יש בר אליפטי מוארך המשקיף אל קיר ובו אוסף מרשים וגדול של בקבוקי סאקה. איזור צבעוני והרבה יותר שוקק חיים המשקיף אל המטבח הפתוח למחצה.
מחלונות המסעדה הגדולים נשקפת תל אביב:
שף בן נריה מציג כאן תפריט רחב מאד שעושה כבוד לתוצרת הישראלית, מתחת לכל מנה מצויין מניין הפרודוקטים. מנות בטכניקות בישול מיוחדות מהמטבח היפני כמו התססה-אחד מהטרנדים הקולינריים המשמעותיים של השעה. התפריט בכלל בנוי לפי שיטת ההכנה, מדגים נאים, מטוגנים, צלויים וגריל.
מנות ביס, מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים.
אחרי עיון בתפריט והתייעצות עם המלצר המקצוען בחרנו בקוקטיילים. אני בחרתי בקוקטייל על בסיס טקילה, יוז'ו סאקה חמצמץ, מיסו סירופ וליים והוא בקוקטייל קלאסי שמתבסס על ויסקי.
המנות יצאו מהמטבח בקצב מסחרר, אולי מסחרר מדי. כן הייתי מעדיפה קצת הפסקונת בין מנה למנה ולא הכל בבת אחת. בכל זאת כשמשלמים אלפייה תמיד יש ציפיות בהתאם לארוחה אלגנטית ומוקפדת ושכן ישימו לב לא להגיש את כל המנות ביחד.
החלק הראשון בתפריט נקרא Bites בייטס, מנת ביס. מתוך מנות הביס הזמנו סלמון באש, קוביית סלמון, אצות, רוטב xo אוממי נהדר.
בריוש ממולא טרטר טונה, ביצה חצי רכה, חמאת קוג'י, מיסו דלעת. מעין טייק אוף לפריקסה, מאד אהבנו.
מעין סופגנייה מטוגנת חצויה לשתיים, כל חצי ממולא בביצה חצי רכה, טונה קצוצה, חמאת קוג׳י -פטרייה מהוללת שמשתמשים בה בתהליכי התססה למיניהם, איולי קומקוואט מותסס, צ׳ילי קוג׳י ומיסו דלעת.
ספגטי טונה, פונזו, חמאה, רוטב ניקירי, קוג׳י אורז, גזר מוחמץ, שיסו אדום מוחמץ ופוריקקה פרחים.
מנה אסטטית למראה, טונה שנחתכה לרצועות שדומות בצורתן לספגטי שמשתכשכות ברוטב אסייתי אוממי.
טעים אבל לא מרגש.
המשכנו למנה הראשונה המוצלחת מבינהן, טמפורה ראש, לחי מח ולשון פרה בבישול ארוך ואז מטוגנים בטמפורה מושלמת, דלעת מותססת לצד פנכה עם מטבל רוטב פונזו חמצמץ-רוטב פונזו הדרים רענן. ביסים קראנצ'ים מורכבים מלחי מח רך כחמאה; לשון רכה, יש את הקראנץ' מהטמפורה והרוטב ההדרי הרענן,
כל כך טעים ויצירתי.
טרטר טלה היא מנת פתיחה נוספת מעולה ,שלישיית טוסט קסטן עם טרטר טלה ,איולי יוזו, חרדל יפני וקרם חלמון.
שלוש אצבעות מבשר שוק טלה נא קצוץ שהושרה באמאזאקה הוגשו על טוסטים מלחם קסטן, עם איולי יוזו, חרדל יפני, קרם חלמון.
בשר איכותי ומצוין בשילוב אוממי קל, פשוט מעדן !
בשר סרטנים ופלפל שחור, בריוש חמאת קוג'י ובשר סרטנים מתקתק עם פלפל שחור וביצי פורל מתפצפצים בפה.
מנת חובה לחובבי הסרטנים באשר הם, טעם ימי ומתקתק.
חסה סיזאר גוצוגורו, פרמז'ן במיסו ומיץ יוז'ו, טייק אוף לסלט קיסר המפורסם, טעים כל כך ונזלל בהנאה.
למנה עיקרית בחרנו בדנבר קאט ותבשיל פריקי, דנבר קאט משק קיבוץ דליה, מיושן 45 יום, שיו קוג'י 3 ימים, פריקי קוג'י, חמאה חומה, קרם פרש ,פרמז'ן מיסו , דמי גלייז. הבשר נצלה והוגש במידת עשייה של מדיום מושלמת, בשר אדום, רך ומתמסר בקלות לנעיצת הסכין, חתיכות שנמסות בפה.
הבשר הונח על פריקי קוג'י הכי אוממי ומפוצץ בטעם.
לא יכולנו לוותר על הגראטן המושלם פה my god, פרוסות דקות של תפו"א באטר,חמאה חומה קוג'י ובוניטו.
הקינוחים במסעדת a בניצוחה של הקונדיטורית גילי מילר.
לקינוח בחרנו בהמלצת המלצרית בדלעת מיסו.
מעין עוגת דלעת בחושה, מעליה דלעת שנפרסה לפרוסות דקות עם קרם לבנה וניל, גרעיני דלעת מקורמלים וטופי מיסו שעורה. קינוח המשלב משחק טעמים עדין בין המתוק למלוח. קינוח מיוחד, יצירתי. טעים, אבל לא חושבת שהייתי מזמינה אותו שוב.
החבר שאיתי לא וויתר על קופסת ממתקים עשויה מעץ שבתוך מגירותיה מקרון מאצ׳ה מצוין, טופי יוזו שחור, פחזניית אומבושי (שזיף יפני), סוכריית שומשום שחור, וופל פרלינה צנוברים ומרמלדת ענבי שועל.
הצלחה היסטרית.
לעוד כתבות על אוכל , קליק אחד ואתם/ן בבלוג שלי טועמת ורצה לספר לחב'רה