אני בקבוע על הקו של חיפה תל אביב מאחר והמשפחה והחברים הטובים שלי גרים שם. כשאני נוסעת לסוף שבוע בצפון אני תמיד מסמנת לי במפת גוגל מקום קולינרי בו אני רוצה לאכול. הפעם נפל הפור על מסעדת נג'מה , מסעדת שף ים תיכונית-ערבית למרגלות הרכבל בבת גלים חיפה. המסעדה ממש מתחת לאיטליאנו דה לקוסטה -מסעדה איטלקית בהשפעות המטבח הערבי ושווטינה – מסעדת הדגים.
הבונוס במסעדה בנוסף לאוכל המעולה זה הנוף המדהים לים:
שף המסעדה, אסיל שריף היה פיינלסיט של "טופ שף" בדובאי, ופה בחיפה הוא מבשל אוכל ערבי שהוא גדל עליו מהבית בטאץ' שלו ובפרשנות מודרנית.
התפריט מגוון, שימוש בחומרי גלם מקומיים בלבד בטכניקות חדשות עם קריצה לאירופה לפחות בנראות, הכל נראה fine על הצלחת.
טעימה ממה שאכלנו במסעדה:
הזמנו קוקטיילים, שלי בסגנון חמוץ ורענן ושל החבר שאיתי בסגנון פירותי לכיוון המאי טאי, הקוקטיילים הוגשו בכוסות דקורטיביות.
אכלנו למנה ראשונה טרטר נג'מה-בשר עגל קצוץ על הסכין עם צנוברים, בצל סגול, קציפת טחינה זיתים ואיולי שאטה. טרטר הבקר בגוון כתום עז ומעט פיקנטי בזכות האיולי שאטה, הוגש יחד עם טחינה קרמית ושמן כוסברה. המנה הוגשה עם פרוסות לחם מרובעות קלויות שנעטפו כאריזת מתנה, בצורה מקסימה.
למנות עיקריות אכלנו סינטה מיושנת צלויה בגריל פחמים על תבשיל פריקי, איולי עמבה, זוקיני וצנוברים קלויים. הסטייק הותקן כהלכה והוגש במידת עשייה מידיום טובה, בשר אדום ועסיסי. הוא הוגש עם איולי עמבה מעודן בטעמו ותבשיל פריקי מתובל וירקות ירוקים במרקם אל דאנטה הירקות נגיסים וקראנצ'ים.
עוד על מסעדת נג'מה תוכלו לקרוא אצלי בבלוג – טועמת ורצה לספר לחבר'ה