קפליקס – פשוט קפה
קפליקס (במיוחד זה שנמצא בשכונת נגה), תמיד יהיה הקפה השכונתי שלי, כי גם לפניו וגם אחריו, לא הצלחתי (גם שמאוד רציתי) להגדיר אף בית קפה כקפה הבית שלי. גילוי נאות, עבדתי שם לפני כמה שנים אבל זה לא רק מה שגרם וגורם לי להרגשה הביתית ויעידו על כך גם כל השכנים שיש להם כוס שכן שם. מה זה כוס שכן? כל מי ששותה בקפליקס באופן קבוע (לפחות פעמיים בשבוע לדעתי),זכאי לקבל כוס שכן, שמחכה לו שם עד שהוא מגיע וגם מזכה אותו בהנחה קטנה וקבועה.
אז בנגה אני לצערי כבר לא גרה, אבל למזלי אני עוד יחסית מספיק קרובה, אז אני פוקדת את הקפה שלי לפחות פעם בחודש, בשביל להצטייד בקפה איכותי למקינטה שלי ועל הדרך לספוג קצת אווירה של בית וריחות של קפה.
אז למי שלא מכיר, קפליקס הוא קודם כל בית קלייה לקפה איכותי וטרי ואחר כך בית קפה. הוא הוקם בידי יעל ופיליפ זוג חובבי קפה מושבעים שקיוו להיכנס לשוק הקפה המקומי ולשווק קפה לבתי קפה בארץ. מהר מאוד הם הבינו שלמכור קפה לבתי עסק בארץ זה לא כל כך פשוט ובהתחשב בעובדה שהשכנים נמשכו לריחות הקפה הנקלה ופחות או יותר דפקו להם על הדלת, הם התחילו פשוט למכור את הקפה שהם קלו, בהתחלה לתושבי השכונה ובהמשך לשאר העיר.
אחרי שינויים כאלה ואחרים שהמקום עבר בשנים האחרונות, יש לקפליקס כיום שלושה "סניפים" בתל אביב ועוד אחד בברלין. בכוונה הוספתי מרכאות על המילה סניפים, כי הם ממש לא מגדירים את עצמם כרשת (והם באמת לא!), הכל מנוהל אך ורק בידיהם ובידי העובדים שלהם והם לא עובדים עם זכיינות או בשיטות בהן פועלות רשתות אחרות וזה מורגש. כשתכנסו לכל אחד מהסניפים השונים תקבלו את אותה הרגשה ביתית, את אותו קפה איכותי, באותו וייב ועם טוויסט, שמתאים לשכונה בה הוא נמצא ובהתאם לקהל שמגיע בכל אחד מהמקומות.
מה יש שם?
קודם כל קפה! בכל צורותיו – גם הסטנדרטיות כמו אספרסו או קפוצ'ינו (ושלא תעזו לכנות אותו הפוך..) וגם היותר מתוחכמות ופחות מוכרות כמו קפה פילטר ( pour over), קולד ברו (cold brew) וניטרו (nitro), השתיים האחרונות זה חליטות קפה קרות ומשגעות.
לצד הקפה תוכלו להנות מנשנושים קטנים וטעימים – בעיקר עוגיות ובבוקר גם מאפים שמתחלפים מדי פעם וכוללים גם לא מעט אופציות טבעוניות, מבחר קטן ומצומצם של משקאות קרים ובסיסיים וביניהם גם תה קר טעים טעים שהם מכינים במקום ו… זהו בערך. היו תקופות שהיו מגישים שם גם כריכים ומבחר גדול יותר של מאפים, אבל עם הזמן הם החליטו להתמקד במה שהם יודעים לעשות הכי טוב – קפה איכותי ונהדר, בטעם שבאמת אין כמוהו באזור.
מה עוד?
כמובן, סוגים שונים של קפה טרי שנקלה בבית הקלייה ברחוב תרצה ביפו, בין אם באחת מהתערובות הסודיות והנפלאות שלהם או כקפה חד זני בעל טעמים מודגשים מגואטמלה, אתיופיה, מקסיקו ועוד.
אני לגמרי למדתי שם איך באמת לשתות קפה, אז אתם מוזמנים לנסות ולהנות. אבל זהירות, זה ממכר!