ה- Rama pizza Bar ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב; בפרונט של בית ז'בוטינסקי, הוא עוד מקום שהתחדש בתפריט עם מבחר פיצות נאפוליטאניות, דבר שמשמח אותי מאד. בתור חובבת פיצות החלטתי לבוא ולראות על מה מדובר, הרי שאני מאד אוהבת את הקונספט של אלכוהול ופיצות.
זה לא הביקור הראשון או השני שלי פה. מדובר על בר שכונתי באווירה משוחררת, מקומות הישיבה הם על שולחנות שפרושים ממש על הרחוב עם תנורי חימום סביב, אווירה קלילה ולא מחייבת, קהל מגוון, הרבה צעירים, זוגות והיפסטרים.
מה שהשתנה מהפעמים הקודמות שהייתי פה זה שהפיצות הן כעת נאפוליטאניות.
השם ראמה אגב הוא מחווה לכינוי של מלך תיאלנד ותמונתו תלויה במרכז הבר בחלל הפנימי :
הבעלים, אנשי לילה עם נסיון רב בחיי הלילה וניהול ברים המכוונים לקהל יעד צעיר ולראייה יש פה Happy Hour שווה הכולל מבחר פיצות, מנות חלוקה וסלטים, תפריט אלכוהול מגוון במחירים אטרקטיביים.
הגענו ב18:30 בשעת ערב קרירה בחרנו לשבת בחוץ ממש על הרחוב ההומה והתחממנו בזכות התנורים שמפוזרים.
נהנינו מ- Happy Hour שכלל 30% על האלכוהול, 20% על האוכל.
החבר שאיתי בחר בבירה ואני בחרתי בקוקטייל חמצמץ ועדין, די טעים קליל ומשכר.
למנה ראשונה הזמנו סלט קיסר, חסה, צ'אנקים ענקיים של קרוטונים, רוטב קיסר ממש טעים שנכח בשפע בסלט וענני פרמז'ן מעל.
סלט כל כך טעים שלא הפסקנו לזלול ממנו (:
🌶על השולחן הונחו מספר סוגי טבסקו שילוו את הפיצות: טבסקו קלאסי-רגיל, ירוק, הבנרו, שום, צ'יפוטלה וסקורפיוין -רוטב פלפל אקסטרה חריף.
כאמור הפיצות כעת בראמה פיצה בר הן נאפוליטאניות מבצק מחמצת עם שוליים עבים, תפוחים ואווריריים, מרכז דק וקריספי, גבינת מוצרלה ומגוון תוספות אופציונליות מעל. הפיצות בקוטר 30 ס"מ.
הפיצה הראשונה שהזמנו, הייתה הפיצה הרומניה מגיעה עם קרם תירס, פרמז'ן, ארטישוק צלוי, עלי רוקט בצל מוחמץ, כמהין וטבעות פלפל צ'ילי.
הבצק במרכז הפיצה דק ומעליו קרם תירס טרי במרקם קרמי עשיר ומתקתק, מלא בטעמים ובתיבול מצוין. יחד עם הארטישוק הצלוי על הגריל, עלי רוקט טריים, פרמז'ן, בצל סגול מוחמץ הרי שמדובר בשידוך מהשמיים. בנוסף מעל הכל הונחו פרוסות דקות של צ'ילי אדום לפאנץ' החריף שמאזן את מתיקות קרם התירס.
בנוסף, הזמנו פיצה רומא, רוטב עגבניות עשיר וטעים, גבינת מוצרלה בשפע ,ארטישוק צלוי על הגריל, זיתי קלמטה ובצל סגול שהייתה טובה.
הפיצות הוגשו עם קוקוט סלסה אדומה מעט פיקנטית וחריף ירוק.
אגב, לכל הפיצות האדומות של ראמה יש וָורִיאַצְיָה טבעונית.
קינחנו עם קראק פאי מפוצץ בחמאה וסוכר.
פרוסת עוגה מתוקה המבוססת על בצק ובמילוי עשיר. הקראק פאי מורכב מקלתית העשויה מפירורי עוגיות שיבולת שועל מעורבבים בחמאה ותועפות של סוכר.
וזה כל כך טעים וממכר ממש כמו השם שלו. הוגש לצד שמנת חמוצה לאיזון מתיקות העוגה.
עוד כתבות אוכל תוכלו למצוא אצלי בבלוג טועמת ורצה לספר לחב'רה