שוק הכרמל מתחדש בחצר בר יין חדשה בשם – רומיה. מדובר על מיזם חדש של עידן פיינבורג, השף המוכשר והמפורסם מפיתה פנדה שפתח את המקום עם שותפים. רומיה ממוקמת ברחוב הכרמל 15, ליד באסטת תבלינים.
מדובר בחצר יין שהיתה למעשה שוק דגים קטן בשנות ה-20 של המאה הקודמת. החלל גדול, בעיצוב ים תיכוני, חמוד ביותר.
מקום שקט בלב השוק ההומה, מקומות ישיבה על בר מעץ גדול, סביב שולחנות ופינות ישיבה וכריות לשבת ככה בצ'יל והרבה צמחייה ירוקה להשלמת המראה הרגוע והטבעי.
התפריט במקום עונתי בהשראת המיקום וההיסטוריה של השוק, אוכל ים תיכוני והשפעות מהאיזור, דגים וירקות מהשוק כמובן, הכל טרי. הקרבה לבאסטות עושה רק טוב ללא ספק. היינות ברומיה מקומיים לצד יינות תוצרת חו"ל.
החבר שאיתי שתה יין אדום, קברנה של יקב טוליפ. ואני יין לבן, נט- סובניון בלאן רזרב.
יינות מצויינת של יקב טוליפ בצפון ביישוב כפר תקווה המעסיק בעלי צרכים מיוחדים.
רצינו לנסות כמה שיותר מנות ובחרנו לחלוק את המנות הבאות:
קבב מדג דניס קצוץ ועשבי תיבול שהיה רך, עסיסי ועשבוני. ישב על סלט ירוק רענן, אריסה ויוגורט חמצמץ וחלק שמאזן את החריפות ומחמיא לדג.
הוגש לצד וסאלוף מהמאפייה ליד בשוק.יחד עם ממרח שקדי שומר וסחוג:
טרטר מוסר ים שנקצץ לקוביות קטנות, עגבניות מרוסקות, סחוג, שמנת חמוצה ולחוח.
דג שמנוני בטעמים עדינים, תיבול מינימלי.
הוגש עם לחוח מהמאפייה ברחוב נחליאל.
פסטת קישואים שהם במרקם אל דנטה – נגיס, יחד עם צ'אנקים של דג מוסר ים עסיסי בקונפי שמן זית, בתיבול סמנה, גרגרנית (חילבה), צנוברים קלויים המעניקים טקסטורה קראנצ'ית ואבן יוגורט שממוסיף טעם מלוח-חמצמץ של היוגורט.
מנה מצויינת נוספת, פילה מוסר ים – הדג טרי הותקן כהלכה, בשרו לבן ועסיסי ועורו קריספי.
הדג הונח על תבשיל פריקי עשיר ברוטב יוגורט, זרעי רשאד וחמוציות פרסיות חמצמצות.
כן חמיצות ודגים תמיד ילכו יד ביד – זה הטעם המושלם.
קינחנו עם קרם לימון.
מריחה של קרם לימון חמוץ ומתוק במידה המאוזנת, זעתר מטוגן, צנוברים קלויים וקראנצ'ים ,קצפת וקרמבל עוגיות חמאה.
סיום מצוין לארוחה נהדרת.
הבר של רומיה:
לעוד כתבות על אוכל, מסעדות וברים תמצאו אצלי פה ב- טועמת ורצה לספר לחב'רה