חצר יין סודית בתל אביב שלא תרצו לפספס

רומיה הכרמל 15, תל אביב יפו

עדי עזרא פורסם בינואר 11, 2023
חיי לילה

שוק הכרמל מתחדש בחצר בר יין חדשה בשם – רומיה. מדובר על מיזם חדש של עידן פיינבורג, השף המוכשר והמפורסם מפיתה פנדה שפתח את המקום עם שותפים. רומיה ממוקמת ברחוב הכרמל 15, ליד באסטת תבלינים.

מדובר בחצר יין שהיתה למעשה שוק דגים קטן בשנות ה-20 של המאה הקודמת. החלל גדול, בעיצוב ים תיכוני, חמוד ביותר.

מקום שקט בלב השוק ההומה, מקומות ישיבה על בר מעץ גדול, סביב שולחנות ופינות ישיבה וכריות לשבת ככה בצ'יל והרבה צמחייה ירוקה להשלמת המראה הרגוע והטבעי.

התפריט במקום עונתי בהשראת המיקום וההיסטוריה של השוק, אוכל ים תיכוני והשפעות מהאיזור, דגים וירקות מהשוק כמובן, הכל טרי. הקרבה לבאסטות עושה רק טוב ללא ספק. היינות ברומיה מקומיים לצד יינות תוצרת חו"ל.

החבר שאיתי שתה יין אדום, קברנה של יקב טוליפ. ואני יין לבן, נט- סובניון בלאן רזרב.
יינות מצויינת של יקב טוליפ בצפון ביישוב כפר תקווה המעסיק בעלי צרכים מיוחדים.

רצינו לנסות כמה שיותר מנות ובחרנו לחלוק את המנות הבאות:
קבב מדג דניס קצוץ ועשבי תיבול שהיה רך, עסיסי ועשבוני. ישב על סלט ירוק רענן, אריסה ויוגורט חמצמץ וחלק שמאזן את החריפות ומחמיא לדג.
הוגש לצד וסאלוף מהמאפייה ליד בשוק.יחד עם ממרח שקדי שומר וסחוג:

טרטר מוסר ים שנקצץ לקוביות קטנות, עגבניות מרוסקות, סחוג, שמנת חמוצה ולחוח.
דג שמנוני בטעמים עדינים, תיבול מינימלי.
הוגש עם לחוח מהמאפייה ברחוב נחליאל.

פסטת קישואים שהם במרקם אל דנטה – נגיס, יחד עם צ'אנקים של דג מוסר ים עסיסי בקונפי שמן זית, בתיבול סמנה, גרגרנית (חילבה), צנוברים קלויים המעניקים טקסטורה קראנצ'ית ואבן יוגורט שממוסיף טעם מלוח-חמצמץ של היוגורט.

מנה מצויינת נוספת, פילה מוסר ים – הדג טרי הותקן כהלכה, בשרו לבן ועסיסי ועורו קריספי.
הדג  הונח על תבשיל פריקי עשיר ברוטב יוגורט, זרעי רשאד וחמוציות פרסיות חמצמצות.
כן חמיצות ודגים תמיד ילכו יד ביד – זה הטעם המושלם.

קינחנו עם קרם לימון.
מריחה של קרם לימון חמוץ ומתוק במידה המאוזנת, זעתר מטוגן, צנוברים קלויים וקראנצ'ים ,קצפת וקרמבל עוגיות חמאה.
סיום מצוין לארוחה נהדרת.

הבר של רומיה:

לעוד כתבות על אוכל, מסעדות וברים תמצאו אצלי פה ב- טועמת ורצה לספר לחב'רה

אהבתם? שתפו!
בר ייןבר יין חדשבר יין חדש בתל אביב
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

חצר בר יין חדשה בשוק הכרמל, באווירה נינוחה. בתפריט יינות מקומיים לצד אלו מחו"ל, מנות דגים, ירקות וקינוחים. מנות בגודל טוב והגון. שירות מעולה, מחויך ומסביר פנים - כחלק מהאג'נדה של המקום.

8
שירות
9
אוכל
8
אווירה
8
בר ייןבר יין חדשבר יין חדש בתל אביב
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום