ארוחת ערב קלילה עם חברה בשאפו ב- מלון וטרקלין Alma מלון עלמה, מלון בוטיק בתל אביב שממוקם ברחוב יבנה, מרחק פסיעה משדרות רוטשילד.
(פעם הייתה פה מסעדת מאייר של השף אוסאמה מעכו). המלון במבנה בן 4 קומות שיועד לשימור, עם הרבה סטייל בתוך מבנה יפיפיה באווירה של חו"ל.
ישבנו בחוץ בתוך הגינה המקסימה.
המסעדה מנוהלת ע"י שני שפים רועי איפלה וגבי עזריאל שאימצו את הסגנון של מסעדות אירופאיות שעושות הפרדה בין הבוקר לערב. איפלה אחראי על המטבח בשעות היום ושף עזריאל בערב. הגענו בערב והתפריט בכיוון אסייתי אבל לא רק. תמצאו פה מנות של דגים טריים, סשימי דגים, טטאקי טונה, מגוון רולים של סושי לצד פולנטה, רביולי ארבע גבינות, סלמון בתנור ועוד.
פתחנו את הארוחה עם מרגריטה ומוחיטו צוננים:
ובחרנו לחלוק שתי מנות ראשונות:
קריספי רייס טרטר טונה אדומה ,בצל ירוק, שמן צ'ילי,מיונז יפני וטוביקו.
על מצע של עוגת אורז קריספית הונח טרטר טונה אדומה וטוביקו מתפצפץ בפה.
סיגר דג בעבודת יד, רוטב יוגורט, קארי צהוב, זרעי עגבניה ופיסטוק קלוי.
הסיגר במעטפת קריספית במילוי דג עשיר בתיבול טוב על יוגורט קארי שדמה בטעמו לעמבה, מנה טעימה.
בהמלצת המלצר המשכנו עם רול סלמון טורו, סלמון, טוביקו, ספייסי מיונז, אבוקדו, מלפפון, בצל ירוק, אושיניקו (צנון יפני כבוש) במעטפת סלמון טורו.
ניכר כי הדג טרי כמו בשאר המנות ואבוקדו טרי שנכח בשפע ברול.
שאפו לטונה, טונה, אבוקדו, ספייסי מיונז בצ'ילי חריף במעטפת טונה, חלפניו מוחמץ אפונת וואסבי.
קינחנו עם מילפיי קרם ברולה שהיה נהדר.
על צלחת עגולה שקופה קיבלנו ריבועי קרם ברולה עם מילפיי- שכבות פריכות וזהובות של בצק, מקרונים ונגיעות קרם לימון חמצמץ, קונטרסט טוב למתיקות.
עוד כתבות אוכל תוכלו למצוא אצלי בבלוג טועמת ורצה לספר לחב'רה