אם יעירו אותי בלילה וישאלו אותי מה הכי בא לי אמלמל מתוך שינה "פיצה", מלכת הפחמימות הבלתי מעורערת for sure.
אחרי העבודה קפצתי עם חבר גרגרן ששמח להצטרף אלי לכל מסעותיי הגרגרנים רבים ככל שיהיו ל- Brezza – A Piece of Europe מסעדה חדשה במרכז תל אביב, בקינג ג'ורג'/בן ציון ממש ליד דיזינגוף סנטר.
מדובר על רשת גרמנית, סוג של דיינר. תפריט מאד מגוון ומעניין המציע אוכל אירופאי, החל מפיצות נאפוליטאניות מדהימות מהמטבח האיטלקי וכלה בקינוחים צרפתים, פרעצל מגרמניה ועוד.
חלל המסעדה ענק, בנוי כדיינר עם בוטים מפנקים לישיבה, האווירה פה ביתית ומשפחתית ובמרכזה טאבון גדול.
הטאבון- היכן שכל הקסם מתבצע:
לפתיחת התיאבון ולשחרר מעלי את כל תלאות היום שעברו בעבודה הזמנתי קוקטייל עם קמפרי והדרים:
תחילה הזמנו סלט ברצה, ירקות קלויים, פלפל אדום, זוקיני ,חציל קלוי, בצל סגול, שרי בצבעים, גבינת עזים ברוטב וינגרט פסטו.
אהבתי שהירקות הקלויים חתוכים בצורה עדינה והם נעטפו ברוטב וינגרט פסטו טעים ונהדר. זה הגיע עם פוקאצ'ה חמימה, סלסת עגבניות ומטבל שום פטרוזיליה ירוק משגע. חובבי השום יעופו על זה, אני עפתי על זה.
הצצתי לנעשה בעמדת השף שעומל על הכנת הפיצות הנאפוליטאניות הרבות שהוזמנו בWOLT ולכאלו כמונו שיושבים לאכול במסעדה.
בצק הפיצה הנאפוליטאנית עבר התפחה כשלושה ימים, בבסיסו דק ובעל שוליים תפוחים ואווריריים. בצק הפיצה מאיטליה מקמח טחון עם כל הגרעינים שלו מאיטליה, כל הפרודקטיים פרימיום, החל מהגבינות, מוצרי יסוד שמן זית מחו"ל ועוד.
תחילה רציתי לבחור במרגריטה קלאסית בשביל לטעום את הפיצה נטורל בלי כל התוספות והשיגועים מחד. מאידך זה קצת פשוט לי מדי אז בחרנו בפיצה קרודו ורוקולה, רוטב עגבניות, מוצרלה, פרשוטו ,פרמז'ן ורוקולה. פיצה נהדרת! בצק דק ושוליים תפוחים- ענניים, טיפה חרוכים, רוטב העגבניות פשוט אך מדוייק ,פרשוטו איטלקי מגולגל כפרח – הגשה מקסימה. מרגישים בכל ביס וביס את חומרי הגלם פרימיום שהם משתמשים בהם.
פיצה נוספת, פיצה לבנה. קוואטרי פורמז'י (4 גבינות) מוצרלה, פרמז'ן, גורגונזולה ,גבינת עזים ורוקולה. פיצה מאד ג'וסית מלאת טעם.
במקום ישנה ויטרינה שקופה ובה קינוחים שנעשים על ידי קונדיטורית שלמדה בקורדון בלו ויש גם מקרר שקוף גדול עם מבחר יינות.
הזמנו טירמיסו, קינוח איטלקי מסורתי, המורכב מקרם חלבי אוורירי ובישקוטים ספוגים בקפה. הטירמיסו פה טעים ונדיב בגודלו. בנוסף הזמנו גם פאי לימון שהמרנג שלו מתוק מדי בעיני. אני אוהבת להרגיש בפאי לימון חמיצות כזו שנותנת פאנץ' של טעמים בפה.
המקום מתחת לראדר והוא מציע פיצות נאפוליטאניות מעולות, By the book ולפי כל הכללים בנאפולי עם שלל טופינג מובחרים ובמחיר טוב.
אהבתי כל כך.
עוד על מסעדות וברים תוכלו לקרוא אצלי בבלוג טועמת ורצה לספר לחב'רה