בחול המועד סוכות אחרי שביקרנו בפסטיבל הסרטים בחיפה בכרמל קפצנו לאכול ב- Knockout Smashop, מקום חדש שנפתח בחיפה על טהרת הסמאש בורגר, סטייל השייק שאק בהשראת החוף המערבי בארצות הברית.
סמאש בורגרים עם תוספות מושחתות ובאווירה אמריקאית קלאסית.
בתל אביב יש לא מעט סמאש בורגרים טובים ובחיפה בואו נאמר פחות או אם בכלל.
בעלי מסעדת רפאלו ופאב הסליק המוכר בחיפה מביאים את הבשורה לעיר עם הנוק אאוט סמאשופ Knockout Smashop החדש על ציר שדרות הנשיא.
התפריט בנוי מהמבורגר קלאסי לצ'יבורגר כמובן, ועד לתוספות מושחתות כמו סמאש בורגר עם חמאת בוטנים ובייקון טלה, גבינה כחולה ורוטב ברביקיו, קריספי צ'יקן, צ'יפס מוקרם בגבינה, מילשקיים מושחתים, עוגיות סמור'ס ועוגיות רוקי רואד.
ההזמנה דרך המכשיר האוטמוטי ובהגשה עצמית.
הכנת הסמאשים בורגרים במטבח פתוח:
אז אם כבר כמו באמריקה בחרנו במילשייק אוריאו טופי מתוק.
בסקשן המשקאות – יש את כל החשודים העיקריים החל ממילשייק וניל או אוריאו טופי, פפסי קולה, ד"ר פפר וסבן אפ. יש גם בירות, ג'ין & וטוניק ובקרדי מוחיטו בפחיות.
בחרנו בצ'יזבורגר כפול, מורכב מ-2 קציצות סמאש בורגר שכל אחת במשקל 90 גרם.
קציצת ההמבורגר נמחצת מתחת למשקולת – דבר שמשטח את הקציצה על הפלנצ'ה רותחת ואז מתקבלת קציצת המבוגר קראנצ'ית, שונה מהרגיל.
הסמאש בורגר הוכנס לתוך לחמניה מוברשת בחמאה. על הלחמניה רוטב מיוחד שמכינים במקום, גבינת צ'דר שנמסה מעל,חסה לאליק, עגבניה, בצל, מלפפון חמוץ ורוטב הבית. הביס הראשון היה WOW, הקציצה הייתה קראנצ'ית אך עם זאת עסיסית ויחד עם הרוטב והגבינה שנמסה היה ממש מעולה !
בנוסף אכלנו קריספי צ'יקן, KFC סטייל. אני כל כך אוהבת את הז'אנר של המטוגן והמלכלך (:
פילה עוף שהושרה בריוויון וטוגן בטמפורה, הוגש בלחמניה רכה עם סלט קולסלאו שמוכן אף הוא במקום, מלפפון חמוץ מתוק והרוטב הסודי.
הקריספי צ'יקן היה מעולה, קראנצ'י ועם זאת העוף היה רך רך וזה לא עניין של מה בכך כי לעוף יש נטייה להתייבש.
לצד זה אכלנו צ'יפס בטטה חם וקריספי עם קיק של גרידת לימון שהיה קשה להפסיק לנשנש ממנו. וצ'יפס -סטריט סטייל פרייז – עם גבינת צ׳דר נוזלית, בצל מטוגן ורוטב הבית – שלמות!
סמאשבורגר בקר -90 גרם, גבינה כחולה, בצל קריספי ורוטב ברביקיו על חסה לאליק.
שילוב שאני אוהבת בגלל טעמה הדומיננטי של הגבינה הכחולה מעל קציצת הסמאש בורגר יחד עם רוטב ברביקיו מתקתק – טעם מאוזן, שיוצר ביס מ וּ ש ל ם!
וגם כי אנחנו שמנמנים והרפתקנים הזמנו את הסמאשבורגר עם חמאת בוטנים טבעית, ריבת פירות יער ובייקון טלה-לחובבי הז'אנר של המתוק מלוח.
מקבלים את הטעם המעושן והמלוח של הבייקון טלה ומנגד את הריבה הפירותית המתוקה.
הקינוחים שומרים על הקו האמריקאי.
הזמנו חטיף רוקי רואד, חטיף אמריקני מוכר עם מרשמלו, ריסז קאפס, בוטנים, סניקרס ופרליני שוקולד.
וגם עוגיית סמורס ענקית חמאתית עם שוקולד חלב ומריר, נגיעות מלח גס ומילוי מרשמלו תות וניל שאהבתי יותר. העוגייה נימוכה ופלאפית עם מרשמלו תות וניל רך בתוכה.
המקום פתוח בכל ימות השבוע משתיים עשרה בצהריים ועד חצות.
לעוד כתבות על אוכל וברים חפשו אותי ב- טועמת ורצה לספר לחב'רה