הגעתי עם חבר לארוחת בוקר מפנקת במלון Lighthouse מבית מלונות בראון אשר ממוקם ברחוב בן יהודה 1 בתל אביב.
אם יש משהו שאני אוהבת זה ארוחות בוקר עשירות ומפנקות כי הרי מקומות שמגישים רק ביצים, גבינה בולגרית וסלט זה בעיקר משעמם בעיני כי כזה אני מכינה בבית. אם אני כבר בוחרת להתפנק עם ארוחת בוקר אוו בראנץ' בחוץ אני מעדיפה שיהיה מושקע הרבה מעבר לשקשוקה או ביצת עין הפוכה. הפעם הבשורה היא ב- Lighthouse by Brown Hotels, ארוחת בוקר שהיא משכוללת ומשודרגת.
מסעדת המלון המעוצבת שוכנת בקומה 5 ומרפסת הגג. המסעדה מעוצבת במראה אורבני עם קירות כהים ודרמטיים, מעדניית שוק מתכתית שמדפיה עמוסים דליקטסים מגרים וכלוב זהב ענקי המקיף שולחן עגול גדול.
הארוחה פתוחה לקהל הרחב ולא רק לבאי המלון ואלו שלנים בו. תפריט בניצוחו של השף מאור סבג אשר יצר בופה עשיר טעמים מחומרי גלם מעולים ממיטב תוצרת השוק המקומי, בופה מעוצב ועליו שפע משמח של מנות ייחודיות וטעימות. המיקום די פסטורלי ומרהיב, במרפסת גן פורחת עם נוף עוצר נשימה של גגות תל אביב עם נוף לים התיכון, אין יותר מושלם מזה לארוחת בוקר.
מרפסת הגן המרהיבה מעוצבת כגן טרופי פורח עם מזרקה במרכזו ומציעה נוף תל אביבי מרהיב.
כיאה לסטנדרט האירוח הגבוה של קולקציית מלונות בראון, ארוחת הבוקר של הLighthouse מצטיינת בחשיבה מקורית, שילובי טעמים ייחודיים ופרזנטציה מרהיבה, מלאת סטייל ויוצאת דופן המאתגרת את התפיסה הרווחת של ארוחת בוקר "בופה" בבתי מלון. ארוחת הבוקר במתבססת על עקרונות ה-Farm to table, פילוסופיה קולינארית הדוגלת בשמירה על קשר הדוק עם חקלאים ויצרנים קטנים, מתוך תפיסת עולם התומכת בחקלאות מקומית ואחריות לסביבה. החקלאים מספקים למסעדה באופן תדיר חומרי גלם טריים וייחודיים, המתלכדים תחת ידי השף מאור סבאג לכדי תפריט עשיר בתוצרת עונתית ישראלית הכוללת ירקות, פירות וחומרי גלם בשיא עונתם.
מאור סבאג, שף בכיר במלונות בראון סבור שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום ומאמין גדול בשפע. ארוחת הבוקר שיצר לוקחת אותנו לטיול באגן הים התיכון עם דגש על המטבח הישראלי – שמן זית, ירקות, תבלינים עזי טעם, מאפים טריים, מיצים סחוטים ועוד.
מייד כשהתיישבנו התפנקנו עם אפרול שפריץ:
ארוחת הבוקר בופה עשיר ועליו מנות קרות וחמות המשתנות בהתאם לחומרים הטריים המגיעים מדי יום. פלטות דגים טריים שנכבשים בטכניקות שונות: אסקבץ׳ עישון קר, גרבלקס, ייבוש, קונפי. הכי אהבתי את הפלטה עם תפוחי האדמה אפוים כשמעליהם דג צלוי שלווה ברוטב שדמה לצ'ימיצ'ורי חמצמץ וגבינת ריקוטה ליד, היה גם גרבלקס שנעשה במקום ולווה עם צלפים וריקוטה, טרטר דג טרי וביצי דגים בשפע (דבר שלא רואים בכל ארוחת בוקר שגרתית.).
כרובית אפויה בוויניגרט חם וסלט עלים ירוקים עם צנצנות קטנות ומתוקות של רוטב קיסר, רק למזוג מעל הסלט ולאכול.
יש גם עמדה של אנטי פסטי-ירקות צלויים כמו פרחי כרובית שלמים, גזרים, בטטות, קישואים לצד פשטידת ירקות רכה וטעימה ופוקאצ'ה מוארכת עם קונפי שום וזילוף של שמן זית וזעתר:
המשכנו עם גבינות בוטיק תוצרת הארץ במבחר סוגים, גבינות קשות לצד גבינות רכות, כדורי לאבנה בשמן זית, כדורי גבינת מוצרלה קטנים,צזיקי מיוגורט כבשים, רוקט וקישואים מטוגנים שהיה סמיך וטעים ומבחר מטבלים: טפנד זיתים שחורים/ירוקים, עגבניות מיובשות,קונפי שום, ארטישוק רומאי צלוי וזיתים סורים דפוקים. כל אלו הוגשו ליד ירקות טריים שהוגשו בשלמותם: מלפפונים, עגבניות שרי, פלפלים אדומים וכתומים וצנוניות.
כמו כן מוגש פה גראטן תפוחי אדמה עשיר וטעים במיוחד, פשטידת ירקות רכה ונהדרת ופוקאצ'ה טרייה עם קונפי שום ופסטו מעל:
צלוחיות של חומוס, ביצה קשה, טחינה ועגבניות מרוסקות, סלט קר של אטריות צלופן ברוטב אסייתי מתקתק, בשר חצילים במרינדה עם שמן זית וצלפים, קרם חציל ואבקת לימון פרסי מ"חבשוש" לצד שעועית בובס, בצל מוחמץ, חצאי ביצה קשה,סיגרים מרוקאים במילוי תפוח אדמה ראטה הנאפה על מלח גס, חרדל גרגירים:
על מדפי המעדנייה הצוננים מחכים מבחר מיצים טריים סחוטים על הבוקר בבקבוקים אישיים: מיץ תפוזים, מיץ גזר, מיץ מלפפון ותפוחי עץ ולצדם גם שוקו קר ומעדנים נוספים כמו יוגורט וגרנולה, אבטיח עם גבינה בולגרית, מלבי ביתי אמיתי וצנצנת מתוקה ובה קראמבל בראוניז, קרם פטיסייר וקרמל מלוח.
הדבר ראשון שהכנסתי לפה לפני שניגשתי לבופה העשיר היה קפה הפוך שהזמנתי. פשוט לשבת להשען על הכסא להרגע ולספוג את כל אווירת המלון היוקרתית והנוף המדהים מגג המלון המשקיף על תל אביב והים:
עוד בבופה מבחר לחמים טרי ומגוון, בין היתר תמצאו פה את הלחם של שרוייטמן,פרצעל מדהים, לצד מאפים כמו קראוסון חמאה/שוקולד/עם שקדים, בייגלה למינהם ועוד. כל שנותר זה לקחת כמוני חתיכה גדולה של חמאה רכה ופשוט להנות עם כל המגוון הטרי, כי אין דבר יותר מושלם מבגט טרי וקראנצ'י עם חמאה טובה.
לא ממש נשאר מקום בקיבה מכל השפע המדהים הזה שהעמסנו בצלחות (שלל רב וטעים אני חייבת לציין) ויש גם מנות ביצים לבחירה מתוך תפריט:
שתי ביצים ושלוש תוספות לבחירה: עגבניות, עשבי תיבול, קונפי שום, תפוחי אדמה, בצל, תרד מאודה.
שקשוקה ירוקה – ביצים על תבשיל תרד עם זוקיני מוקרמים ובצל אדום. בראון בנדיקט – ביצה עלומה מוגשת על בריוש, שמנת, ירקות ירוקים ורוטב הולנדז. חלומי בנדיקט – ביצה עלומה מוגשת על בריוש עם גבינת חלומי מטוגנת, אננס ונענע. פריטטה – ביצים, תפוחי אדמה אפויים וקונפי שום מתובלים בפפריקה מעושנת ולימון. טוסט אננס צרפתי – מוגש עם אננס במי ורדים, אפרול וקצפת. פנקייק הבית – מוגשים עם קרמבל בראוניז, מרשמלו וקרמל מלוח.
אנחנו בחרנו בבראון בנדיקט – ביצה עלומה מוגשת על בריוש, שמנת, ירקות ירוקים ורוטב הולנדז ושקשוקה ירוקה – ביצים על תבשיל תרד עם זוקיני מוקרמים ובצל אדום. שני הרטבים הירוקים כיכבו ב-2 המנות היו עשירם וטעימים.
בגזרת הקינוחים כיכבה עוגת גבינה מצוינת, קראנץ' שוקולד עשיר ומתוק. כמו כן היה מבחר של קינוחים בתוך צנצנות זכוכית קטנות: מלבי ביתי אמיתי, טפיוקה וצנצנת מתוקה ובה קראמבל בראוניז, קרם פטיסייר וקרמל מלוח.
אחרי הארוחה מוזמנים האורחים להתרווח עם משקה וספר על מיטות השיזוף או כסאות הנדנדה הפזורות במרפסת ואפילו ליהנות מטבילה בג'קוזי הפתוח.
במקור נכתב בבלוג שלי – טועמת ורצה לספר לחב'רה: http://adiezra.co.il/?p=12834