אחרי טיול קצר בעיר העתיקה של עכו, אחד המקומות הכי אטרקטיביים לבילוי בסופ"ש הגענו לארוחת צהריים במסעדת Lujo.
במסעדה מטבח פתוח, תפריט המשלב מטבח עכואי מקומי עם מנות מהים כמו דגים ופירות ים בגלל הקרבה לנמל ולחומרי הגלם הכי טריים ובשרים למנות שיוצאות מהטאבון הגדול כמו פיצות, סמבוסק בשר ויש גם ארוחות בוקר ובראנץ' בטאץ' איטלקי. השף שאמון על התפריט הוא שאדי בשארה, לשעבר הבעלים של מסעדת ״אוליבו״ והוא משלב במסעדה מטבח גלילי מקומי שמתכתב עם המטבח האיטלקי.
טעימה ממה שאכלנו:
טורטליני לאבנה בחמאת נענע, טורטלינים עשויים מבצק עדין, כל טורטליני בודד נראה כמו תכשיט מעוצב שעבדו עליו יד בצורה הכי עדינה שיש במילוי בשר מפורק ברוטב חמאת נענע עדין בטעמו וקרם סלק.
שווארמה קלאמרי עם סלט עגבניות, בצל, עשבי תיבול ברוטב טחינת עמבה, מנה מיוחדת שהתחבבה עלי במיוחד. בכל טורטיה טבעות קלאמרי שניכר שהוא טרי היישר מימה של עכו ובשילוב סלט עגבניות צלויות ובצל לבן ברוטב טחינה עמבה.
קבב חלאבי, קבב טלה על תבשיל עגבניות, בצל, שום, פלפלים במעטפת בצק אפוי בטאבון. קבב עסיסי ומתובל ששוחה בתבשיל עגבניות נהדר ועטוף בבצק פריך שכייף לנגב איתו מהרוטב העשיר.
לא לוותר כשאתם/ן פה על הבקלאווה הענקית שמכינים במקום במילוי פיסטוקים וגלידת וניל.
עוד על מסעדת LUJO תוכלו למצוא בבלוג שלי ממש פה – טועמת ורצה לספר לחב'רה