ארוחת ערב מוקדמת אחרי העבודה עם חבר ב-מנא Mena שברחוב הירקון בתל אביב עם נוף לים, איפה שהייתה פעם סלבא וידה המעולה. לוקיישן על הים וחזות של מסעדת תיירים תמיד מעלה חשד למלכודת תיירים עם מנות בנאליות ובמחיר מופקע. איזה כיף לגלות שב-Mena זה לא הסיפור.
הרמה הקולינרית פה גבוהה ומדוייקת, מנות יצירתיות וטעמים עמוקים.
ה-Mena, הינו ביסטרו קלאסי בניצוחו של השף ינון אל-על.
ינון מוכר מהעונה השלישית של משחקי השף. הוא היה בנבחרת של מושיק רוט שם פרץ לתודעה והביא איתו את הטעמים האותנטיים מהמשפחה המגיעה מתימן ותוניסיה בשילוב טעמים ירושלמים מהמטבחים במחניודה בהם גדל והתחנך. משם עבד במסעדת מישלן במקסיקו סיטי והיה השף התפעולי של מאיר אדוני במסעדת מלי מלו. שף ינון מביא איתו את הטעמים הירושלמיים מהבית ומחבר בין מנות ביסטרו קלאסיות בפרשנות למטבח ים תיכוני ישראלי.
התוצאה – אוכל טעים ונועז.
המקום מעוצב בפשטות, האווירה במסעדה רגועה ונעימה. במקום בר מרווח ומקומות ישיבה נוספים סביב שולחנות ערוכים עם מפות לבנות באווירה אינטימית בתוך מרפסת מקורה, עם חלונות גדלים המשקיפים על הים. הכי באווירת חו"ל, רוגע ושלווה מבריזת הים.
הגענו ב-Happy Hour ובו 20% על האלכוהול והאוכל בין השעה 17:00 ל-19:00.
תחילה, הזמנתי קוקטייל Mena-go, על בסיס טקילה, מנגו אנגסטורה הדרים, קוקטייל פירותי וחמצמץ, מושלם בשעת שקיעה מול הים.
ומנה שהיא חובה במקום, הקובנה שהייתה במרקם ענני, רך ומענג.
הוגשה עם סחוג ירוק, יוגורט מצומצם ומטבוחה ביתית.
פריקפורי – פריקסה קלאסי בפאני פורי עם טונה אדומה טרייה ואיולי לימון כבוש, שתי יחידות.
הפאני פורי הוא חטיף מטוגן ועגול הנחשב למאכל רחוב הודי נפוץ וכאן ב-Mena הגיע בפרשנות ים תיכונית.
ביס מושלם ומדוייק, פיצוץ של טעמים שמתרכז בתוך כדורי הפאני פורי המטוגנים. דמיינו לאכול פריקסה רק בדמות ביס אחד שמרכז את מרכיבי סנדוויץ' הפריקסה בעזות טעם ובהרמוניית טעמים, בדגש על איולי לימון כבוש שמייצר את הביס המושלם. על ראש הפאני פורי מונחת פרוסת טונה אדומה טרייה.
סופר יצירתי וטעים במיוחד.
ירוקים בתנור אבן, רוטב איולי קיסר, פרמז'ן, תפו"א פריכים וביצה רכה.
על צלחת לבנה עגולה, ירקות מהטאבון ואספרגוס במרקם נגיס וטוב. הוגשו יחד עם קוביות תפוחי אדמה קראנצ'יים, ביצה רכה ורוטב איולי קיסר טעים במיוחד שעוטף את הכל וענני פרמז'ן.
סלט שקדי עגל, לחוח, טחינה, לימון כבוש, בצל, עגבניות ,כוסברה וסחוג.
בתור אוהבי שקדי עגל – מרקם וטעם, התענגו על המנה הזו. שקדי העגל יצאו מהטאבון צלויים בריח מגרה ובמרקם רך.
היה כייף להרכיב עצמאית את המנה, לקחת את הלחוח ולשלב בו את שקדי העגל, טחינה,עמבה, לימון כבוש ואת הסלט העשבוני הפרשי.
מחבת קלמרי, רוטב פלפל צ'ומה, גרגירי חומוס ובייקון טלה.
קלמרי טרי בתוך רוטב ופיקנטי, מוגש עם ולחם מחמצת קלוי מעולה של המקום שסופג את כל הרוטב האדום והחרפרף.
פילה לברק, שומר צלוי בחמאה, קרם שורש סלרי ושקדים קלויים.
שני פילטים של דג לברק טרי שהותקן כהלכה, עור הדג קריספי מעל ובשר הדג לבן ובשרני. הוגש עם קרם סלרי קטיפתי וטעים שהשתדך מצוין לדג.
קינחנו עם סטיקי טופי, עוגת סילאן בחושה, קרם טופי מלוח שהגיע רותח ומבעבע מעל ,קשיו וגלידת וניל. קינוח נהדר המשלב – מלוח ומתוק.
כמה כיף היה לסיים ככה את את הארוחה.
התפריט:
לעוד כתבות על אוכל, מסעדות וברים תמצאו אצלי פה ב- טועמת ורצה לספר לחב'רה