יש לי מנהג כזה קבוע – שבכל סוף שבוע ארוך אצל המשפחה בצפון אני נוהגת להפגש עם חבר במסעדה לפני שאני עולה בחזרה לרכבת לבית בתל אביב.
הפעם נפגשנו במסעדת Raseef 33 בעיר התחתית בחיפה, מתחם שוקק חיים, אחד ממעוזי האוכל המעניינים שקיימים בארץ. תמצאו פה הכל מהכל: מוסדות וותיקים וטובים כמו העוגן ומעיין הבירה לצד מקומות טרנדיים וחדשים כמו פיצה נאופוליטן ומאפיית ברדה ההיפסטרית. אל תמהיל המסעדות הנהדרות שכבר פועלות בעיר התחתית מצטרף גם השף חמודי עוקלה עם שותפיו ממסעדת "סמא" העכואית – שפתחו יחד את ראסיף 33 – בר אוכל חדש.
שף עוקאלה עומד מאחורי כמה מסעדות טובות בצפון, הוא החל את דרכו המקצועית במסעדת מגדלנה שבראשה עמד אמנם השף יוסף (זוזו) חנא, אך היה זה חמודי שקיבל אל ידיו את המושכות, ונתן לה את הטוויסט של המטבח הערבי המודרני, שכל כך ייחד אותה. בראסיף 33 קהל מעורב, תפריט קוקטיילים מצויין ומגוון, מוזיקה ערבית עדכנית ברקע ומנות משובחות בפרשנות עדכנית של המטבח הערבי המסורתי.
מנות כמו: וריאציה על קובנייה הפעם מבוססת דג עם טונה, פריקה עשבי בר קצוצים ווינגרט עגבניות צלויות בטאבון, דג קצוץ בעלי חסה עם אריסה, בורגול, צ'יפס כרישה וכמון עם נענע מיובשת, סיגר שוק טלה עם ציזיקי קישואים, עמבה וגרגיר נחלים, ספיחה בטאבון עם כבש טחון, בצלים, סומק וצנוברים, שושברק בתנור, יוגורט עזים, צנוברים, שמן זית ועוד.
המקום החדש מעוצב באופן מרשים ומודרני המשמר את ההיסטוריה שלו, בתוך חלל המסעדה מוצב מטבח פתוח; לצדו החיצוני הוא בר ישיבה ארוך ומאחוריו גם חלל ישיבה בשולחנות, וישנם גם מקומות ישיבה בחוץ תחת כיפת השמיים.
ישנו טאבון גדול ובו יוצאים מאפים חמימים ונהדרים:
נהניתי מקוקטייל Amarena cheery, ג׳ין דובדבנים, ליקר תפוזים, חמוציות, דובדבני אמרנה שהיה קליל ורענן בזמן שעיינתי בתפריט האוכל המגרה.
הזמנו מנות פתיחה:
לחם מהטאבון – פיתה תפוחה וחמימה, מסאבחה שעועית לימה קרמית וטעימה, זיתים איטלקים וקרם חציל נהדר.
סלט טאבולה של כל הירוקים, עגבניות פינטון, בורגול לבנוני, שקדים קלויים וקרם לאבנה חלק וחמצמץ.
מהמנות הראשונות בחרנו במנה קייצית וחדשה:
פרוסות טונה אדומה- טריות ושמנמנות , ברנואז מלפפון וסלרי קצוצים קטן קטן ברוטב וינגרט ליים וזעתר מאד פרשי, מעין סלט חמצמץ וקייצי ובורגול לבנוני קריספי.
לאורך השנים יצר עוקלה חתימה די מובהקת של המנות שלו שהן צבעוניות ואסטטיות למראה.
רוסט סינטה, בריוש קלוי, איולי פלפל אורפה-שזה פלפל קצת חריף ומעושן, זרעי עגבניות וסלסלת פלפלים שרופים, שום קונפי.
המשכנו עם פילה בר ים, מלוחיה, בצל קונפי, מפתול בלאדי, חומוס גרגירים ואבן יוגורט.
על צלחת עגולה ולבנה הונח נתח פילה בר ים גדול טרי ועסיסי, הדג הותקן כהלכה, העור מעל קריספי והדג רך.
הוא הונח על תבשיל של מלוחיה, מפתול בלאדי, בצל קונפי וחומוס גרגירים – תבשיל חמצמץ שמאד מחמיא לדג ומשתלב נהדר, ומעל אבן יוגורט מגורר.החבר שאיתי בחר במנה קלאסית של בשר, פילה עגלה, פירה ראטה, דמי גלאס כמהין.
נתח הבשר נצלה בשלמות למידת עשייה מידיום, הבשר עסיסי ורך לצד רוטב דמי גלאס בצד- רוטב עמוק, אוממי, בועט מלוח בקטע טוב, פטריות יער בשרניות ובצלי שאלוט מזוגגים. יחד עם פירה קלאסי מתפוח אדמה ראטה – חביב השפים מכל העולם, בשרו בצבע צהוב וטעמו עשיר ומשובח כשל אגוזי לוז וערמונים.
באופן מפתיע למדי כבר לא נותר לנו מקום לקינוח, משם המשכתי לתחנת הרכבת והייתי מחוייכת ומדושנת עונג לאורך כל הנסיעה בחזרה הביתה (:
אין על האוכל של שף חמודי, מאד טעים, יצירתי וקולע בול בטעם.
אהבתי את האווירה במקום, האוכל היה מצוין והגיע די מהר – היה ערב אחד הטובים.
תפריט:
לעוד המלצות על מסעדות וברים תוכלו למצוא פה אצלי בבלוג – טועמת ורצה לספר לחב'רה