בשנתיים האחרונות עלינו ברמה בכל מה שקשור לפיצות בארץ ויש לא מעט פיצות ממש מעולות. את הפיצה הנאופליטנית הראשונה שלי בארץ אכלתי לפני שנתיים וזו הייתה חוויה מדהימה כי כמעט ולא היו כאלו פיצות נאפוליטאניות בארץ. פיצה נאפולטינית היא עם שולים תפוחים כי הבצק שלה עשיר במים וזה מה שמעניק לו את בועות האוויר הגדולות בסיום האפייה וטעם עשיר ואוורירי. במוד לאוכל איטלקי ובפרט לפיצה הזמנו לארוחת ערב פיצה נאפוליטאנית של הפיציואלו ושף קונדיטור סטפנו גרלה מפיצריה SE TU – סה טו בראשון לציון.
טעימה ממה שהזמנו:
פיצה עם בייקון, מוצרלה טריה, מוצרלה מעושנת, בצל ירוק ופלפל שחור גרוס.
הפיצות ב-SE TU נאיפות בטאבון אבן מיוחד ב-450 מעלות בו הפיצה מסתובבת ומקבלת את החום האופטימאלי בכל צדדיה.
הפיצה מבצק מחמצת נפלא, שוליים תפוחים ואווריריים ובסיס הפיצה דק ומעליו בייקון מעושן ושמנוני, שפע מוצרלה ובצל ירוק מרענן.
בנוסף, פיצה עם רוטב עגבניות, מוצרלה טריה, פפרוני ופלפל חריף.
אותו בצק נפלא, רוטב עגבניות איכותי שהורכב מעגבניות מאיטליה, פפרוני ומעט פלפל חריף ירוק שמעקצץ את הלך ולא משתלט.
הפיצות הגיעו עם פסטו אגוזי מלך ורוטב עגבניות חריף טעים במיוחד.
עוד על הפיצה הנאפולטאנית של SE TU תוכלו לקרוא אצלי בבלוג טועמת ורצה לספר לחבר'ה