מסעדת שף בין היותר טובות בארץ המתמחה בדגים ופירות ים

שילה בן יהודה 182, תל אביב יפו

עדי עזרא פורסם ביולי 31, 2020
לייפסטייל, מסעדות

כשידיד פודי שאל אותי להמלצה על מסעדה מעולה שהוא לא מכיר אז ברור שישר עניתי ששילה! אני מודה שיש לי פינה חמה מאוד בלב לשילה, כבר כתבתי עליה בעבר כי היו לי פה כמה וכמה אורחות מדהימות. היא לגמרי אחת המסעדות החזקות והטובות בסביבה, במהלך עשר שנות קיומה, הפכה שילה למקום שהוא בית ולאחד המוסדות הגסטרונומיים האהובים על אנשים שאוהבים לאכול. אוכל מצוין ועתיר טעמים, אוכל מקומי עם השפעות מתונות מברצלונה, המון דגים טריים ונאים, או כאלו שמוכנים על הפלאנצ'ה ובטאץ' של שף. מדובר על מסעדה עם בר, נראית אלגנטית מצד אחד, ומאידך מסעדה משוחררת וכייפית, שמים פה דגש על אווירה שמחה שהופכת את המקום לקליל יותר וכייף.
היא לא זולה ועדיין תמיד מלא שם, ועכשיו בתקופת הקורונה זה האסקפיזם המושלם.

השף של שילה והבעלים הוא שרון כהן, שף אהוב עלי במיוחד, הוא מנצח על המטבח במיומנות רבה במיוחד בטיפול בדגים ובפירות ים. המנות האלו – הן בין הטובות שאני מכירה ואוהבת. בשילה שמים דגש על חומרי גלם, דגים ופירות ים טריים,ירקות ועשבי תיבול בטעמים מקומיים.
ישבנו במקומות ברחבה בחוץ, קורונה וזה – עם מרחק בין השולחנות והסועדים. לשמחתינו המלצרים עטו מסיכות על הפנים כראוי. הזמנו את יין הבית, Rawson's Retreat שרדונה, מאזור הכרמים של דרום מזרח אוסטרליה, בטעמי פירות טרופיים, פסיפלורה, אפרסק ונקטרינה ביחד עם חומציות עגולה.

יין שהפתיע אותנו לטובה במחיר 99 ש"ח לבקבוק:

בשילה כל המנות מותקנות ברגע ההזמנה.
תחילה בחרנו במנה מהספיישלים, קרפצ'יו סרטנים, שמן זית, לימון ועירית מעל. מנה מצוינת, סרטן טרי, הסרטן נפרס לפרוסות כ"כ דקות, טעמו הטבעי מתקתק. אין פה תיבול גס אלא נתנו לחומרי הגלם ולטעמם הטבעי לבלוט. ביס מושלם, מנה מעולה ! הקרפצ'יו הוגש עם שתי פרוסות בריוש קלויות.

קוקי סאן ז'אק, בייקון, פטריות מלך היער, פיסטוקים ואספרגוס על קרם תירס ודמי גלאס, מנה שאני תמיד מזמינה אותה כשאני כבר בשילה ואני "עפה" עליה. אתחיל מהמראה שהיא נראית מדהים ותכ'לס אין על טעמן העדין של הקוקיות במרקם חמאתי שנמס בפה, בשילוב קרם תירס עשיר מתקתק, ובייקון בטעמים מעושנים וציר דמי גלאס.

קלמרי, תבשיל מנגולד, עם ארטישוקים, בחמאת לימון מתובל, קלאמרי טרי שנצרב על הפלנצ'ה עם תבשיל מנגולד, ארטישוקים בחמאת לימון עזת טעם. רוטב שעוטף את הקלאמרי בחמיצות מענגת שאני כ"כ אוהבת. הרי ששילוב בין טעמי לימון חמצמץ לדגים ופירות ים הוא שילוב מבורך וטעים ביותר.

ריזוטו שום שחור וחזה ברווז, בתור אחת שחובבת טעמי לימון מובהקים עפתי על המנה הזו. הריזוטו היה מוצלח מן הבחינה הטכנית, עשיר וחמאתי, עם גרידת לימון בטעמים חמצמצים. חזה הברווז הותקן כהלכה, בשרו היה אדום ורך.

מתוך תפריט הספיישלים, מנה עיקרית שהייתה מדהימה – סטייק טורו, בטן הדג של הטונה, החלק היותר מובחר בו. נתח שנמס בפה והכי מזכיר טעם של כבד אווז ועוד בטעמי חריכת הגריל היה פשוט מדהים! במנת הטורו, ניכרה יד טובה ויציבה במטבח, היא הייתה מבוצעת היטב. אחת המנות היותר טעימות שאכלתי בשנה האחרונה – ואם לא ב-5 שנים לפחות !

אפשר לראות כמה סטייק הטונה עסיסי ורך כמו חמאה- מדהים – מדהים – מדהים !

קינחנו עם טירמיסו עשיר שהוגש עם מיני בראוניז עשירים ומקרון שוקולדי וגם טורון פיסטוק, פיננסייר קקאו, קראנץ' פיסטוק, מוס פיסטוק, קרמבל פיסטוק, סורבה פטל וקולי פטל, שילוב טעמים ומרקמים בין המתוק לחמוץ, בין הקראנץ' פיסטוק למוס פיסטוק מתוק בצורה מאוזנת ולקרמבל.

אהבתם? שתפו!
בר ייןגורמהדגים טרייםדגים נאיםמסעדה בתל אביבמסעדה תל אביביתפירות ים
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

אחת המסעדות היותר טובות בארץ, אוכל מקומי עם השפעות מתונות מברצלונה, המון דגים טריים ונאים, או כאלו שמוכנים על הפלאנצ'ה ובטאץ' של השף שרון כהן. אוכל מצוין ועתיר טעמים, שירות מלוטש ויעיל, צוות מקצועי ותקתקני. אחת הארוחות היותר טעימות וכייפיות שהיו לי לאחרונה, שילה, שוב שאפו !

10
שירות
10
אוכל
10
אווירה
9
בר ייןגורמהדגים טרייםדגים נאיםמסעדה בתל אביבמסעדה תל אביביתפירות ים
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום