חמין מיוחד עם בשר מעושן במשלוח עד הבית

Taste From The West עזריאל

עדי עזרא פורסם בינואר 30, 2021
מסעדות, משלוחים, תמיכה בעסקים קטנים

אנחנו בעיצומו של החורף ואין קלישאה יותר חורפית מלהעמיד סיר חמין כשהמעלות יורדות וכל כך קר בחוץ, הרי שאין יותר מנחם מקדירה אותנטית של חמין, בין אם זה צ'ולט אשכנזי, סחיינה מרוקאית או טביט עיראקי. כי אין על קדירות בשר וקטניות מבעבעות בתוך סיר בחום נמוך לכל הלילה עד שכל מרכיבים מתגבשים לידי תבשיל חמים וארומטי שלרב מכיל קטניות, גריסים, חיטה, ירקות שורש, בשר בקר או עוף, עם מעיים או בלי, ביצים קשות וחומות ויש גם חמין צמחוני, בתכל'ס הכל הולך.
יומיים לפני שסוף השבוע הגיע התחלנו לחפש את מנות החמין הכי טובות בתל אביב והסביבה במשלוח עד הבית,ובחרנו באופציה הפשוטה והזמנו אותו במשלוח ישיר. בשיטוטיי באינטרנט נתקלתי בלא מעט פרסומים של סירי חמין משפחתיים במחירים מוגזמים (!) ואז נתקלתי במקרה בפוסט של חמין מעושן בעמוד הפייסבוק של Taste From The West – טייסט פרום דה ווסט, מומחים לארוחות בשר מעושן שמארחים בחצר ביתם.

יצא לי כבר לאכול את הבשר המעושן שלהם ואת טעמו האדיר בארוחת הבשרים של Taste From The West שהתקיימה בחצר ביתם, באווירה חמימה וביתית. שחר אורן מעשן את הבשרים בשיטה מסורתית ואיכותית ביותר, בשרים ללא סוכרים וללא חומרים משמרים. אז הטעם החיובי נשאר כבר בפה אז נפל  הפור והזמנו מהם סיר חמין מעושן שהיה כל הלילה בתוך המעשנה, תודו שזה מיוחד. בתוך הסיר הייחודי שהוא רב פעמי תמצאו קישקע, ביצים קשות, תפוחי אדמה, חצאי בצל, שעועית, חיטה, אונטריב ואסאדו מעושן שנטף עם כל השומניות והטעמים שלו על כל מרכיבי החמין שהפך את זה לג'וסי, שמנוני ועז טעם. תוסיפו לזה שהסיר שהה שעות במעשנה וכל מרכיבי החמין קיבלו טעמים מעושנים, טעים ומשגע.
כזה עוד לא אכלתי.

גולת הכותרת בסיר החמין זה בשר האסאדו, בשר רך ושומני מטבעו, הבשר התרכך כל כך לאחר שעות במעשנה, היה אפשר לחתוך אותו בנעיצת מזלג מבלי להשתמש אפילו בסכין, אז כזה רך, בשר עסיסי שנמס בפה. לבשר האסאדו שכבות שומן טעימות שכ"כ מאפיינות אותו והוא פשוט העשיר את כל סיר החמין בג'וסיות שלו ובטעמיו המעושנים. בנוסף היה גם אונטריב, נתח הממוקם מעל כתף הבר הקדמית באיזור המחבר בין הצוואר לאנטריקוט, נתח עסיסי מאוד עם טעמים עמוקים ועשירים.
פייר, לא התאפקנו והתחלנו לזלול ברגע שקיבלנו את הסיר בשישי בצהריים. איך שפתחתי את הסיר האף שלי התמלא בריח של בשר מעושן וכל מרכיבי החמין בצבע קרמל בוהק ומשגע שקרצו לנו לצלול פנימה ולנבור באוצרות. זללנו את זה לצד בירה קרה וכרוב בכבישה ביתית עם מלא שום שאני כל כך אוהבת ואחרי זה נפלנו לשנ"צ מפנק.

אפשר להזמין את הסיר חמין שכולו נעשה במעשנה עד יום רביעי.

אהבתם? שתפו!
ארוחת צהרייםארוחת שבתבשרבשר ישראליבשר מעושןחמין במשלוחחמין עם בשר מעושןמשלוחמשלוחים תל אביבפליאוקרינוברים
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

אין יותר מנחם מסיר חמין בבוקר של שבת עמוס בבשר, תפוחי אדמה ושאר קטניות. מה שמיוחד בחמין הזה שהוא בסגנון צ'ולנט עם בשר מעושן, אסאדו ואונטריב - כזה עדיין לא אכלתי. מדובר על סיר חמין משפחתי ענקי שהפיץ ריח משגע בכל הבית, בא בול לשבת קרירה. 

9
שירות
10
אוכל
9
מגוון
9
ארוחת צהרייםארוחת שבתבשרבשר ישראליבשר מעושןחמין במשלוחחמין עם בשר מעושןמשלוחמשלוחים תל אביבפליאוקרינוברים
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום