הפעם במקום בראנץ' בעיר בשישי בצהריים נסענו להפנינג של מחלבת עברי במושב עזריה ליד לטרון על טהרת הגבינות ומאפים היוצאים מהטאבון במושב עם נופים ירוקים אשר מתקיים אחת לשבוע, ביום שישי. הגענו ביום חורפי קליל וזכינו לקרני שמש חמימות דבר שהוסיף לאווירה הכפרית הנעימה. במתחם האוכל טאבון עצים שבו נאפים מאפים מופלאים כמו פוקאצ'ות במילוי גבינות, קלצונה ופיצות.
טעימה ממה שאכלנו כאן:
פלטת גבינות זוגית עם מבחר גבינות צאן ובקר לאבנה סמיך, זיתי קלמטה ,ירקות חתוכים גס, קונפיטוריה וחמאה.
קערת ההפתעות, קערת בצק אפויה דקה ממולאת בסלט יווני, סלט ירוק ורענן עם גבינת פטה ופקורינו פלפל.
הזמנו פיצה בוראטה עם ממרח עגבניות מיובשות, עלי רוקט וחומץ בלסמי מצומצם. השוס בפיצה הנ"ל זו גבינת הבוראטה של מחלבת ערי ששמה יצאה למרחקים. מקור הבוראטה הוא באיטליה, מדובר על כדור של מוצרלה שבתוכו גבינה רכה ונוזלית. ברגע שחותכים את מעטה החיצוני של הגבינה כל הגבינה בפנים נשפכת החוצה במין שחיתות מופלאה שכזו.
עוד על ההפנינג של מחלבת עברי תוכלו לקרוא אצלי בבלוג – טועמת ורצה לספר לחבר'ה