חייבת לציין את התלהבותינו הרבה ממסעדת Flame החדשה במיקום מושלם על הים במלון קרלטון תל אביב בחלל שאיכלס בעבר את מסעדת לומינה -הבשרית והכשרה של מאיר אדוני. Flame – היא מסעדת בשרים כשרה מבית היוצר של אנשי קאמקורה ופיטמאסטר בניצוחו של השף איליה גולדמן.
תמחקו את כל מה שאתם יודעים על מסעדות כשרות בארץ – זה משהו שלא היה היה בארץ.
הקונספט, בישול באש חיה, פחם ועצים בגריל פתוח, מעשנה וג'וספר והכל במטבח פתוח במרכז המסעדה שניתן לראות בו הכל !
במטבח הפתוח הוצב פאריז'ה – מתקן ארגנטיני מסורתי עצום מאובזר במנופים וגלגלות לבישול וצלייה על אש גלויה, החל מירקות, דרך הבשר, העופות, דגים, וקינוחים. הבשרים והעופות מונחים ונתלים עליו במרחק אופטימלי מהגחלים כדי לקבל צריבה וטעמי עישון מדויקים. אין תנור חשמלי ואין מנגל גז.
איליה השף האלוף – שאני זוכרת אותו לטובה ממסעדת קאמקורה היפנית הוציא משם מנות מצוינות – הכל בנגיעות של אש גלוייה, אשר מעניקים גוון וטעם מעושן, מיוחד ואחר.
עיצוב המסעדה מוקפד ואלגנטי, ישנו חדר יישון עם ויטירינה שקופה ובו נתחי בשרי הולשטיין ומשק המעיינות בלבד, האיכות שבאיכות שאפשר להשיג.
חדר יינות, חלל נפרד בסגנון בר אינטימי עם שולחנות גבוהים וניתן לשבת גם בו ולהזמין מהתפריט הרגיל או להינות מדרינק.
ישנה גם מרפסת פתוחה הפונה לים למי שאוהב לשבת באוויר הפתוח.
תחילה הזמנתי יין BETA כתום של יקרב ברקן והזמנו מנות פתיחה:
קיבלנו על חשבון הבית מנת ביס פתיחה – סשימי טונה אדומה על גספצ'ו חרפרף שפתח לנו את התאבון לבאות.
מנות ראשונות:
פוקאצ'ה בהתפחה של 48 שעות של האופה סער מור.
הפוקאצ'ה נחתכה לקוביות גדולות שנצרבו בגריל.
הוגש עם מטבלים: שמן זית ,פלפל חריף קלוי, דבש לבן דבש טהור מוקצף- מאד מיוחד, טעים ומפתיע.
חסה צלויה באש חיה עם ויניגרט חרדל וקוביות של בטן טלה צלויות ומעושנות -מנה מצוינת.
לבבות חסה ליטל ג'ם צלויות עם שבבי בטן טלה צלויים בפחם שדמו לקוביות בייקון מעל.
סירות החסה טריות ורעננות, רוטב הווינגרט חמוץ בצורה נהדרת שמאזן את טעמי הטלה השומניים.
מנת פטריות, מגוון פטריות צלויות על האש בדמי גלאס- ציר ירקות מצומצם, שמן שרוף וחלמון ביצה שעירבבנו אותו עם הפטריות והוא עטף אותן בחלמון שנזל בסקסיות מתפרצת. טעמים הכי אוממים שיש ובטעמי עשן גריל מעלף.
מנת חובה שהיא WOW לגמרי.
לימה בראדרס -שעועית ירוקה צלויה בפחם, השעועית ירוקה ובוהקת, מאד נגיסה ובטעמי גריל משגעים, עם שמן זית, לימון על קרם חמצמץ וחלק של שעועית לימה. מנה מצויינת, זו וגם מנת הפטריות מאד מומלצת בראשונות!
הבשר מגיע מעדרים מזן הולשטיין מגידול ישראלי, המתיישנים במקרר ייעודי עד 200 יום אחורי ויטרינה בלב המסעדה.
קבב לולה – מנה מאזרבייג'ן שכוללת שיפוד קבב טלה ושיפוד קרם תפוחי אדמה.
שיפוד קבב טלה עשיר בשומן שהוגש על חרב מברזל מהממת. קבב רך ועסיסי ושיפוד נוסף של קרם תפוח אדמה מדורה במרקם רך שנמס בפה.
הוגש עם סלטון שכלל בצל בסומק, פטרוזיליה ועגבניה צלויה.
לוקחים חתיכה מהבשר ואוכלים אותה עם הסלט – הכל לידי ביס אחד טעים!
המשכנו עם שורט ריבס רך ועסיסי.
בטעם בשרי עמוק ומידת צליה מדויקת, שמוכיחים שסטייק כשר יכול להיות מאוד טעים.
לקינוח הזמנו את הפרפה קשיו עם שזיפים וזעתר, סוג של גלידת קשיו בנגיעות של זעתר ורוטב שזיפים.
מפתיע שזה פרווה, הגלידה במרקם חלק ועשיר עם שבבים של קשיו נגיסים, הזעתר לא כ"כ הורג, פשוט קינוח נהדר.
מוס שוקולד מריר ומעליו סורבה שוקולד ולרונה, מלח מלדון ושמן זית. שילוב ומשחק טעמים וטקסטורות בין המריר למלוח.
כפי שפתחתי בכתבה, שנינו "עפנו" על המסעדה, על הקונספט, האווירה, איכות הבשר – שכל המנות נעשו כאמור בנגיעה של אש והיה להם טעם מובהק וטוב של גחלים.
שירות קפדני ומחוייך.
לעוד כתבות על מסעדות וברים תוכלו למצוא אצלי בבלוג פה: טועמת ורצה לספר לחב'רה