בר של לחם


אריאל בא פורסם באוקטובר 15, 2019
מסעדות

את פוקאצה בר קל מאוד לפספס. המסעדה הותיקה השוכנת במרכז ירושלים, מתחבאת לה מאחורי ארומה ובין פיצוציות, ורק שער כניסה קטנטן עם של מעץ מזכיר שיש כאן מסעדה, כזו שרק אם תשמעו עליה ותחפשו אותה תמצאו. עם הכניסה, בשער הקטנטנן תגלו מסעדה רחבה בעלת כמה מפלסי ישיבה, הן בפנים והן בחוץ. המסעדה כולה מוקפת עצים וגפנים היוצרים הפרדה מהרחוב הסואן שבחוץ, כך שגם בישיבה בחוץ תרגישו הכי בפנים שיש. כבר מהכניסה קיבל אותנו מנהל המשמרת (מדוע?) והושיב אותנו לבקשתינו בפנים. המסעדה מבפנים מעוצבת כביסטרו עתיק ויפה, התפריט מגוון מאוד, לא רק בפוקאצות. תפריט האלכוהול לעומתו מעט לוקה בחסר, רשימת הקוקטיילים כוללת לצערי רק את המוכרים ולכן דילגנו הפעם לאחר נסיון של האפרול שפירץ (42) שלא היה מוצלח עקב הקאווה המרה (כן כן, מר מאוד).

למנה ראשונה בחרנו כמובן פוקאצ’ה! בהמלצת המלצר הלכנו על השמן זית, זעתר ושום (32). הפוקאצ׳ה מגיעה בליווי 3 ממרחים- עגבניות מיובשות, לאבנה ופסטו. בממרחים כולם היו טעימים מאוד, הטריות וההשקעה בהכנה הביתית ניכרו, והיה כיף לטעום מהם לבדם, או בערבוב על הפוקאצ׳ה הענקית שנחה לה על המגש. הבצק היה קריספי ודק דק אשר נופח בטאבון והייתה מעולה. השום הכתוש ועלי הזעתר השלמים הוסיפו טעם עדין אך כזה שמשתלב נהדר עם הממרחים, בהחלט בחירה נכונה. השמן זית לא נשפך בערימות אך גם לא בקמצנות ונתן תחושה נעימה בגרון. תודה למלצר על המלצתו, כה פשוט וכה טעים.

תוך כדי נשנוש הפוקאצ׳ה הגיעה העיקרית, רביולי ריקוטה (58), רביולים מדהימים בהכנה אישית במילוי גבינת ריקוטה עדינה ומתוקה, ברוטב חמאה ועגבניות מיובשות עם עשבי טיבול, אשר טעמם המתוק העדין השתלב בצורה מושלמת עם הפרמזן שפוזר בטוב טעם; אפילו תקבלו בצד מגרדת פרמזן במיוחד לחובבים, הגבינה הייתה טעימה ואיכותית גם היא. מזל שהמנה הגיעה כשהפוקאצה עוד הייתה על השולחן ויכולנו לטבול אותה ברוטב הנהדר הזה.

ביקשתי לעצמי גם את מנת כבדי העוף (74) אך המנה מעולה לא הגיעה. אינני יודע מדוע אך זו לא הפעם הראשונה שזה קורה לי! מתחיל כבר להרגיש אישי.. מלצרים יקרים, חלאס.

לקינוח בחרנו ניו-יורק צ’יזקייק (38), אשר הוגשה בצורה מגרה ביותר. עיגול עוגת הגבינה ישב על קרמבל שקדים טעים וקראנצי, העוגה הייתה קרמית להפליא עם 3 סילופים של קרם שהזכיר בטעמו מסקרפונה רכה וטעימה, עם נגיעות לימון חמצמץ. בצד העוגה קיבלנו גם קונפיטורת דובדבני אמרנה חמוצה ומתקתקה, תוספת נהדרת! אפילו קיבלנו עוד שברי קרמבל לערבוב עם העוגה, בין הקינוחים המוצלחים שטעמתי.

חלוקת העבודה מעט לוקה בחסר, וזו כנראה הסיבה לבלאגן –
לקח מאיתנו הזמנה בחור שאינו דובר עברית או אנגלית, כנראה הועסק כשוטף או טבח.
אחד המלצרים פתאום ניסה לברמן ולהביא לנו את הקוקטייל, ולבסוף הטבח הביא לנו את החשבון.
לא יודע מדוע הוא, ביקשתי מהמלצר?

המסעדה לא נגישה מהשער הראשי, יתכן ויש כניסה אחורית.

אהבתם? שתפו!
אוכל בירושליםאוכל טעיםלא כשרמסעדהמסעדה בירושליםמסעדה טעימהמסעדה לא כשרהמסעדה מומלצתמרכז העיר ירושליםפתוח בשבת
אריאל בא אריאל, בן 21, מומחה איזי :) ברמן, מלצר, מנהל אירועים ומדריך סיורים לשעבר. קרניבור, חובב אוכל מהמטבח האמריקאי והאיטלקי, בעל ידע בתחום הקולינאריה ואלכוהול, יין וויסקי בפרט. אוהב אוכל טוב, טיולים ולגלות את כל המקומות הנסתרים. מחכה לתגובות והמלצות! לכל הכתבות של אריאל בא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

אמנם במסעדה זו לא תיתקלו סתם בשיטוט ברחוב, אבל חפשו אותה, ולכו דווקא על המנות הפשוטות, הן המפתיעות ביותר!

8
שירות
5
אוכל
10
מיקום
8
אוכל בירושליםאוכל טעיםלא כשרמסעדהמסעדה בירושליםמסעדה טעימהמסעדה לא כשרהמסעדה מומלצתמרכז העיר ירושליםפתוח בשבת
אריאל בא אריאל, בן 21, מומחה איזי :) ברמן, מלצר, מנהל אירועים ומדריך סיורים לשעבר. קרניבור, חובב אוכל מהמטבח האמריקאי והאיטלקי, בעל ידע בתחום הקולינאריה ואלכוהול, יין וויסקי בפרט. אוהב אוכל טוב, טיולים ולגלות את כל המקומות הנסתרים. מחכה לתגובות והמלצות! לכל הכתבות של אריאל בא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום