איזה כיף לגלות מקומות חדשים, ופיצות נאפולטאניות צצות לאחרונה כמו פטריות אחרי הגשם.
לאחרונה נפתחה פיצה סנטרל – pizza central, במרכז עזריאלי בחולון, שמביאה את בשורת הפיצה הנאפוליטנית האיכותית לעיר.
פיצה סנטרל נפתחה על ידי ערן הרשקוביץ (פיאצה גרנדה בשרונה), והפיציולו רועי קדוש.
השניים פתחו פיצה בר בסגנון העיצובי של פיצה יוניון בלונדון. עיצוב אורבני, מגוון מקומות ישיבה, כולל בר ישיבה כשמאחוריו טאבון שהגיע היישר מנאפולי.
שירות עצמי, יש מכונות אוטומטיות להזמנה.
רועי קדוש, נושא שם משפחה מוכר היטב. אח של סבא שלו הקים את מחלבת קדוש בצפת וסבו של רועי הקים אימפריית פיצוחים בעיר.
אבל רועי ואביו הם אנשי בצקים, אביו הוא השף של פיצה סיצילאנו בראש פינה ולמד את סוד הכנת הפיצה מאוסוולדו קוסטה. רועי קדוש התאהב בבצק ובפיצה מאז שהוא ילד, ומגיל 14 הוא פותח פיצה ומשכלל את בצק הפיצה שלו.
כמחווה למשפחה שלו ייצר קדוש פיצה ייחודית עם גבינת קדוש מלוחה מצפת.
בפיצה סנטרל הכשרה, בנו השניים תפריט הכולל מנות פתיחה וכן פיצות אישיות בקוטר 30 על בסיס רוטב עגבניות או רוטב שמנת.
הבצק עשוי על פי השיטה הנאפוליטנית הקלאסית:
בצק מחמצת עם התפחה של 48 שעות, שוליים עבים ואווריריים.
עוד בתפריט תמצאו מנות פסטה שנעשות בטאבון לצד גרניטות אלכוהוליות.
ויש מבצע All day long 1 + 1 על הבירות מהחבית.
ביננו – מי לא אוהב/ת מבצעים, הנחות ו-1+1?
בתפריט מנות ראשונות כמו פרמז'נה מלאנזה, קלצונה אפוי בטאבון ממולא ברוטב פיצה, בורטה על מצע של אורוגולה, שרי, זיתי קלמטה, בלסמי וברוסקטה ועוד.
כמו כן, יש מגוון פיצות על בסיס עגבניות ויש גם על בסיס שמנת, כשהבולטת היא קדוש פרפל – רוטב שמנת סלק, מוצרלה, בצל סגול ומעל ריבת בצל ביין, שקדים קלויים וגבינת קדוש, וגם קמפו די פיורי עשויה מבצק בצבע שחור – רוטב אלפרדו, תפוח אדמה, ביצת עין ומעל ציפס בטטה, מיונז ופלפל שחור.
לצד פסטות מהטאבון כמו ניוקי סנטה רוזה, רביולי פלין מנגולד ברוטב אלפרדו, פטריות, צנוברים ומעל גבינת קדוש, לזניה ממולאת בגבינות ועגבניות, מבחר סלטים טריים ועוד.
תחילה שתיתי גרניטה אפרול והחבר שאיתי בחר בבירה אסטרייה ספרדית קרה וצוננת:
הזמנו ארנצ׳יני – כדורי ריזוטו בציפוי פריך במילוי גבינות עשיר, על רוטב פומדורו ופסטו.
לזניה ממולאת בגבינות ועגבניות, מוגשת על רוטב רוזה לצד סלט ירוק.
הלזניה הייתה טעימה אבל קצת כבדה, כי הלזניה הונחה בתוך רוטב רוזה – עגבניות ושמנת.
אבל מבחינת טעמים זה עבד, פשוט היה קצת כבד. אכלתי מעט והשאר ארזתי כ-TA למחרת.
הפיצות בפיצה סנטרל כאמור הן אישיות, בקוטר 30, כשהבצק עשוי על פי השיטה הנאפוליטנית הקלאסית.
בצק מחמצת עם התפחה של 48 שעות שוליים עבים ואווריריים.
בחרנו בפיצה בורטה – רוטב עגבניות, מוצרלה, אורוגולה, מיקס פיצוחים מתובלים, בלסמי וכדור בורטה.
בצק מצוין עם שוליים תפוחים ואווריריים עם רוטב עגבניות שהיה מצוין ונכח בשפע וכדור בוראטה שבנעיצת סכין הכל נזל על הפיצה.
הזמנו פיצה נוספת על בסיס שמנת שהייתה טובה.
פיורנטינה – רוטב שמנת תרד, מוצרלה, חציל, זוקיני, ארטישוק, צנוברים, וגבינת מנורי מעל.
בשביל הבריאות ובשביל הקלילות:
סלט קמפניה – מלפפון, שרי, קולורבי, ארטישוק, צנונית, זיתי קלמטה, קרעי פוקאצ׳ה, מוצרלה פרסקה ובלסמי מעל.
לעוד כתבות על אוכל חפשו אותי בבלוג: טועמת ורצה לספר לחב'רה
פיצה איטלקית שמתפוצצת בפה נאפת על המקום טעמנו כל מיני סוגים כולנו אהבנו , סלטים טריים וטעמים ,פסטה לקחנו רביולי היה ממש טעים ,קינוחים לקנו קלצונה מלאה בשוקולד ונטלה חם וטעים טעים. בקיצור מקום חדש ומומלץ …יש לציין שאין שרות של מלצרים , כמו בארומה מזמנים ואז קוראים לך אבל הכל המנות יוצאות מהר טרי וטעים