על "פבריקה" ברחובות שמעתי מספר פעמים, וזאת לפני טרנד פיצות המחמצת ששוטף את המדינה בחודשים האחרונים. כחובב פיצות (כשרות) ידעתי שאני רוצה להוסיף את המקום לרשימת המסעדות שעליי לבקר בהן, ובשבועות הראשונים שלאחר הסגר הראשון אספתי את החבר שלי למסעדות חדשות ונסענו לרחובות.
לחם מחמצת הוא ללא ספק אחד מטופ סוגי הלחם שאני מכיר, לכן בצק מחמצת בפיצה נשמע לי מעדן של ממש.
למנה ראשונה לקחנו את מנת ברולה הבטטות המעניינת, ונהננו ממנה בצורה בלתי רגילה. לעיקריות חלקנו שתי פיצות: מלנזנה מצד אחד וטונדו וורדה מהצד השני. המלנזנה לא הייתה שונה בהרבה ממנות מוכרות שאכלתי בעבר, אם כי הבצק היה משובח. הטונדו וורדה הייתה טעימה ביותר, ורק היא כשלעצמה נותנת סיבה מספיק טובה לחזור ולבקר במקום. השילוב בין כדור הבוראטה, הפיסטוקים ורוטב הפסטו היה משובח ומתאים. נהננו מאוד. גודל הפיצות מספק ומשביע.
לקינוח בחרנו בקראק פאי ובקלצונה השוקולד. החבר קצת התאכזב מהפאי, אבל הקלצונה נדיר בטעמו. בצק מחמצת עם נוטלה לא יכול לאכזב.