אחרי העבודה קבעתי עם חבר להפגש ב- Japo, סטריט פוד אסייתי באינטרפטציה ישראלית בסניף ברחוב אלנבי בתל אביב. על התפריט אמון שף פרנק אזולאי ותמצאו בו קערות פוקה ורולים ענקיים שמורכבים מאורז דביק, ירקות ודגים במגוון שילובים אפשריים בסגנון אסייתי מוכר כמו טרטר טונה אדומה בפונזו, סלמון בספייסי מיו לסגנון ישראלי שמושך לטעמי השווארמה ועמבה, כמו קערה עם שווארמה דג לבן עם איולי קארי וטחינה גולמית.
טעימה ממה שאכלנו במקום:
בחרנו ברול סושי שמהווה תחליף ללאפה שאפשר לאכול אותו ביד וככה לחטוף ארוחה על הדרך בקז'ואל.
רול שעשוי מאורז דביק עם סלמון צלוי, ירקות טריים, ירקות מבושלים ורטבים, מנה משביעה ממרכיבים טריים ואיכותיים.
בנוסף הזמנו גם קערת פוקה עם אורז דביק, דגים ומבחר ירקות.
ג’אפו בול ירושלמי, שווארמה דג לבן, אורז, ירקות טריים, גרגירי חומוס, חציל בתנור, עשבי תבלין, קראנצ’ חומוס, שומשום, שמן זית לימון, איולי קארי וטחינה גולמית. המנה די גדולה והשילוב ב-JAPO כאמור בין המטבח האסייתי לטעמים ישראלים שפה זה החציל בתנור והטחינה.
אכלנו גם ג’אפו בול יפני, טרטר טונה אדומה ברוטב הבית, אורז, ירקות ירוקים וקראנצ'ים, צ’ימיצ’ורי אסייתי, אצות וואקמה, אבוקדו, עשבי תבלין, פאנקו קלוי וספייסי מיונז. קערה עם אורז דביק בטעמים אסייתים קלאסיים כמו רול סושי שתמצאו בכל מסעדה אחרת בעיר רק בצורה המפורקת בקערה.
עוד על JAPO תוכלו לקרוא אצלי בבלוג – טועמת ורצה לספר לחב'רה