בסופ"ש האחרון ביליתי אצל אמי שבקריות ובמוצ"ש קבעתי עם חבר להתפנק בארוחת ערב בכרמל בחיפה.
שמנו פעמינו למסעדת זוס – zus, מטבח ישראלי מקומי עם השפעות מאגן הים התיכון ושיטות בישול יווניות אותנטיות, כמו טאבון ענק וחומרי גלם עונתיים וטריים שמגיעים הישר מהים ומהשוק ישר לצלחת.
על התפריט אמון שף צ'רלי פדידה.
המסעדה יפהפייה ורחבת ידיים, גודלה כ-150 מטר. כאשר העיצוב הינו בהשראת הים החיפאי, עם אלמנטים יווניים ותקרה גבוהה מאבן עם כיפת טורקיז בסגנון יווני.
במרכז, כמו בהרבה מהמסעדות החדשות, ניצב טאבון ענק ממנו יוצאות פוקאצ'ות חמימות ומאפים יוונים.
פתחתי את הארוחה עם קוקטייל אמגדלו ג'ין וויטלי, ערק ושקדים, מחית פסיפלורה וליים טרי.
בחרנו לחלוק מספר מנות ראשונות:
ספנקופיתה – מאפה פריך עשוי בצק פילו במילוי תרד מוקפץ, גבינת פטה, ריקוטה, שום וקורנית, מוגש עם מטבל עגבניות שרי צהובות ומעושנות. בורקס קראנצ'י מעלי פילו במילוי עשיר של גבינות.
שבילי סקלופס – חמישיית סקלופס צרובים במחבת עם חמאה, קורנית ושום, על קרם חציל שחור ותבשיל פיקנטי של גרגירי חומוס ועלי סלק ירוקים. סקאלופ בשרניים ורכים על מצע של חציל שחור.
פומה אלבאליק – פילה פורל מעושן בעץ דובדבן, מוגש עם יוגורט כבשים וסלט שורשים בחיתוך עדין.
דג בטעמים מעושנים עדינים הוגש עם יוגורט חמצמץ ליד וסלט שורשים.
למנות עיקריות, החבר שאיתי בחר בבלאק אנגוס – 300 ג׳ צלוי למידת עשייה מדיום, רצועות פריכות של חזה אווז מעושן, ברינדדת תפוחי אדמה, אורגנו, זיתי קלמטה ותרד, מוגש עם ירקות ירוקים ממחבת לוהטת.
נתח הבשר היה גדול שנצלה למידת מידיום טובה, בשר אדום ועסיסי. הוא הוגש על ירקות ירוקים מוקפצים בשמן זית, שום ולימון. לצידם הוגשה בריננדת תפוחי אדמה, שהיא מעין תערובת תפוחי אדמה מעוכים עם אורגנו וזיתי קלמטה, שמעליה רצועות קריספיות ושומניות של חזה אווז מעושן.
פחות התחברתי לסוג פירה הזה, הסטייק עם הירקות הירוקים היו טובים ולא היה צורך בעוד אלמנט בעיני.
אני בחרתי בצ׳יפורה – זוג פילה צ׳יפורה צלויים ב-450 מעלות, חיטה טפוחה עם עשבים ירוקים ונענע, חסה אייסברג צלויה עם ויניגרט לימוני, זיתי קלמטה ועגבניות קונקסה.
דג הדניס היה טרי, בשרו לבן ועסיסי והוא נצרב כראוי כך שעורו היה קריספי ובשרו היה כאמור רך. הדג הונח על חיטה טפוחה וסלט עשבוני בתיבול לימוני חמצמץ שמחמיא לדג.
לא היה לנו מקום לקינוח.
תמיד אמרתי שאני טיפוס של אוכל יותר מקינוחים. זה לא שאני לא אוהבת מתוק או קינוח, אני פשוט יותר "עפה" על מגוון מנות אוכל בווריאציות שונות שיותר מרגשות אותי.
נסכם בהרמת כוסית? צ'ירס – לחיים טובים מאושרים ומלאים ברגעי אושר ואכל טוב (:
אז אני אספר את החוויה הנוראית שעברנו במסעדה היום . הזמנו מקום ל 25 איש לרגל חגיגות יום הולדת 50.מתוך ה 25 .. 10 לא קיבלו אוכל בכלל. לא עזר ששאלנו עשרות פעמים והתחננו שיביאו את המנות . אחרי שעתיים וחצי הודו שיש בלאגן במטבח. נהרסה לנו החגיגה , יצאנו עצבניים מאוד. וכועסים. מרביתנו פנינו למסעדה ליד ושם אכלנו . הרעש היה נוראי וחסר היגיון . לוותר לחלוטין