המאמא המתוקה של אילת

העוגות של סימון סמטת תפאר, אילת

נועם פריאנטה פורסם בספטמבר 23, 2020
מזון מהיר, מסעדות, מסעדות כשרות, תמיכה בעסקים קטנים

כשעזבתי את בית הוריי ועברתי לגור בעיר אילת נוכחתי לגלות שלמרות כל השפע המטורף שהעיר מציעה, עדיין היא משאירה געגועים לבית.

אצלי, הדבר הכי מנחם ומרגיע לגעגועים כאלו זה לטעום את הטעמים של הבית שממנו באתי, שכולל טעמים של מרוקו. אבל לא סתם עוגות מקושטות ויפות של מרוקו אלא כאלה גם עם טעם ואיכות שרק מאמות יודעות לעשות עם הרבה אהבה.

אז יצאתי לי למיני מסע למצוא את המאמא האולטימטיבית, כזאת שתצליח להזכיר לי את טעמי הבית ובביקורות ברשת, בפה אחד המליצו על סימון.

אז החלטתי לבדוק את העניין והנה התוצאה

מסימון הזמנתי עוגיות מקרוד בדבש, סהרונים,פרח עם ריבה ומעמולי תמרים.

כל האילתים מכירים את סימון ואת ידי הזהב שלה וגם כאשר המשלוחן הגיע עם המשלוח הטעים, הוא זרק בחצי צחוק חצי אמת "תבואי מהר לפני שאני נותן לך ביס בעוגיות, פשוט אי אפשר לעמוד בפני זה".

עוגיות הסהרונים היו ממכרות ביותר. לא מתוקות מידי, פריכות מאוד ונמסות בפה, בכל ביס הרגשתי את סבתי שמכינה את אותן עוגיות באופן דומה.

המעמולים של התמרים היו מיוחדים במיוחד, הבצק של המעמול היה רך ונימוח מאוד והממרח תמרים היה מתובל, הרגיש קצת כמו חרוסת רק טיפה יותר עדין ומותאם לשילוב הטעמים עם הבצק, לתת ביס בעוגיה הזאת זה חלום.

עוגיות הפרח עם הריבה מתאימות בול לשעת התה בבוקר (אני לא מהאנשים ששותים קפה). אני חושבת שכמעט ואין אדם בישראל שלא גדל על עוגיות ריבה תעשייתיות אלה שמגיעות בקופסאות הגדולות, אך מעטים גדלו על הגרסא הביתית. אם אתם מאלה שלא ניסו את הגרסא הביתית, סימון היא הזדמנות מצויינת בשבילכם.

עוגיות המקרוד בדבש הן מתוקות ביותר עם מרקם קשה וצמיגי מעט שנוצר בעקבות הסולת, הטעמים המתוקים מתפוצצים בפה וזה מדהים אבל יש לי גם אזהרה-מדובר בטעם נרכש ואם לא ניסית בחיים לאכול מקרוד כדאי להתחיל בלהכיר ממתקים אחרים של העדה המזרחית כמו שבאקייה, מאספן, זלבייה. לפי דעתי שלושת הנבחרים האלו הם עוגיות וקינוחים שמתאימים בתור התחלה לחיך שלא רגיל למטבח המזרחי.

אם אתם מעוניינים להזמין מסימון כדאי שתדעו שהזמנה צריכה להתבצע כיומיים מראש אבל ההמתנה שווה בהחלט.

אהבתם? שתפו!
אילתאילת והערבהיורדים לאילתמאפים ועוגותמתוקמתוקיםעוגותעוגות טעימותעוגיותקינוחים
נועם פריאנטה בת המושבה מטולה שבגליל העליון. מצד אמי אני מגיעה ממשפחה חקלאית שורשית דור שישי מבוני הארץ שמגדלת פירות מתוקים וטעימים במיוחד, בעיקר פירות קיץ (משפחת פיין). מצד אבי, פגשתי את המטבח המרוקאי העשיר בטעמיו ובמגוון המתוקים אותם סבתי מכינה בכל חג ואירוע. להוריי צימרים בגליל העליון ("חלום בגורן"), שם גדלתי בתחום הקולינרי והתיירותי. מילדות פיתחתי אהבה לאוכל, תוך התעניינות במרכיביו. לדוגמא, כבר מגיל 3 התמכרתי לגבינות בשלות. היום, מוצאת אני את עצמי מאוד סקרנית לטעום ולגלות טעמים ריחות ומרקמים חדשים. לכל הכתבות של נועם פריאנטה

4 תגובות להעוגות של סימון

  1. אין על סימון היא אלופההה מספר 1
    והיא סופררר מאמאאא ותמיד מזכירה את הבית אישה חמה ומלאת טובב
    בדיוק כמו המטעמים שלההה
    מכירה אותה המון זמן ותמיד תמיד היא מפתיעה מחדש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

סימון היא אישה מדהימה ומקסימה בנוסף לכל הדברים הטעימים שהיא מכינה, לכן בחרתי לכנות אותה "המאמא המתוקה של אילת". היא מתמחה בעוגיות ומתוקים של מזרחים, עוגות מעוצבות ופלטות פירות. אני מקווה שכל מי שמגיע לעיר יהנה מידי הקסם של האישה הזו.

9.9
שירות
10
מגוון
10
אוכל
10
אילתאילת והערבהיורדים לאילתמאפים ועוגותמתוקמתוקיםעוגותעוגות טעימותעוגיותקינוחים
נועם פריאנטה בת המושבה מטולה שבגליל העליון. מצד אמי אני מגיעה ממשפחה חקלאית שורשית דור שישי מבוני הארץ שמגדלת פירות מתוקים וטעימים במיוחד, בעיקר פירות קיץ (משפחת פיין). מצד אבי, פגשתי את המטבח המרוקאי העשיר בטעמיו ובמגוון המתוקים אותם סבתי מכינה בכל חג ואירוע. להוריי צימרים בגליל העליון ("חלום בגורן"), שם גדלתי בתחום הקולינרי והתיירותי. מילדות פיתחתי אהבה לאוכל, תוך התעניינות במרכיביו. לדוגמא, כבר מגיל 3 התמכרתי לגבינות בשלות. היום, מוצאת אני את עצמי מאוד סקרנית לטעום ולגלות טעמים ריחות ומרקמים חדשים. לכל הכתבות של נועם פריאנטה

4 תגובות להעוגות של סימון

  1. אין על סימון היא אלופההה מספר 1
    והיא סופררר מאמאאא ותמיד מזכירה את הבית אישה חמה ומלאת טובב
    בדיוק כמו המטעמים שלההה
    מכירה אותה המון זמן ותמיד תמיד היא מפתיעה מחדש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום