בר מסעדה תיאלנדי חדש בפלורנטין


עדי עזרא פורסם במאי 30, 2021
חיי לילה, מסעדות

אמש אכלתי ארוחת ערב קלילה עם חבר ב- Tan Thai Bar בר קוקטיילים חדש בסגנון תיאלנדי הכי בקז'ואל בשכונת פלורנטין בתל אביב. בתפריט מבחר קוקטיילים ואוכל תיאלנדי אותנטי, עם מגוון רחב של בירות מקומיות וגם תיאלנדיות.
השף- הבעלים ממקימי רשת סושיות בארץ ולו נסיון רב במטבח האסייתי.
הבר ממוקם ברחוב ויטל בפלורנטין, רחוב די מרכזי בשכונה, עם הרבה ברים ומסעדות מסביב והמולת אנשים.

פתחנו את הערב הוא עם בירה קרה וצוננת ואני עם קוקטייל סיאם ג'אי- ג'ין למון גראס, ליים, גלנגאל, כפיר ליים וג'ינג'ר ביר שהיה חמצמץ, רווי אלכוהול ומרענן.

הזמנו את הסלט פפאיה המפורסם, ‫שיערות פאפאיה, עגבניה, שעועית תאילנדית. הוגש עם למון ליים, צ'ילי תאילנדי, שום, תמרינדי, בוטנים ופיש סוס-רוטב דגים:

‫בחרתי מתוך התפריט את המנה שאני מאד אוהבת ותמיד מזמינה בכל פעם שאני במסעדה תיאלנדית הלא היא נאם טוק, נתח בקר צלוי על האש עם שום, רוטב דגים, רוטב נאג ים, בצל סגול, בצל ירוק, קריספי בצל, אורז גרוס, נענע וצ'ילי שאטה. סלט עם פרוסות בקר צלויות ברוטב שום חריף עם עשבי תיבול, מאד פרשי וטעים.
המנה הוגשה עם סטיקי רייס.

הזמנו עוד קוקטייל רענן:

המשכנו עם המנות העיקריות:
קארי מסאמן, פירות ים – שרימפס וקלמרי עם חלב קוקוס, סלרי, עלי כפיר ליים, בטטה, בצל ירוק, בוטנים, בצל קריספי.
הקארי מסאמאן מגיע מדרום תאילנד, הקארי הזה מושפע מהמטבח הפרסי וההודי, ולכן מכיל תבלינים זרים לקארי הרגיל כמו קינמון, כמון, ציפורן, עלי דפנה, הל, משיה ואניס. השילוב בין הרוטב הזה לפירות ים הוא משגע הם כוסו ונעטפו
בקארי מסאמן רוטב עשיר בחלב קוקוס, מאד קרמי, גוון טעם חמצמץ ופיקנטי.
הוגש עם סטיקי רייס.
תמיד מדברים על אוכל שהוא נחמה בצלחת אז  מבחינתי קארי מסמאן בוודאות זו המנה המנחמת שלי, פשוט לקפוץ ולצלול לתוך הרוטב האדום והקרמי הזה.

קארי אדום עם בשר בקר, מוקפצים עם כרוב, גזר, בזיליקום, נבטים, כוסברה, בוטנים ברוטב קארי אדום עם חלב קוקוס, במבוק ואורז.
המנה מאד חריפה – ולא ניתן לשנות את מידת החריפות. האמת שהחריפות הזו ממכרת, לראיה כל ביס היה חריף אבל משהו בו גרם לנו לאכול עוד ועוד על אף החריפות. שתינו גם קוקטייל מאד הדרי, פרשי חצוף וטוב שהיה מבוסס על ג'ין, קמפרי שנתן מרירות מסויימת, ליקר פסואה, מיץ תפוזים ומיץ אננס:

קינחנו עם בננה לוטי כי מה יותר תיאלנדי מזה?
בננה חצויה על בצק פילו מטוגן בשמן עמוק, מעל חלב ממותק, שברי בוטנים וכדור גלידה.

אהבתם? שתפו!
אוכל תיאלנדיבר קוקטייליםמסעדה אסייתיתפלורנטיןקארי מסמאןקוקטייל
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בקיצור
לבקר לוותר

קוקטיילים טובים לצד מנות אוכל מהמטבח התיאלנדי באווירה קלילה ומשוחררת בלב שכונת פלורנטין. HAPPY HOUR כל יום מ-17:00-21:00 1+1 על בירות מהחבית, קוקטיילים וצ'ייסרים.

7
שירות
8
אוכל
7
אווירה
8
אוכל תיאלנדיבר קוקטייליםמסעדה אסייתיתפלורנטיןקארי מסמאןקוקטייל
עדי עזרא בלוגרית קולינריה והחיים הטובים - "טועמת ורצה לספר לחבר'ה" לכל הכתבות של עדי עזרא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לקחת את איזי אתך לכל מקום