ימים לא קלים עוברים על כולינו, ימים בצל הקורונה. כולנו מתכנסים בבתים וממעטים לצאת בהתאם להוראות. אז אחרי שאילתרתי לי אין סוף וראציות למלוואח עם תוספות שונות ואכלתי שניצל תירס טבעול בחצות הליל גבר בי החשק והתאווה לבשר בבוקר אחרי. ליתר דיוק הייתה לי דודא לשווארמה ! אחרי שיטוטיי באפליקציית המשלוחים WOLT נפל הפור על יאשקה – אאוריקה בא לי שווארמה ! בא לי בשר עסיסי בתוך פיתה שמנמנה עם סלט ירקות, טחינה ועמבה שנוזלים ממנו ומלכלכים את הידיים. את השווארמה של יאשקה אני מכירה מהסניף בנחלת בנימין, הייתי אוכלת שם לא מעט בזמן שגרתי עד לא מזמן בשוק לוינסקי.
יאשקה, היא מסעדת שווארמה וגריל, הקיימת 9 שנים, ומונה 3 סניפים בתל אביב (נחלת בנימין, דיזינגוף וטאגור) והיא הסוד של הפודיס ואוהבי השווארמה האיכותית.
השווארמה של יאשקה, עשויה מבשר איכותי של הודו או עגל המשובץ בשומן כבש, עם תיבול סודי מדויק. גילופי השווארמה הנדיבים שיוצאים מן השיפוד צרובים עסיסיים ושומנים עם טעם ממכר. לצד השווארמה, מוצגת קולקציית שיפודים מכובדת, של פרגית, כבד, לבבות, מרגז וקבב לצד שיפודי פרמיום של אנטריקוט, פילה, חלוויאת, כבד אווז וכבש. הבשר ביאשקה הוא מהאיכותיים שיש. הוא מפורק ומיושן במקום על ידי הקצב של המסעדה. השיפודים נצלים על גריל פחמים לוהטות המקנות להם את הטעם הייחודי.
כל המנות מגיעות בפיתה, לאפה או צלחת.
* ניתן להזמין גם פיתה ללא גלוטן / מקמח מלא ולאפה ללא גלוטן.
הבשר והשווארמה המשובחים המוגשים לצד סלטים טריים עם ירקות פריכים ומתובלים, טחינה טעימה וצ'יפס פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים- עושים את חווית האוכל ביאשקה למושלמת.
אני אכלתי פיתה שווארמה – שווארמה עם עגל, חומוס, טחינה, עמבה וביקשתי בלי סלט ירקות, 39 ₪. מנת השווארמה הנכספת הגיעה חמימה דבר שהפך אותי למאושרת כי כ"כ שיוועתי לשווארמה טובה ! הפיתות ביאשקה נבחרו בקפידה, הן טעימות ואווריריות אך יחד עם זאת יציבות, כאלו שמחזיקות את כל שפע הבשר, הרטבים והסלטים. הבשר היה בשפע והוא היה שומני ועסיסי,אל בשר העגל התווסף שומן כבש שמעניק לו את הטעם הממכר של השווארמה שגורם לך לרצות עוד ועוד. הטחינה והעמבה נכחו בנדיבות במנה, אחלה נחמה בפיתה (:
השכן החבר שאיתי אכל שקדי עגל, כבדים של עוף, עגבניות שרופות, בצל קריספי, צ׳אנקים של תפוחי אדמה, עלים של שוק וטחינה, 65 ₪. המנה נגיעה ארוזה היטב בתוף קופסת קרטון. פיתה עסיסית שהכילה שקדי עגל וכבדי עוף רכים שנצלו על גריל פחמים ואליהם התלוו עגבניות שרופות, בצל קריספי , תפוחי אדמה נימוכים ועלי רוקט רעננים. מנה צבעונית , טעימה ושובת לב.
עם המנות קיבלנו מספר כדורי פלאפל חמימים וטעימים, חמוצים, טחינה סמיכה, עמבה וחצילים מטוגנים.
נכתב במקור בבלוג של טועמת ורצה לספר לחב'רה: http://adiezra.co.il/?p=11748