עוברים עלי ימים עמוסים בעבודה אז קבעתי עם חבר להפגש אחרי העבודה לנקות הראש מהמחשבות ולהתנער מכל תלאות היום במקום חדש, Decanter wine bar שמו, בר יין עם אוכל איטלקי. הבר נפתח בתל אביב ברחוב דיזינגוף בלב הפועם של תל אביב ממש בסמוך לדיזינגוף סנטר.
לוותיקים שביננו שגרים בעיר זה איפה שהיה פעם הטל בייגל ואח"כ הוסב לבית הקפה סנטרו וכעת דיקנטר בר יין.
כיאה לבר יין תפריט היין כולל כ-30 סוגים לבנים ואדומים, תמצאו פה יינות מיקבי בוטיק מקומיים לצד יינות מפורטוגל, ארגנטינה, יוון ,צרפת ,איטליה וספרד. על התפריט אמון שף שחר בן־גלים שמתמחה בפסטות ועד כה עבד באירועים פרטיים. בתפריט תמצאו מנות אווכל בינוניות שילכו טוב עם הדרינק.
פלטת גבינות, פוקאצ'ה הום מייד עם חמאת הדרים וקונפי ארביאטה, סלט קיסר וגם קפרזה, ארנצ'יני טרטופו, פולנטה ופטריות צלויות או קרפצ'יו דג.
פיצות ומנות פסטה בעבודת יד, פיצה מרגריטה קלאסית ופיצת ביאנקו טרטופו-פיצה לבנה, קאצ'ו א פפה -ספגטיני חלמונים עבודת יד או סוכריות טופי שרי- פסטה במילוי ריקוטה, עגבניות מיובשות ופרמז'ן ברוטב חמאת מרווה.
בביקורי הראשון פה הגענו ל-Happy Hour בין השעות 18:00 ל-20:00 ובו 25% על האוכל ו-50% על האלכוהול, שווה ביותר.
הגענו בערב קר והתיישבנו על כסאות גבוהים בבר שצופה על המטבח הפתוח בו מתרחש כל הרכבת המנות.
בחרתי להתחמם עם סנגריה אדומה חמה וחבר שאיתי בחר בכוס יין BOUGRIER PINOT NOIR, יין אדום יבש מזני ענבים פינו נואר. יין מעמק הלואר, קליל עדין ופירותי עם ארומות של דובדבן עסיסי ופטל שחור.
בחרנו לחלוק סלט קיסר נהדר, חסה קיסר, בצל סגול ,עגבניות מיובשות, ביצה חצי רכה בציפוי פנקו, שקדים ופרמז'ן. סלט מעלי חסה טריים עם רוטב קיסר נהדר שעטף את כל המרכיבים.
ארנצ'יני טרטופו, אורז ארבוריו, מחית פטריות כמהין, פיקורוינו רומאנו ופרמג'נו רג'אנו שנכחו בשפע בארנצ'יני וגם ברוטב שעליהם הם הונחו.
המשכנו עם קרפצ'יו טונה אדומה מצוין, שמן זית, רוטב סויה, גילוחי פרמז'ן וחתיכת פוקאצ'ה מעל:
התלבטנו בין שתי הפיצות, מרגריטה-רוטב עגבניות קלאסי לפיצה ביאנקה טרטופו. לעתים בפיצות לבנות-ביאנקה זה יכול להיות ריסקי שהטעמים יהיו שטוחים ולא מרגשים. לאחר בירור עם הברמן הבנתי שהבצק הוא של רענניס-בצק פוקאצ'ה של הפיציולו נוסח רענן.
שולי הפיצה היו תפוחיים ומעל מרכז הפיצה הגיע עם קרם גבינות וכמהין, פטריות צרובות ובצל ירוק. הפיצה לשמחתי הייתה מלאה בגבינות, פטריות טריות בשרניות צרובות ונגיעות של בצל ירוק קצוץ. פיצה מצויינת- מלאה בטעם 👌
אכלנו גם קאצ'ו אה פפה-מנה לא גדולה אבל מאד הפתיעה בטעמה לטובה. ספגטיני חלמונים עבודת יד עם תועפות חמאה, פלפל שחור, גבינת פקורינו בשפע וגרידת תפוז. פסטה מעולה עוטפת מלא חמאה, גבינה ופלפל שחור.
כל כך התרשמתי לטובה מהמקום, מהוויב הקליל, ממבחר היינות והאוכל הטעים שחזרתי שוב ביום שישי בצהריים עם חברה לארוחת צהריים קלילה.
הפעם ישבנו במרפסת הסגורה עם חלונות שקופים פתוחים למחצה, מרפסת שצופה ממש על הרחוב ועל ההמולה.
שתינו יין לבן יבש, וריין סובניון בלאן מצרפת.
הזמנתי שוב סלט קיסר שזכרתי שהיה טעים, ושוב קאצ'ו אה פפה.
הפעם חשבתי לנסות את מנת הוסוכריות טופי שרי, רביולי במילוי ריקוטה,עגבניות מיובשות ופרמג'אנו רג'אנו,רוטב חמאה, מרווה ויין לבן, עגבניות מיובשות, שמנת חמוצה ועירית. המנה לא הייתה גדולה, כן הייתה מאד טעימה. בצק הרביולי היה דק והוא הכיל מילוי של גבינת ריקוטה, עגבניות מיובשות ופרמג'אנו רג'אנו עם רוטב חמאה קלאסי עם מרווה ויין לבן, עגבניות מיובשות.
תפריט האוכל:
עוד על כתבות אוכל תוכלו למצוא אצלי בבלוג, קליק אחד ואתם/ן בבלוג טועמת ורצה לספר לחב'רה