באופן אישי אני "מתה" על אוכל מקסיקני, הרי שמדובר על אוכל הרחוב האולטימטיבי שמתאים בול לאקלים בארץ, כמונו חריף, חם ולוהט, אוכל צבעוני ועז טעם.
לדעתי לגמרי חסר אוכל רחוב מקסיקני בארץ, אז כל פעם כשנפתחת מסעדה או דוכן מקסיקני חדש אני יותר משמחה לרוץ ולטעום.
הפעם קפצתי עם חבר ל- La Catrina Tlv שבנחלת יצחק בתל אביב, לא רחוק מקניון עזריאלי בתל אביב.
המסעדה די חדשה, בסה"כ חודש בלבד במקום החדש בנחלת יצחק בתל אביב, הם הגלגול החדש של מסעדת Viva Mexico TLV, שפעלה כ-5 שנים ברחוב הראשי של שוק הכרמל. כבר אז התאהבתי באוכל המקסיקני שלהם, הפשוט, האותנטי, הצבעוני והטעים!
המקום בעיצוב הכי פשוט שיש; מקום צבעוני, אפילו קצת מצועצע אבל בקטע טוב עם נורות צבעוניות, כובעי סומבררו ודגלים של מקסיקו המקשטים את המסעדה בחינניות רבה. הכי כובש באותנטיות ובפשטות שלו, מאד חם ומזמין. כשברקע צלילי מוזיקה לטינית קצבית להשלמת האווירה ולתחושה שהגענו למקום הנכון.
המקום בבעלות משפחה שעלתה ממקסיקו והביאה את הטעמים והאווירה של טאקריה מהשווקים של מקסיקו לארץ.
פתחנו את הארוחה עם בירה קרה וצוננת לצד מרגריטה מנגו וכתר צ'ילי יבש חרפרף להעלאת המורל (:
הזמנו נאצ'וס מושחתים מטורטיות צ'יפס קריספיות מתירס המוגשות עם שעועית, סלט עגבניות, גווקאמולי, שמנת חמוצה וגבינה מגורדת. הוספנו ברבקואה – בשר בבישול איטי מפורק לידי שיערות. בצד רוטב צ'יפוטלה (כתום) ורוטב חלפניו (ירוק) פיקנטיים ועדינים. וגם רוטב נוסף אדום חריף במיוחד שפותח את כל הצ'אקרות.
מנה גדולה ונדיבה, שפע של תוספות עשירות מעל הנאצ'וס הקריספיים.
המשכנו עם מיקס טורטיות מתירס רך, שנושאות את המילויים הנדיבים בצורה נהדרת. יש לציין שמדובר בטורטיות אמיתיות ממתכונים מקוריים.
אלו המנות שהזמנו:
ברבקואה – בשר בבישול איטי עם בצל וכוסברה
ממש אהבנו את הטאקו עם הבשר בבישול ארוך שהיה עסיסי מאוד, יחד עם זסט לימון שנסחט מעל – ממש הקפיץ את הטעמים.
ואז הוספנו את הסלסות מצ'יפוטלה וחלפינו שהפכו את הביס לעז טעם ולוהט במיוחד.
כמו כן, הוגשה פנכה עם סלסה מעט חריפה כמו שצריך.
עוף טינגה
עוף עם אורז, בצל מקורמל, צ'יפוטלה, גוואקמולה וסלט עגבניות – מנה מומלצת.
רצועות עוף על הפלאנצ'ה עם בצל מקורמל מתקתק בטעמו, פיקו דה גאיו (סלט העגבניות הקצוץ), כרוב סגול וגוואקמולה שמרכיבים ביס מרענן, טרי וטעים.
בשר על הפלנצ'ה
רצועות בשר בקר דקיקות שנצרבו על הפלנצ'ה, חסה, כרוב, סלט עגבניות, גואקמולי, בצל וכוסברה, ביס ג'וסי וטעים.
עוף מולה
עוף עם רוטב על בסיס מגוון צ'ילי, תבלינים, אגוזים וקקאו. אין הרבה מקומות בארץ שמגישים מולה וכשהמנה אכן מוגשת זה מעניין ומרגש אותי.
הרוטב חום, סמיך, מעט מתקתק על בסיס צ'ילי, תבלינים, אגוזים וקקאו.
המשכנו עם גרינגאס או בשמה האחר קאסדיה – מעין טוסט מקסיקאני עשוי מטורטיות חיטה שנחתכו ל-4 במילוי גבינה מותכת ובתוספת רצועות דקות של בשר בקר על הפלנצ'ה. בצד גווקאקומלה וסלט עגבניות טרי.
שילוב נהדר של בשר וגבינה בנדיבות שיצרו ביס נהדר. ושוב לטבול קצת מאחד משלושת הרטבים הפיקנטיים – פשוט ביס מענג.
קינחנו עם צ'ורוס חמים שיצא הרגע מהטיגון החם ומעליו סוכר וקינמון, עם ריבת חלב בצד ושוקולד.
לעוד כתבות על אוכל חפשו אותי בבבלוג: טועמת ורצה לספר לחב'רה
לה קטרינה.. מסעדונת מקסיקנית נפלאה!! היינו 3 בוגרים ואיש קטן בן 3 וחצי ונהנינו מכל ביס. אכלנו 5 מנות ,לקטנצ'יק אינצ'לדה ובירות וקינחנו בליקוקים של עוד. קינוחים יש 2 אלוהיים. אוכל אותנטי טעים עם סוגי חריף טעימים ביותר. חייתי במקסיקו בעבר ומאז אני מחפשת אוכל מקסיקני ו…..אאוריקה הנה מצאתי. שווה הגעה ,כל מחיר (לא יקר!) ותגיעו רעבים.הפלאוטס החביבים עלי קיבלו אצלי מקום ראשון.🏅בראבו בראבו!! נתראה במהרה🏆