הפעם בקרייב לבשר, וביננו זה קורה לי די הרבה (: נפגשתי עם חבר קרניבור ב-Ruben צומת הפיל בצפון תל אביב, הסניף חדש יחסית. נראה לי שכולם כבר מכירים את Ruben רשת ההמבורגרים והבשר הוותיקה והכשרה בפריסה ארצית. המסעדה בסגנון גריל אמריקאי עם תפריט שנותן כבוד לבשר ולהמבורגרים תוצרת בית, כריך רובן קלאסי שהומצא על ידי מהגרים יהודים במעדניות היהודיות בניו יורק של אמצא שנות ה-30 וגם כריך הסלופי המופלא של דרום ארה"ב.
המקום עובד לפי התו הירוק ומקפיד לבדוק את הנכנסים.
המסעדה בסגנון מסעדת גריל אמריקאית, התאורה בה עמומה, יש גם בר עם מבחר משקאות לצד האוכל. מקום נקי ומסודר באווירה אינטימית ורגועה.
מקום אידאלי למפגש חברים או לארוחה משפחתית וכדומה.
האוכל ב-Ruben טרי, עשוי מחומרי גלם איכותיים ומייצרים הכל במקום על בסיס יומי. את ההמבורגרים טוחנים במקום מבשר טרי כל יום, בשרים שנכנסים למעשנה, הרטבים תוצרת בית, אפילו הצ'יפס מתפוחי אדמה טריים וכדומה.
תחילה הזמנו בירה קרה וצוננת ויין לבן יבש לצד החמוצים של רובן, קורנישונים ופטיסונים-קישואים מוחמצים, המאנץ' המושלם ליד הבירה.
למנות ראשונות הזמנו את הסיגרובן -תבשיל לילה של קורנדביף עם בשר טחון בתערובת תבלינים מרוקאית. סיגר קראנצ'י ומטוגן במילוי בשר מפורק לידי שיערות, בשר רך, עסיסי ועשיר בטעם. המנה הוגשה עם מריחה של קרם חציל. מנת פתיחה קלילה וטעימה, שונה מהסיגרים הרגילים !
ברוסקטה עם טרטר בקר עם הרבה ירוקים קצוצים על גספצ'ו משגע.
כדור אסאדו עסיסי מעושן עם רוטב איולי כמהין בצד וסלט רענן ברוטב וינגרט עם פירות הדר ובצל בטמפורה קראנצ'י.
המשכנו למנות העיקריות, Mighty Burger – המבורגר ממולא בראגו בריסקט מעושן, צרוב בגריל ומבושל בציר בקר ארומטי. ההמבורגר מבשר בקר טרי שנטחן במקום, הקציצה די גדולה ויחד עם כמות הבשר המעושן שבתוכה היא שוקלת 400 גרם. קציצה בטעמים מעושנים ובריח שמיוחד לבשר המעושן שבתוכה עם ביצת עין מעל שהותקנה כראוי וחלמון הביצה נזל בצורה סקסית על ההמבורגר דבר שלא רק הוסיף טעם אלא גם צבע למנה.
הביס הראשון היה סופר ג'וסי, הקציצה הייתה מלאה במיצים וטעמי בשר בתוך לחמניה רכה שספגה הכל.
בנוסף, הזמנו את הנתח הכי עסיסי שיש בתפריט הלא הוא השורטריבס בקר מהמעשנה, אסאדו מבקר מקומי בעישון ארוך, מוגש עם רוטב ברביקיו ציר בקר וצ'ימיצ'ורי. נהנינו מנתח אסאדו שומני ועסיסי בעישון ארוך בגלייז של ברביקיו וציר בקר.
החבר'ה פה לגמרי יודעים לטפל ולהכין בשר בשיא המקצועיות !
קינחנו עם פלאן מאצ'ה, דיסקית פלאן, קרם לימון, אבקת מאצ'ה, רוטב בזיליקום וסורבה פסיפלורה.
קינוח הרבה מעבר למה שמצפים מקינוח כשר. הוא חמצמץ ורענן, יצירתי וטעים.