אמנם סגר ואנחנו בתקופת קורונה ארוכה שאנחנו לא יוצאות למסעדות וברים, לא דופקות הופעה וחיוך ומשיקות כוסות לחיים אז עיקר הנחמה הוא בדמות אוכל טעים במשלוחים ממסעדות מוכרות או מבשלנים ביתיים. לא רק שזה חשוב לתמוך בכלכלה הישראלית אלא שזה גם הדבר היחיד שעולה לי על הדעת ויכול לנחם אותי בימים האלו שכל העשייה שלי מתבטאת בללכת לעבודה ולחזור הביתה לבד מבלי להפגש עם החברים או לראות את המשפחה הקרובה, וביננו זה עצוב. המשוואה נהפכה לפשוטה, זלילות בחוץ עם החברים OUT, טייק אווי במשלוחים שווים IN, זה הסגנון לפי ההנחיות ועם זה אנחנו זורמות.
הפעם הזמנתי והתענגתי על משלוח מ Yo-Mama אוכל אמריקאי דרומי לואיזינה סטייל, הכי soul food שאפשר למצוא פה בארץ הקודש מתוך קריווינג לאוכל מושחת, מטוגן מלא בתבלינים וגבינות, נוטף ומלכלך. סגנון אוכל שבקושי מוכר ונמכר בארץ. תכל'ס טרום קורונה, חשבתי רבות כמה בא לי לטוס לחו"ל למסע קולינרי בסגנון ה-soul food בניו אורלינס. משיטוטיי בפייסבוק נחשפתי לעמוד של השפית מאיה בלום בוגרת בית הספר “קורדון בלו” בלונדון שניהלה כבר מטבחים בעברה, הייתה בעלת עסק במקסיקו ועבדה בכמה מטבחי שף תל אביביים נחשבים. עכשיו בצל הקורונה היא עלתה על קונספט מנצח של משלוחי אוכל אמריקאים מושחתים. מאיה גדלה חלק מהזמן בארצות הברית, כבר מקריאת התפריט אפשר להרגיש את הגרוב שלה ואת האש שבה ואת הרצון הגדול שלה להנגיש ולשלוח אוכל מנחם סטייל אמריקה הדרומית, לואזינה סטייל. אוכל קראנצ'י ומטוגן, משמין וללא מוסר ומצפון, הכי בטעמי מהילדות שלה, אוכל שלא מקבל במה וחשיפה בארץ בישראל.
המשלוח הגיע אלי בזריזות ומנות האוכל עדיין נותרו חמימות. הכל היה ארוז מתוקתק, עטוף בצורה מתוקה ושובבה עם סרטי עטיפה דמוי מתנה.
נהניתי מקוקטייל קוקטייל על בסיס ג'ין, מיץ תפוחים טבעי, סירופ לימון גראס וג'ינג'ר. הוספתי לו קוביות קח והתענגתי על הפירותיות והמתקתקות שבו, קוקטייל קליל ורענן.
ריבועי לחם תירס מתקתק עשויי מתירס טרי, סוג של עוגה בחושה כאשר בכל ביס הרגשתי את המלח שנתן קונטרסט. הגיע יחד עם חמאת תבלינים ושמנת חמוצה.
איך אפשר לדבר על אמריקה הדרומית ולא לדבר על עוף מטוגן. הזמנתי כנפיים עסיסיות וקראנצ'יות בתיבול פיקנטי, שימוש בתבלינים דרומיים סודיים, תיבול לא מתחנף ועז טעם, ממכרות בטעמן שקשה להפסיק לאכול. הן הוגשו עם רוטב חריף, חמאת סרירצ'ה.
איך אפשר בלי מנת הדגל האמריקאית המושחתת והמנחמת הלא היא מאק אנד צ'יז ובגרסה פה של YO-MAMA בתוספת כמהין. מק אנד צ'יז עשיר בגבינת צ'דר קרמית לנחמה, ברוטב אפוי בקראסט פירורי חלה עם מעט שום, פשוט חלומי. לפעמים בא לי לצלול לתוך קערה כזו של פסטה עם גבינה ולהתעטף בחמימות הגבינה, מין פנטזיה כזו שתמיד מנחמת אותי.
האש בראונס – לביבות תפוחי אדמה אשר מוגשות תמיד בארוחות בוקר אמריקאית לצד ביצים עם בייקון. בגרסה פה של השפית הלביבות הן עם בצל מטוגן ושחום, ובפנים חתיכות קטנות של בייקון טלה ובמילוי צ'דר מיושן. זה פשוט רך כמו ענן, ג'וסי, נמס ומתמסר בפה. מגיע בליווי שמנת חמוצה.
Smokey Phil מנת ספיישל, בקר מעושן ומפורק בתבילינים עדינים מפילדלפיה, רוטב גבינה עשיר, מיקס אמנטל וצ'דר, איולי חרדל ופלפלים שרופים. הכל מגיע בלחמנית פראנה חמימה. שילוב מושלם של בשר מעושן ג'וסי בטעמים בשריים דומיננטים לגבינות נמסות שהופכות את כל המנה למושחתת, נוטפת ומגרה.
קינחתי עם בראוניז שוקולדיים נימוחים ומפנקים:
מצ"ב תפריט לנוחויותכם/ן: