אמש התכוונו להגיע לאכול ראמן ומיליון גיוזות במן טן טן ואחרי שהחנינו חלפנו על פני Brut, בפינת הרחובות נחלת בנימין ומונטיפיורי. אמרתי לחבר שאיתי שלא מזיק לבדוק מה בתפריט היום כי זה מטבח מקומי ועונתי .המלצתי לחבר על ברוט בפרט כ"כ הרבה פעמים מאחר וידעתי על חיבתו העזה לאיברים פנימים, ובברוט זה ה-מקום להארד קור כי יש פה חוט שדרה ועוד.
ברוט הוא ביסטרו יין אינטימי ומקסים ובו אוכל עדכני ומקורי מלבם ומוחם של יאיר יוספי ועומר בן גל. את יוספי הכרתי עוד שבישל במסעדת אלבה ז"ל שפעלה כ-3 שנים באבן גבירול עם מנות מהמטבח הצרפתי.המטבח של ברוט שואב השראה מאהבתם המשותפת של יאיר ועומר למטבחים הצרפתיים והאיטלקיים הקלאסיים, תוך שהוא נשאר מושרש באדיקות במסורת המזרח תיכונית המקומית. בתפריט קלאסיקות לצד מבחר משתנה של מאכלים עונתיים, שהומצא לעיתים קרובות באותו היום בו הם מוגשים.על לוח מחיק תמצאו בגאווה את כל שמות הספקים למסעדה, טלה ויוגורט מנצרת, פירות וירקות מחברון, תבלינים משוק לוינסקי בתל אביב, מעדנים מחוות צוק ודגים מהים התיכון ממוסי. יאיר ועומר מייבאים יינות אירופאיים מובהקים מיצרנים קטנים בקנה מידה בבורגונה ובפיימונטה, ועובדים עם יקבים ישראלים על תערובות שמגדלים ומבוקבקים אך ורק עבור ברוט.
עכשיו בתקופת הקורונה הוציאו שולחנות מחופי מפות לבנות על הכביש הכי בשיק פריז ומקסים, לולא היה כזה חם אתמול בערב ברור שהיינו יושבים בחוץ אבל החום הכריע אותנו וישבנו בתוך החלל הקטן והאינטימי של מקונג ז"ל הצמודה לברוט. החלל ממוזג עם מעט מקומות ישיבה על הבר ועוד 2 שולחנות בסה"כ. חלל מקסים אני "עפתי" על זה שזה שקט ואינטימי והפלייליסט שבה את ליבי 💜 שהורכב מכל מיני קלאסיקות גראנז' בווליום חלש שאיפשר לנו לדבר בנחת.
המלצה חמה- בברוט הכי שווה להתמסר לתפריט היומי.
פתחנו את הערב עם בקבוק יין מצונן של יעקב אוריה ,"אוֹר מאֹופֶל", גראנש, סינסאו, מורוודר ,יין זהוב בהיר בעל רעננות הדרית מלאה בניחוחות פרחים ופירות. היין מיוצר ב"יקב לִּבְנֶה" שבמושב שדה משה, ליד קריית גת.
תחילה נשנשנו לחם שאור משגע בעל קראסט שדורש תועפות של חמאה רכה, בפועל קיבלנו מעט חמאה רכה וביקשנו ריפיל.
הזמנו טרטר "אמריקאן", שייטל, איולי מתובל, חרדל, שמן אנשובי שאוטומטית זורק אותנו למנת הויטלו טונטו שאנחנו כ"כ אוהבים. טרטר שמורכב מקוביות בקר קצוץ מתובל עם כמות נכבדת של פלפל שחור שמעקצץ את החך, איולי, שמן אנשובי שנותן את המליחות, חרדל וצלפים מעל.
פטה ברווז, ריבת דלעת ועלי ז'רז'יר. אוחח הגעגועים לצרפת 😍 לא מרפים ומה יותר צרפתי מפטה ברווז משובח שכל ביס ממנו הוא חלום. פטה במרקם חלק ונעים עם ריבת דלעת מתקתקה ורכה כמו מרמלדה שיחד עם עלי הז'רזיר ברוטב חמצמץ ורענן הפך את הביס למושלם.
טרטר טרחון -טוקיו תל אביב, כרוב בלאדי שרוף, פונזו מקומי ושומשום. לדג הטרחון טעם ים עשיר במיוחד, בשרו אדמדם ופה בברוט הלכו על הכיוון האסייתי ששילבו את קוביות הדג נא עם רוטב פונזו, סוג של רוטב יפני 🥢 עשוי מסויה ופירות הדר יפניים, כרוב בלאדי שרוף בטעמי חריכת גריל ושומשום. מנה נהדרת שהמשכנו לטבול את שאריות הלחם ברוטב.
קלאמרי טרידי, תבשיל גרגירי חומוס בציר טלה ועשבים, קרוטונים בשומן טלה, המנה שלא יורדת מהתפריט של מסעדת ברוט וקשה להפסיק לאכול.
החבר שאיתי התבעס שאין חוט שדרה היום בתפריט אז הלכנו על הארד קור אחר, תבשיל כליות ולב טלה, לוביה, פלפלים יבשים, עגבניות וזיתים. תבשיל חם ומהביל של איברים פנימיים ברוטב אדום וסמיך.
קינחנו עם גבינת מיכל של חוות צוק, גבינה קרמית עשירה ופקאנים בדבש אשלים.
לסיום המתוק -קרם לימון, מרנג איטלקי, פירורי בצק חמאה. לא ברור פה מי חשב על האסטטיקה של המרנג האיטלקי נמרח בצורה ככה מעל, קצת חבל. מבחינת הטעם- קינוח טוב עם קרם לימון חמוץ ומאוזן, לא מתוק מדי, קרמי ועשיר. כן הייתי שמה אפילו אולי ליים לחמיצות רבה יותר שאני כ"כ אוהבת ומייחלת לה.
נכתב במקור בבלוג – טועמת ורצה לספר לחב'רה